Няма подкрепа и участие: БСП прекрати разговорите с ГЕРБ за първия мандат

Така не може да се прави правителство, заяви Нинова
Обновена: 15 май 2023 16:57 | 15 май 2023 16:57, Нели Христова
189
Няма подкрепа и участие: БСП прекрати разговорите с ГЕРБ за първия мандат
Снимка: БГНЕС

Прекратяваме разговорите с ГЕРБ за първи мандат. Нито за участие, нито за подкрепа. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Очаквахме среща между всички, извеждане на национални и напартийни задачи за експертно правителство.

Беше ни обещано за бюджета, където искаме дефицит около 4,5%, но забелязахме след срещата с ИТН е направена заявка, че дефицит под 3% е възможен. Борисов действа на принципа, че който каквото иска - му го дава. Така не може да се прави правителство и не може да се управлява държава.

На нашето искане да не се изнасят оръжия за Украйна ни беше обяснено. Абсолютно задкулисие - вие ни дайте гласове да мине правителството, след това си оставайте различни. Ние резервен пръст на бутоните няма да бъдем, защото сме БСП - партия с идеология, категорична бе Нинова.

Попитахме ги имат ли намерение да променят конституцията, за да я прегазят заради Истанбулската конвенция. Габриел ни отговори, че някои са я подкрепили - още един опит за завоалиране и измама.

Направихме достатъчно в желанието си да дадем на България стабилност, да дадем бюджет, който да гарантира развитие на икономиката и спокойствие на хората.

Днес не получихме никаква ясна представа какво правителство и с какви задачи ще се сфорима Очаквахме от днешната среща да има такава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ГАРГАМЕЛА ДА ВРЪЩА МАНДАТА ОЩЕ УТРЕ ДА НЕ СЕ ГУБИ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ И ДА СЕ ВРЪЧВА НА ВТОРИТЕ! УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ НЯМА ДА ИМА В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ!
113
5
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ГЕРБ Е НАЙ-ВРЕДНАТА ПАРТИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ КОЯТО И ПРЕЗ 3-ТЕ СИ МАНДАТА ДОКАРА БЪЛГАРИЯ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА И НИ НАБУТА С 30 МИЛИАРДА ВЪНШНИ ДЪЛГОВЕ НЯМАМЕ И БЕЛЕНЕ ! САМО ЕДНИ ПОЛУНЕКАЧЕСТВЕНИ НЯКОЛКО МАГИСТРАЛИ И ТАНАП ТОВА Е ВСИЧКО! ГЕРБ Е РАЗРУХА ЗА БЪЛГАРИЯ И НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЩА НА ВЛАСТ !
112
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господин Борисов да не вдигне кръвно да полегне малко под магнолиите на чист въздух. Много му се събра горкия.
111
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 109 "Збъдна се предсказанието че жена ще управлява / ще оправи България." Тц. Предсказанието е за руса жена. Требва да изрусим Мара, че да се сбъдне.
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП и разширението им дб ако се изнижат или ако подкрепят и готово.
109
1
 
3
 
! Отговори
Сега преди 1 година
Место Хемус ще открием Магнитски три хвала на трудовата дейност
108
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ сбъркаха като довлякоха тая Марийка... За пред Кирчо става, той няма да забележи умствените й дефицити и ще захапе, но се изложиха пред всички останали включително и пред народа. Може наистина да изгубят много гласове на местните избори ако продължават с нея.
107
5
 
11
 
! Отговори
БРАВО преди 1 година
НИНОВА ДЪРЖИШ НА ДУМАТА. С МУШИКИ И КРАДЦИ НЕ СЕ СЪЮЗЯВАЙ.
106
3
 
9
 
! Отговори
Запада лъже преди 1 година
Западът ни лъже, че били се нагрели океаните. Така са се нагрели, че от октомври до юни не сваляме якетата. Кой ще лъжете вие бе, цръвули? Ще ни карат да ядем насекоми и червей да спасяваме климата. Да ви еебббббааааа м,й,,таа!
105
13
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Явно Нинова предпочита хаоса в държавата да продължи, а може би това я устройва.
104
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Збъдна се предсказанието че жена ще управлява / ще оправи България.
103
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво правителство бре! След изказването на Гешев тази сутрин Борисов трябва да бъде веднага арестуван!
102
1
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
И ГЕРБ ЩЕ ИЗГУБИ ПРОЦЕНТИ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ И МОЖЕ ДА СА И ДОСТА , ЗАЩОТО ОТКРИТО СЕ СЪГЛАСИ ДА УПРАВЛЯВА С ДПС А ТОВА НА ЧАСТ ОТ ЕЛЕКТОРАТА НА ГЕРБ НЕ СЕ ХАРЕСВА АМА НИКАК! ГЕРБ, ДПС И ИТН ЩЕ СА ГУБЕЩИТЕ НА СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ АКО ИМА СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА!
101
5
 
4
 
! Отговори
Doko doko преди 1 година
Хайде на следващите избори ще се борите за 4% Аман от сметкаджии
100
0
 
15
 
! Отговори
зле за гербавите преди 1 година
тъкмо бяха договорили хартиената коалиция и Каскета се запъна с оставката. Гешев погна и Иван Тотев да покаже ,че не се шегувка. А и Магнитски 3 се задава.
99
3
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ТЪЙ ИЛИ ИНАЧЕ ИМАМЕ ИЗБОРИ 2 В 1 СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ТЪЙ, ЧЕ Е БЕЗСМИСЛЕНО ДА СЕ ПОДКРЕПЯ ГЕРБ СЕГА ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИТН ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ КАТО ПАРТИЯ В ПАРЛАМЕНТА СЛЕД КАТО ПОДКРЕПИ ГЕРБ ! ВЕЧЕ ЕЛЕКТОРАТА НА ИТН НЕ ИМ ВЯРВА СЛЕД КАТО ОТКРИТО ПОДКРЕПИХА ГЕРБ ТЪЙ, ЧЕ БСП ПЕЧЕЛИ ОЩЕ ПРОЦЕНТИ А ИЗБОРИТЕ СА САМО СЛЕД 3 МЕСЕЦА! ДА ВРЪЩАТ МАНДАТИТЕ И ПРЕЗИДЕНТА ДА НАСРОЧИ НОВИТЕ ИЗБОРИ А ТАМАН ЩЕ ИМА 2 МЕСЕЦА ЛЯТНА ПОЧИВКА ! ДПС МНОГО СЕ ИЗЛОЖИ С ПОДКРЕПАТА СИ ЗА ГЕРБ И ТЯ ЩЕ ИЗГУБИ ПРОЦЕНТИ !
98
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ще прекрати, като не й предложиха да стане икономически министър. Пък нейния гениален сив кардинал агент Икономов или Р.Гечев, който може да предизвика отново фалит на държавата, няма как нещо да облажи.. Лакомията им е пословична.
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинчето взе много да се репчи, то в тая държава всеки се репчи на всичко вече :)))
96
2
 
8
 
! Отговори
причината... преди 1 година
причината е любовната драма между Боко и Гешака. Корни е дъpma koза и знае ,че гербавите няма да излязат сухи от битката Гешака и не иска в момента да се занимава с ГЕРБ докато не слегне пушека.
95
3
 
11
 
! Отговори
Черепа преди 1 година
Бокич, чакам те при мене. Имам хубави пури и 12 годишно отлежало. Да си спомним добрите времена...