Делян Добрев: Лично аз не искам да управлявам с ПП-ДБ

Той се надява 49-ият парламент да успее да състави правителство, но без ПП
30 апр 2023 15:50, Нели Христова
64
Делян Добрев: Лично аз не искам да управлявам с ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

Не виждам с какво ПП-ДБ могат да допринесат в един кабинет и аз лично не искам да управлявам с тях. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев пред БНР.

Добрев не намира в кое точно двете формации могат да си сътрудничат и обвини ПП-ДБ в грешни политики. Много са объркани, смята депутатът от ГЕРБ и се чуди как коалицията на "добрите сили" ще обясни на избирателите си, че изработват управленска програма с ГЕРБ.

"По време на цялата кампания обясняваха, че сме лошите и трябва да останем извън властта. Сега използват ГЕРБ, за да се докопат до властта. Това е много шизофренно поведение. Не може да спечелиш 600 хиляди гласа на база на тази реторика и след това да стоиш на една маса и да правиш съвместни пресконференции. И това ако не е измама?"

Според Добрев ако ПП-ДБ наистина са били конструктивни, то тогава трябваше да търсят общ кабинет, а не да предлагат Асен Василев, Кирил Петков и Рашков за министри.

Ние искаме да знаем - даването на подкрепа какъв вид политическа отговорност е?

Депутатът от ГЕРБ коментира и бюджет 2023 и посочи, че последните три бюджета на България са правени от Асен Василев и той е отговорен за тези дефицити.

Асен Василев се опитва да ни изкара пералня - да изперем неговия провал, изтъкна Добрев. Той иска ние да отхвърлим бюджета на първо четене, да кажем, че служебният кабинет е сбъркал в сметката и да го върнем да оправя кашата, т.е. да реже разходи, твърди Делян Добрев.

По думите му от ПП са настоявали да се запише в правилника на НС, че невъзможността да се разглежда 3 месеца отхвърлен законопроект не важи за бюджета. Според Добрев правилният подход е просто да се направят промени между първо и второ четене.

Той се надява 49-ият парламент да успее да състави правителство, но без ПП. Нови избори няма да доведат до различен резултат и ако не се намери изход сега, то и в 50-ото НС няма да може, убеден е Добрев.

В самата коалиция на "добрите сили" вече имало разногласия

Трябва да се говори с всички останали партии, но без "Възраждане".

Депутатът от ГЕРБ искрено съжалява, че ДБ е в коалиция в ПП и сякаш те не участват във взимането на решенията там. Много бих се радвал, ако успея да вбия клин между ПП и ДБ, изтъква Добрев.

Според него единственото общо между тях е амбицията им да имат кмет на София. Заради тази жажда да превземат местната власт в столицата, правят противоестествени коалиции. Не може да жертваш държавата, за да имаш кмет на София, възмутен е Добрев.

Той заяви, че от ГЕРБ са направили всички възможни компромиси и са готови да понесат електорална щета, за да има правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Тия от ПП са силно токсични и е факт, че заразиха доста хора с дивия си популизъм.
46
1
 
6
 
! Отговори
Shark преди 11 месеца
А пък лично аз не искам ти да ме управляваш.
45
3
 
3
 
! Отговори
къфевия ананас преди 11 месеца
Дилянчо мамин, няма ти да управляваш, а Пепето, а вие гробарите ще ги подкрепяте платонически. Шизофренното поведение е от вас и объркани сте вие. Първият предлага правителство, нали така? Пералните перат вас, нон стоп от няколко месеца. Всуе! Ще вбиеш клин, ама американския посланник ще се сърди, че сте му разбили противоестествената коалиция!
44
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Колкото и да си чешете езиците , фактите говорят: Борисов пое управлението на България в разгара на най-голямата икономическа криза от десетилетия насам, а някой тук да я е усетил ? България макар и бавно вървеше напред , а при само 6 месечно управление на ПП всичко се срути и сега се чудим от къде да започнем реденето на пъзела. Че са некадърни управленци от ПП и на децата е ясно. На това се казва-учили,недоучили. Няма нормален икономист със заеми да вдига пенсии и заплати.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Червена *** са всичкире !
42
2
 
6
 
! Отговори
НИЕ СЪЩО ДЕЛЯНЕ! преди 11 месеца
НИ4КАКИ КОЛАБУРАЦИИ С КО ПИЛЕТАТА НА БКП/ДС---ТОВА САМО ЩЕ ПРОВАЛИ ГЕРБ , А НЯМА ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ ИЗОБЩО !..НИКАКВИ КОМПРОМИСИ С КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛЪЖЦИ И ГРАБЛИВИ ИЗ МЕКЯРИ...!
41
1
 
15
 
! Отговори
Факт преди 11 месеца
А защо всички партии в НС не се обединят и не си върнат старото име БКП, за да не им е толко сложно да обясняват за лъжите?
40
0
 
15
 
! Отговори
Хапчета преди 11 месеца
А Герб говореше, че ще потърси отговорност за криминалния преход, а сега коалиция с Костов.
39
3
 
8
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 11 месеца
" Дете " на социализма си ти и като такова не знаеш какво искаш .
38
2
 
11
 
! Отговори
Майко преди 11 месеца
Те пък плачат да управляват с вас майко майко от кадей пак гласуваха ромите за вас че пак вас вкарваха в парламента само те гласът за вас защото Бойко е от тях *** *** прости гласуват само за проста партия
37
9
 
3
 
! Отговори
Юхуу преди 11 месеца
Ето поредното доказателство коя партия е най-добрата! Пак Провал или ГЕРБ!
36
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чудя защо бойко не му е сложил намордник на този. Той самия се чуди как да спаси държавата Като прави в името на това огромни компромиси. Компромис заради държавата правят и ПП ДБ . Въпреки че са изградили цялата си стратегия от началото на анти ББ и анти герб.Което беше грешка, която може би сега осъзнават .В политиката емоции и отричане трябва да остават на страна Интереса на страната и хората е приоритет.
35
6
 
12
 
! Отговори
Аде бе преди 11 месеца
Те пък хич не искат да управляват с кръдци като вас до оредиъ седмица ревахте и ги молехте да ставите правителството вие всичките сте за затвора 12 години изпийте кръфчицата на народа вашата сметка крадлива да да ейва мошеници цялата ви партия са табор *** докато в тяхната партия всичките са с образование и умни хора не като вас прости с *** ръководител .той Борисов сам го каза ас съм *** и вие сте прости и така се разбираме
34
4
 
16
 
! Отговори
Избори до дупка! преди 11 месеца
Абе ГЕРБерско малоумно плямпало, ПП ви каза 100 пъти, че с ГЕРБ коалиция Няма да правят!!! Кое не разбрахте? Гласувайте пакета закони, които са нужни по Плана за възстановяване и устойчивост и се махайте!
33
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ти си един противен съсел
32
3
 
16
 
! Отговори
Амин преди 11 месеца
На Бойко марионетката цял ден днес не спря да плещи глупости. Днес е неделя, ден за почивка.
31
5
 
20
 
! Отговори
Кой си ти бре? преди 11 месеца
Кой го пита пък Делян Кумгейта с кой искал да управлява. Българският народ пък тебе изопщо не иска да ти гледа противната физиономия и да ти чете глупавите словоблудспва.
30
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лично аз не искам и да си в парламента, но за съжаление народът те е вкарал там.
29
7
 
18
 
! Отговори
Решението преди 11 месеца
ГЕРБ да върнат властта на ПП, за да тръгне България напред!
28
3
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ некадърници преди 11 месеца
ГЕРБ само с ПП се оправдават заради некадърността си да излъчат правителство! Пълни аматьори са от ГЕРБ.