ирил ѕетков: јз, »ванов, ѕанев и јтанасов направихме стъпка назад

—поред бивши€ премиер акад. ƒенков е национално съкровище
3 май 2023 14:44, Ќели ’ристова
194
 ирил ѕетков: јз, »ванов, ѕанев и јтанасов направихме стъпка назад
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

"јкадемик ƒенков е класиран в топ 1% на всички учени в света. “ова е национално богатство. Ќие много хора такива н€маме. јко Ѕългари€ има шанс такъв човек да поведе правителството, това ще е безпрецедентно", за€ви пред ЅЌ“ съпредседател€т на "ѕродължаваме пром€ната"  ирил ѕетков.

"јз съм много горд от неговата кандидатура, от отбора, който той избра. »скам гражданите много €сно да разберат какво правим. »зл€зохме след изборите и казахме: "Ќие н€ма да подкрепим първи€ мандат, ще предложим втори мандат един добър кабинет. ¬тора стъпка: ќтпушихме парламента с наше предложение за ротационно председателство, за да не влизаме във филма на ужасите, който се случи минали€ път. —ложихме критерии за законодателната програма, ко€то не можахме да € прекараме през минали€ парламент. » това беше заложено. —лед това предложихме да направим програма преди да се излъчи кабинет и след това предложихме и кабинет", за€ви ѕетков.

"ѕрез ц€лото време водим с много прозрачни стъпки, за да може всички други играчи по терена да зна€т колко сме предвидими, защото ние сме водени от принципи, а не от политически покер. –ешихме, че това не е игра. “ова е съдбата на всички българи и след 5 избора единсвени€ начин, който ние можем да направим е да се водим от принципите да за€в€ваме стъпките напред", добави ѕетков.

—лед изборите, в които спечелихме 64 депутата, ние задаваме стъпките - ротационното председателство, управленската програма, и сега - кабинетът. ƒа, ѕ–-ски€т шум, който влиза от вс€къде, не става €сен на хората, но ние водим стъпките си прозрачно. Ќе взимаме мандата на √≈–Ѕ, но осъзнаваме, че сме в първи€ мандат, те могат да си представ€т правителство сега, техен ход си е. Ќо и сега те тр€бва да си изберат какъв ще им е ходът, след като ние сме сложили всички карти на масата, допълни ѕетков. ≈дини€т начин е да кажат - "ще си сложим наш кабинет", но и зна€т, че не може да очакват подкрепа от нас за подобен кабинет, и ще тр€бва да търс€т тази подкрепа от ƒѕ— и Ѕ—ѕ. —амо че тази подкрепа - всички знаем, не идва безплатно - ƒѕ— ще поиска енергетиката, Ѕ—ѕ ще поиска нещо друго, и Ѕорисов ще тр€бва да задовол€ва интересите - като студени€ резерв на ƒоган, с които ще тр€бва да се съобраз€ва.

Ќие затова искахме да зададем законодателната и управленската рамка, за да е €сно какво тр€бва да прави това правителство, а не в последни€ момент да се казва какво тр€бва да се донаправи или измени. «атова сложихме 18 месеца срок, за да има конкретни стъпки какво тр€бва да се прави.

ќстаналите партии могат да € припозна€т и надград€т, не е в€рно, че сме изключили другите партии от тази програма, допълни ѕетков.

јко н€кой ни сложи условие - например, дайте ни 1.2 млрд. за определени строителни фирми, то ние казваме не, - и ако цената е да падне това правителство, то нека падне. ѕолитическите партии осъзнават, че сме принципни в действи€та си и искаме Ѕългари€ да върви напред, но н€ма да направим компромиси.

¬тори€т избор пред √≈–Ѕ, ако не искат правителство с ƒѕ— и Ѕ—ѕ, е да се ходи на избори. —амо че истината е, че това не решава нищо. ўе бъдем вместо с дълги ръкави, по тениски в кампани€та, но разпределението ще е същото, Ѕорисов пак н€ма да има друг избор освен с Ѕ—ѕ и ƒѕ—, дори и да отиде на следващи избори.

“рети€т вариант, който ние предлагаме, е кабинет, воден от един от най-добрите учени в света, с професори, с хора като проф. “агарев - безспорен в отбраната и сигурността. —лагаме го на масата този кабинет, €сни са законодателната програма, ние сме готови да разделим властта - може да има огромен контрол в парламента, и нашите министри, които обаче да имат ангажимента да спазват програмата. ¬ид€хме иде€та на смесени€ отбор, където никой не носи отговорност, и този филм не искаме да го играеме. “ам се изисква от нас едни неща, които, обаче, министрите не искат да ги прав€т, каза още ѕетков.

≈динственото, което направихме всички партии в коалици€та ѕѕ-ƒЅ, е да дадем на акад. ƒенков мандат да си избере отбора, и му казахме, че носи тежката корона и има правото да си избере хората, с които да работи.

"ќтделно, самите лидери в парти€та си казахме, че тр€бва да направим предпоставката и да не избодем очите с €рко политическо представителство в този кабинет с мотива, че осъзнаваме колко е сложна политическата ситуаци€", допълни ѕетков". ¬същност, и аз, и ’ристо »ванов, и ¬ладислав ѕанев, и јтанас јтанасов, направихме стъпка назад. јсен ¬асилев не € направи, защото тр€бва да се направи бюджета на държавата, и то той тр€бва да е под 3% дефицит, за да си изпълним програмата. Ќ€маме никой друг в наши€ отбор, който да е толкова квалифициран, че от ден 1 да направи бюджет и той да е с 3% рамка. ≈кспертната същност на ¬асилев наддел€ над неговото политическо оцвет€ване, допълни ѕетков.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


194
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
150
0
 
1
 
! ќтговори
»ванова преди 1 година
“о честно казано с т€х или без т€х н€ма гол€мо значение. ¬сички са еднакво некадърни и който и пост да са заемали в държавата винаги са се дънили гръмко. Ќо пък не е случайно, че јсен ¬асилев остава. ¬се пак н€кой тр€бва да насочва финансите на страната в сметките на правилните хора и олигарси.
149
0
 
1
 
! ќтговори
¬асил преди 1 година
Ќаправо да не се м€ркат повече изобщо, че се вижда, че нищо не став€.
148
0
 
1
 
! ќтговори
јЋекс преди 1 година
ƒоста стъпки назад очакваме точно от вас!
147
0
 
2
 
! ќтговори
анонимен преди 1 година
јктивирайте максимално кокошите си мозъчета, че Ѕългари€ загива.
146
0
 
3
 
! ќтговори
ћина преди 1 година
ўо ли не се учудвам, предстои ви още крачки назад да правите, а напред н€ма да има, щото не ви бива, ни вас, ни ’ристо, ни никой от та€ измислена коалици€.
145
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒа н€маме много хора, като професор ƒенков. Ќо за сметка на това си имаме купища ченгета, адвокати, телевизионери, хотелиери и ресторантьораджии, и техните безбройни административни калинки, които си получават месечната дажба за да ги креп€т и връщат на власт. ¬ противоречие с желанието на обикновените хора за пром€на към по-добро.
144
3
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
√осподин ѕетков, н€мате право да правите нито една крачка назад и да отстъпвате пред хартиената коалици€ на ада ограбила държавата и народа ни. Ќикакво право н€мате, иначе се превръщате в партии-бушони, като јтака, ¬ћ–ќ, ¬ъзраждане с техните златни пръстчета-вождове клан€щи се на онзи от Ѕанк€ с чекмеджето.
143
3
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќе,стъпка, г-н ѕетков, а н€колко крачки назад вие с јс.¬асилев от ѕѕ и ’р.»ванов и јт.јтанасов от ƒЅ тр€бва да направите. Ќо ако вие посочените направите тези крачки възниква въпросът ще ги има ли ѕѕ и ƒЅ.
142
0
 
3
 
! ќтговори
ѕадар€ преди 1 година
“и€ тротинетки докато си игра€т на млади меринджей суданците вече са тук он€ ден първите б€ха хванати на границата 24 бро€... има още 47 милиона суданци дето ст€гат багажа...
141
3
 
3
 
! ќтговори
ЅЅ преди 1 година
агент б”да,пъдар€ на “.∆ивков ви разиграва,вървете на избори,правите му услуга...да си манипулатор и лъжец по нашите земи е"ценност"насадена ни от медийте на кгб,агент буда е лъжец и манипулатор като путин!!!погреба всички "съюзили"се с него раздаващ от парите на гладните българи!!!
140
4
 
1
 
! ќтговори
ЅЅ преди 1 година
ѕодкрепа г-н ѕетков,не забрав€йте обаче,че сте изправени пред „удовището раша,от десетилети€ граби и манипулира обществата ни,раздел€ ни,насажда страхове и зависимости,отказва образование за да контролира,налага престъпници като борисов и гешев...да ги "управл€ва"!—јў мълчат...≈— ги финансират за да "управл€ват"подобни агенти на ўази като в≈бер!Ѕез крайни от —јў и —вободни€т--н€мате големи шансове..—јў и ≈— ще получат..позора и войната,¬—¬ бе плод на нерешителни..бе плод на зависимости..сега???
139
0
 
1
 
! ќтговори
ћилионер преди 1 година
≈дна в€ра имаме.  ъде и да ходите, пак при проф.  амен ще отидете. Ќе му се плашете. “ой е добър човек, а ги разбира нещата с парите и икономиката. –ектор си ми беше. — признателност и благодарност за годините, през които ми беше работодател. не3 е лесно да плащаш заплати на толкова много претенциозни икономисти. това е и причината, поради ко€то азси пиша финансовитне и счетоводните. ќ“„≈“»“≈ » ЅјЋјЌ—»“≈.
138
0
 
2
 
! ќтговори
»нженер преди 1 година
“ези, които не са учили икономика в ”Ќ——, не го познават проф. ћиркович.  оето си е абсолютно нормално. јз пък го познавам. “ой ще го поведе хорото в —тудентски€ град. јз пък, ще го в ƒружбата ни, около езерото. ј ръчениците ще ги изиграем с недна от любимитеми продавачки. ¬ече съм си € избрал. ќстава само да изберат правителств. –едовно или служево, а може и извънземно да е. »√–јƒ∆»»“≈.
137
0
 
1
 
! ќтговори
Ѕивш гл. ас. преди 1 година
–≈ “ќ– ћ» Ѕ≈Ў≈ ћиркович.  ак да не го поздрав€. Ќ€ма само тези от фолклора им на “¬-то да се поздрав€в€т. »ли пък журналистите от различните им редакции на телевициите близо до —”-то им. Ќе съм икономист, но ги разбирам икономиките. ѕросто, защото съм ги учил, че дори и студентите от ”Ќ—— съм ги учил ÷≈Ћ» 4 √. —тигат ми толкова €дове със студенти, които при ц€лото ми уважение към т€х. Ѕ€ха под нивото ми и ме свал€ха до т€хното им. Ќо пък, ћ»– ќ¬»„ ћ» Ѕ≈ў≈ –јЅќ“ќƒј“≈Ћ » ћ» ѕЋјўј’ј.
136
0
 
1
 
! ќтговори
»нвеститор преди 1 година
јко н€кой от българските политици иска съвет от мен, с най-гол€мо удоволствие бих му препоръчал г-н проф.  јћ≈Ќ ћ»– ќ¬»„.  ато съветник, експерт, министър или министър председател. ¬печатлен съм от професионализма на този човек.  акто и той от мо€, въпреки, че както ме назначи в ”Ќ——, така и ме уволни. “ези неща не се решават само от професионализъм. „ќ¬≈Ў »“≈  ј„≈—“¬ј —ј —» ѕќ-¬ј∆Ќ». Ќј»—“»Ќј —Џћ ћ” ЅЋј√ќƒј–≈Ќ » «ј ƒ¬≈“≈ Ќ≈√ќ¬» –≈Ў≈Ќ»я. ќсобено за второто.
135
1
 
2
 
! ќтговори
ћилионер преди 1 година
√-н ѕ≈“ ќ¬ ги разбира нещата с финансите, Ќќ Ќ≈ тр€бва да си мълчи, особено когато е прав. √ќ¬ќ–»  »–»Ћ≈. ќбикновените българи ще те разберат. »зобщо, ама изобщо не се съмн€вай в това. ѕознавам € тази страна, нашата си, по-добре от него. –≈ѕЋ» ј“ј, с ко€то ме впечатли е Ќј¬—я Џƒ≈ ≈ Ѕј“ј . ƒругото важно нещо, което не е характерно за българите е, че когато гласуваха оставката на правителството му, той се усмихваше и с радост говореше от трибуната на народното им събрание. “ези неща впечатл€ват.
134
0
 
3
 
! ќтговори
Ѕългарин преди 1 година
«елени€т чорап е –умен радев. јз пък искам да напиша нещо лично на г-н  »–»Ћ ѕ≈“ ќ¬.  »–»Ћ≈, не прави грешката на —ин€т€ ƒжука  ќ—“ќ¬. Ќе се обръщай против българите ѕ–ќ—“ќ √ќ¬ќ–» — ќЅ» —Ќќ¬≈Ќ»“≈ ’ќ–ј. ј и, което е по-важно, »«ќЅўќ, ама изобщо не се страхувай от т€х. “≈ ў≈ “»  ј∆ј“ ¬ј∆Ќ» Ќ≈ўј «ј —“–јЌј“» Ќ». ћоже и за грешките ти да ти кажат. Ќќ, не им се сърди.
133
0
 
1
 
! ќтговори
»нженер химик, кхн преди 1 година
Ѕългари€ ц€ла да е. «елени€т чорап президент излезе *** като повечето военни и генерали. ÷яЋј ƒј си ни остане ЌјЎј“ј —» ЅЏЋ√ј–»я“ј Ќ». ў≈ Ќјѕ–ј¬я ¬—»„ ќ,  ќ≈“ќ ≈ ѕќ —»Ћ»“≈ ћ». ћного съм добър в писането. ѕозабравил съм го английски€ Ќќ ѕЏ  «Ќјћ Ќј…-¬ј∆Ќ»“≈ Ќ≈ўј. ѕри това, не само от него, но и в икономиката, че дори и в живота. Slang мисл€, че е ∆ј–√ќЌ. »зползван от шайените.
132
1
 
2
 
! ќтговори
Ѕългарин преди 1 година
»зобщо не тр€бва да се срами г-н ѕетков. ƒа се срам€т тези другите, които не могат да си намер€т генералските шапки или пък членсктите книжки от Ѕ ѕ-то им.  »–»Ћ≈, знам им номерцата и подлите душички на тези от службите.  акто и завистта ЅЏЋ√ј–— ј ћ» ≈ ƒќ ЅќЋ ј ѕќ«Ќј“ј. »зползвай € тази най-типична черта от български€ характер. Ќе съм завършил в ’арвард като вас, но пък съм специализирал at the SUNY, CESF, surely at the USA.  акто можеш да се сетиш, Ўј…≈Ќ»“≈ —ј ћ» ѕ–»я“≈Ћ».  Ћј–»Ќ≈“»“≈.
131
2
 
2
 
! ќтговори
ћилионер преди 1 година
—пециален поздрав и за г-н  ирил ѕетков. Ќе го познавам този човек лично, но пък, всичките ми при€тели и познати са гласували за ѕ–ќћяЌј“ј. Ќай-после им щракна капана на лошите хора. »зработихте ги, г-н ѕ≈“ ќ¬. ћежду другото, ѕ–≈ƒ» ƒј ѕ≈я, пи€ уиски. „ак рак ла де. „ай шукарие.