Лена Бориславова: Не играем политически покер и не се надцакваме

С ГЕРБ имаме базова липса на доверие и принципни различия, заяви тя
4 май 2023 18:50, Нели Христова
223
Лена Бориславова: Не играем политически покер и не се надцакваме
Снимка: БГНЕС

Намираме се в една много трудна ситуация. Много се радвам, че колегите от ПП-ДБ положихме огромни усилия, за да отпушим работата на 49-то Народно събрание. Проведохме един конструктивен разговор между първите две политически сили. Това заяви Лена Бориславова от Продължаваме промяната в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Вече са направени много ключови стъпки, за да заработи НС. Ние предлагаме комисиите да имат председатели, да се спази модела, който беше до сега,с изключение на правна комисия, където председателят се сменя на ротационен принцип. Не можем да допуснем да има повече забавяне на работния процес", подчерта тя.

Бившият говорител на кабинета „Петков“ отново потвърди позицията си да напусне парламента, като народен представител. Тя призна, че причината за нейното напускане е свързана с подготовката за местните избори, където има много важни решения, които трябва да се предвижат. По думите И преговорите със „Спаси София“ вървят добре. Тя подчерта, че освен да се спечелят изборите, трябва да има и готови решения за следващите дни.

"Не бягаме от управленска програма. Ако колегите от ГЕРБ имат някакви нови предложения по управленската програма, които да влязат вътре, ние сме готови да ги обсъдим, да се направят най-добрите неща, за да може България да върви напред. Трябва България да отлепи от това безвремие. Поканихме колегите от ГЕРБ, за да разпределим комисиите. До момента няма съгласие за комисиите. Нашето НС не работи, защото нямаме съгласие. Затова поканихме колегите на нови разговори, за да продължим работата си. Ако имат някакви проблеми, нека да дойдат и да ги обсъдим в професионален тон", призова Лена Бориславова.

"Нашата голяма грешка беше, че не получихме подписите на представителите на ГЕРБ за управленската програма. От самото начало не сме подвеждали колегите, ясно заявихме нашата позиция. Не играем политически покер и не се надцакваме. Формулата, която виждаме за работещо управление е кабинет на малцинството с подкрепата на другите политически сили и ГЕРБ.

"Искаха експерти в кабинета и ние ги предложихме. В него има хора от Демократична България. Кабинетът е пълен от хора, които са заставали с лицата си. Това е кабинетът, който ние считаме, че може да реализира приоритетите, които ние предлагаме", обясни тя.

Борисолавова коментира днешната позиция на лидера на ГЕРБ, който предупреди, че държавата лети към пропаст. „Виждам, че има доста голяма доза изнервенст в г-н Борисов. Каква точно формула предлага той? Кои ще са тези личности, които ще са толкова неопетнени, чисти и безспорни авторитети, които на фона на чужда програма, ще управляват с подкрепата на лица от списъка "Магнитски"? Сега е ред на първия да покаже“.

"Много ясно сме казали къде стоим. Не играем политически покер. Не сменяме позициите си. С ГЕРБ имаме базова липса на доверие и принципни различия. На може да се работи с хора, които постоянно си менят позициите. Не може първия ден да харесат програмата ни, на втория – не, а на третия да я дават на БСП. Много трудно се работи в такава среда“, призна Бориславова.

Лена Бориславова бе категорична, че коалицията им с ДБ е единна. "Много наши симпатизанти могат да ни упрекнат за това, че разкрихме програмата си преди да е връчен първия мандат. Но така показваме, че сме открити. В настоящата ситуация няма правилен ход. Много е трудно".

Тя коментира и съмненията си по повод опита за атентат срещу главния прокурор. "Призовавам да се разследват всички версии. Надявам се органите на реда да си свършат работата. Не мога да разбера как лице, което не е предприело никакви мерки за разследване срещу хора от престъпния свят, а ги е закриляло, сега е атакувано от тях. Та това е техният пазител", пита се Бориславова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
22
 
4
 
! Отговори
Боко Кавала преди 1 година
"Севде, измисли ми всички възможни сценарии, а аз ще ги изиграя за няколко дни" - Боко Шизофреник и Психопат.
150
3
 
4
 
! Отговори
Инсценировка Чекмедж преди 1 година
До Пенсионерът ЧекмеджиДобре ви насадих да повярвате във фейка наречен кюлчета, пачки и чекмеджета.Ама и цирк ви погодих, всички се вързахте!
149
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помня как в началото на създаването си ПП постояно повтаряха, че ГЕРБ са мафия и с тях няма да преговарят,колко бързо се измениха нещата Та и на една маса седнаха вече. Явно им се услади държавната баница и решиха да я разделят
148
10
 
4
 
! Отговори
Пенсионерът Чекмеджи преди 1 година
Кой ви кара да работите с мен? Аз с който съм се прегърнал е в небитието. Примери много Атака, ВМРО, РЗС...всичките ги потопих в блатото на Банкя. Сега се опитвам и ПП да.завлека и накрая ще.управлявам с 10% избирателна активност, което на мен не ми пречи. Малко протестите ме дразнеха ама това беше защото предвкусвах че няма кой да пълни чекмеджетата две години. Ай наздраве!
147
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо заплатата на Бориславова беше 15 000 лв като говорител на Петков?
146
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм потомък на върл комунист, но с ръка на сърцето си мога да кажа, че съм най-върлия привърженик на меритокрацията, иначе казано - всеки му според заслуженото! А с ГЕРБ-аджийско мислене, България никога няма да се доближи до някакви малки наченки на меритокрация, всеки гледа да сложи негов си човек, а не гледа каква работа трябва да се свърши и кой е най-подходящия човек да свърши дадената работа качествено, бързо и адекватно... :(
145
7
 
16
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
"Не мога да разбера как лице, което не е предприело никакви мерки за разследване срещу хора от престъпния свят, а ги е закриляло, сега е атакувано от тях." Еугленка не разбирала, вселенска скръб, що не направи списък на нещата които разбира??? Ще е доста по лесно да направим списък на нещата които разбира - като парапети, договори за нещо щоето няма да се случи но ще се плати, детето обича лесни пари.
144
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бря! Тая я спипаха на калъп, показаха й кирливите прашки, то се пъне още повече! Алоууууу, нarла твар, ти срама нямаш ли, мa фyтko?
143
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срам ме е от българските мъже като чета някои коментари. Дано да са на самотни, пъпчиви пубери, ама като гледам хала на държавата - може и да са женени, работещи и о, ужас - бащи.
142
4
 
9
 
! Отговори
До 167 преди 1 година
Тя си знае ,кой е бащата на детето и , но ти не знаеш ха-ха-ха-ха-ха не знаеш кой е тая ти 4алма!
141
6
 
14
 
! Отговори
Миро преди 1 година
Като се приберем в Ямбол и тръгна по центъра на кафетата всички ме сочат с пръст и ми се подиграват,че съм бил благороден елен Лопатар.Аз го приемам от веселата страна:)
140
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Половин България ще трябва да се изследва да се разбере бащата!
139
9
 
25
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
ГЕРБ-ПОБЕДА!
138
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера всички специалисти по студиата говореха как Борисов ги бил надхитрил всичките, бил отворил ветрилото, имал всички опции на масата и т.н. а днес го видяха как се държа като истерик.
137
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам, че има доста голяма доза изнервенст в г-н Борисов." Не само у Борисов има изнервеност,Лено! Изнервеност има у целия народ! Как няма да е изнервен!? Всички се чудим как да се измъкнем от блатото в което ни хвърлихте и то само за две години! Как не се замислихте,че не е редно дори да се показвате!!!! От вас по-нагли не е имало никога в политиката на България!!!! Поведението ви е напълно в смисъла "ти го плюеш,а то мисли,че дъжд вали" Опомнете се поне малко!
136
6
 
28
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
От парапета до пилона в някой клуб е много малка разликата:):):)Това момиче е готово:):):)
135
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лена парапета е поредното доказателство, че дипломите не те правят умен!
134
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от розови демократи! Пълни провали
133
8
 
28
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Ленче, знаем каква юристка, но парапета по ти приляга!
132
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама много сте зле всичките от ПП