Настимир Ананиев: Мокрият сън на Борисов е да се отърка в ПП-ДБ

Според него ГЕРБ се държат като втора политическа сила
7 май 2023 11:13, Нели Христова
129
Настимир Ананиев: Мокрият сън на Борисов е да се отърка в ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов като че ли се самоблъфира, изигра много празни ходове. Макар, че държи три карти в ръка, никоя не е коз. Пред него има три опции - да повтори случилото се в 48-ия парламент, когато ГЕРБ бяха първа сила и не успяха да съставят кабинет. Първата опция е да отидем на избори. Втората е да се съберат партиите на Прехода. Чух, че това е план Б на Борисов. Третият вариант е най-работещ - да подкрепи втория мандат. Това коментира пред NOVA Настимир Ананиев от ПП-ДБ.

"Не мога да разбера защо ГЕРБ се държат като победени. Те се държат като втора сила. Те имат отговорността и са на ход. Бездействието на ГЕРБ ни кара да бъдем открити и прозрачни към избирателите си. Ние предложихме и състав на кабинет. С конкретни личности, които могат да изпълнят заявената управленска програма. Искам да видя малко лидерство от ГЕРБ”, добави народният представител. И посочи: "Мокрият сън на Борисов е да се отърка в ПП-ДБ".

Ананиев уточни, че предложената управленска програма е била за 18 месеца. "След това видяхме пресконференция на ГЕРБ, на която се оказа, че Excel-а ги затруднява. Това е проста програма, всеки млад човек може да се справи с нея. За нас е важно да има редовен кабинет, който да реши кризите в България", е мнението му.

"Един от жокерите на Борисов се самовзриви в ръкава му. Господин Гешев няма как в момента да бъде използван след това, което се случи с него", допълни Ананиев.

От ПП-ДБ са категорични, че няма да променят имената в проектокабинета си. В тази връзка Ананиев припомни, че мандат на ГЕРБ или правителство с тяхно участие няма да подкрепят. "Дали сме решение и възможност, сега чакаме първата сила да предприеме ход. Не трябва Борисов да се страхува. Като че ли в него има някакъв страх. От кого се страхува?", пита той.

Относно изявленията на Борисов, че ГЕРБ ще предложи кабинет от личности, депутатът от ПП-ДБ каза: "Единствено моята молба е при тези личности да няма магнетичен характер и да не са хора, влезли или с потенциал да влязат в "Магнитски". Нека първата сила предложи кабинет и си осигури подкрепа за него", призова депутатът първите в парламента.

Според него от ГЕРБ се опитват да „вбият клин между "Продължаваме Промяната" и "Демократична България". И беше категоричен, че няма разцепление в коалицията.

Ананиев обяви, че от ПП-ДБ обсъждат различни кандидатури за кмет на столицата. "Ще се борим и вярвам, че ще спечелим София", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
2
 
! Отговори
Nastyмирке преди 1 година
Не ми се прави на много умен ,кажи кво ши прайм с бюджета ? Държавата фалира, кви 5 лева, кви сънища???
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Този бил от "ракетата носител на Радев", но ПП не подкрепят Радев, а ги подкрепя и лиже точно Борисов!Имам чувството, че герберунгелите и техните подмазвачи избягват реалността когато стане дума кой прислужва на Крадев.
78
1
 
4
 
! Отговори
Бай Ваню преди 1 година
Много глупости, от прости хора какво да очакваш. Парламента сте заради народа, ще станете ИТН.
77
1
 
3
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Дюдюка спрозрение!?!?!?
76
2
 
3
 
! Отговори
вешин преди 1 година
много грозно изказване, недостйно е да паднеш толкова ниско!😡
75
1
 
8
 
! Отговори
Хасан преди 1 година
Тъкмо го бях забравил този и той взе, че пръдна и домириса. Ех, как пък една умна приказка не каза за толкова години. И ти като Гнома, ако не кажеш 27 пъти Борисов за един ден все едно не си се събудил.
74
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Защо непрекъснато се търси мнението на този никаквец? Някой знае ли или помни ли как се казва неговата партия - КОЧ ли беше, ВОЛ ли или пък ПРЪЧ? Тоя ако не е залепен като гербова марка за ПП недоразуменията, парламента щеше да види на куково лято през крив макарон.
73
2
 
12
 
! Отговори
я преди 1 година
Изключителено непочтен човек. Лижеше пред Бойко едно време, сега плюе
72
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този заедно с Радев е от ракетата носител на проекта ПП които затриха България необратимо.
71
1
 
10
 
! Отговори
Дааа преди 1 година
Типичният ни политик.
70
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ББ състави правителство и то се провали, повече Герб няма да управлява България и може дори да падне след Възраждане по рейтинг. Затова Борисов се страхува да управлява сам. Иначе подкрепата за ПП ще се увеличава!
69
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласуваш за ПП+ДБ, получаваш Радев, Черепа и Цветан Василев.
68
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов има едни 600 000 продажни душици които винаги гласуват под строй.. като едно време. Той отдавна не е фактор в политиката, а като извадиш твърдият им електорат и не остава никой страничен. Всичко е по фирми, администрации, общини. Обединени в името на грабенето, а сега поставят и условия на ПП, при положение че много искаха проекто-кабинет, е получиха го.. Защо не подкрепят? Ръчкаха се с Радев за повече власт, а накрая той се подлага на Крадев.. Жалък!
67
7
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Читателю, изглежда ти не можеш да четеш ! Хората имат мнение , защото имат акъл , а ти си жалко кравешко л....о ! Всеки може да те стъпче!
66
3
 
10
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
От къде се навъдиха толкова цинични, гнусни и жалки хорица, които леят словесна по-ми-я, а този им е лидер. Срам за България.
65
2
 
5
 
! Отговори
Посетител преди 1 година
Тук прочетох , че мокрия сън на Борисов била Мата Хари. Не , не е мокър , защото съвсем наистина тя е квичала посред нощ в спалнята му когато е поемала маркуча. Охранителите са я чували през 2 етажа. На сутринта е обикаляла резиденцията по пеньоар с компреси на онова и място! Какво ли е правила в покоите на Борисов , че и нощно време , без Бобока ???
64
0
 
19
 
! Отговори
Айде стига глупости преди 1 година
Бюджет няма ,важни стъпки за овладване на високите цени няма.. но народа плаща депутатски заплати за да си говорят НАРОДНИТЕ ИЗБРАННИЦИ/ПРЕДСТАВИТЕЛИ за "къси пи./ шк _ " и "мокри сънища" ! Изборите минаха ,НАРОДА каза кой е пръв икой втори .Работата на НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ Е ДА ИЗПЪЛНЯВАТ КАКВОТО РЕШИ РАБОТОДАТЕЛЯ ИМ-НАРОДА . А НЕ ДА СЕ СЪРДЯТ И ДА СТАНЕ КАКВОТО ТЕ ИСКАТ!!!!!
63
3
 
20
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
И този "политик" иска да оригиналничи,а не знае,че сънят на Борисов е да да нямаме такъв дълг и инфлация,които,благодарение на вас, всички ние ще плащаме и сърбаме юнашки.Той не проумява,че единствената сериозна партия,която мисли за доброто на България е ГЕРБ.пп-дб приличат на една детска градина,в която децата се карат за куклите и камиончетата.Те,със своето управление,само за няколко месеца вкараха България в батака,от който измъкването ще отнеме много години,но само ако те не са на власт.
62
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 71 - Колкото ще да са гласувалите, с най-голям процент от тях е, така че Е сила !
61
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквун не е 1 сила. Има 1/4 от 30% гласували