Втората политическа сила призова в парламента Гешев, Сарафов и Ясен Тодоров

Ще се състои изслушване по конспект от 5 въпроса
15 май 2023 22:46, Йоана Цонева
137
Втората политическа сила призова в парламента Гешев, Сарафов и Ясен Тодоров
Снимка: БГНЕС

От "Продължаваме промяната - Демократична България" заявиха, че ще извикат на изслушване в парламента Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров.

"Работата на прокуратурата не е да говори пред медиите и да дава квалификации на народните представители, а да ръководи разследвания и да повдига обвинения в съда". Това се казва в позиция на коалицията.

Въпросите, които ПП-ДБ искат да зададат, са:

- Кои дела са на трупчета и кои политици са изнудвани с тях?

Още по темата
- Кой е изпращал есемеси на главния прокурор как и кога да упражнява дейността си?

- Кой е оказвал натиск върху Висшия съдебен съвет, за да поиска оставката на главния прокурор?

- Кои са политиците, с които си говори главният прокурор?

- Защо Борислав Сарафов се страхува за живота си и днес получи охрана от Министерство на правосъдието?

Ако България иска да стане нормална европейска държава, институциите трябва да започнат да работят, без значение кои са хората в тях. Затова приоритет на ПП-ДБ е дълбока конституционна реформа, която да гарантира справедливост и равенство пред закона за всички българи, изтъкват от коалицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
3
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 11 месеца
И...от КЪВ зор ги викат сега...?! ЩО НЕ ПИТАТ РУНДЮ ЗА ГЕШЕВ И БОБОКВИТЕ.....??
118
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Привърженик съм на ГЕРБ, но ако има някой стъпил на криво, не само от тях, но и от всички други политически сили , трябва да си понесе наказанието, да лежи в затвора и ние българите, които с честен труд си изкарваме хляба най-после да усетим , че има справедливост в тази държава и вместо да се плюем и мразим по форумите , да се грижим един за друг , да сме съпричастни към болките на другите, да сме по-добри и така България ще стане по-добро място за живеене. Справедливост за всички !!!
117
0
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 11 месеца
Силно надценено е да ги наричат тези "политическа сила"!
116
2
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 11 месеца
Сарафов не намекна ли,че ще разкрие че при гръмналата пиратка не само семейството но и самия Гешев не е бил в колата?
115
0
 
10
 
! Отговори
Майора преди 11 месеца
Каква реформа ноже да се очква пт бивши комунисти , техните отрочета и хора от ДС? Те се борят единствено да поставят послушен главен прокурор , който да спре процесите срещу илигарсите , които ги подкрепят!
114
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Люлю Балю!
113
1
 
11
 
! Отговори
Логиката решава преди 11 месеца
РУНДЬО И САРАФА СА АТЕНТАТОРИТЕ НА ГЕША!
112
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не стойте по цели нощи! Вместо него пишат други.
111
3
 
9
 
! Отговори
до Българин 121 преди 11 месеца
Не се чуди братко. Тези коментари не са просто от читатели или обикновени привърженици, а от същите тези гHuдu, които 15г. се хранят на софрата на Бойко и ГЕРБ. Просто този път залогът да изгубят всичко е много голям и затова кBu4енетo e толкова неистово.
110
0
 
5
 
! Отговори
:) преди 11 месеца
Черепа харесва това :)
109
7
 
10
 
! Отговори
Смешници преди 11 месеца
Бългрия да станела нормална държава,като политици привикват прокурори в парламента?Не трябва ли ВСС да ги изслушва?Или Киро *** и генерал Наско,които по същество цдляха точно това да дестабилизират прокуратурата както го направиха с държавата за да направят Пинокио гл.прокурор,а той да прекрати делата срещу Прокопиев и Бобокови. Герал наско жабата не е спрял да атакува прокуратурата заедно с другите,а когато тя им отговаря и се защитава викат,ама те се месят в политиката,пълни кавали.
108
0
 
11
 
! Отговори
Пълна картинка преди 11 месеца
Да привикат и Магдалинчев и другите от ВСС.
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
24 часа простотии!
106
2
 
11
 
! Отговори
българин преди 11 месеца
Като чета коментарите,отново се учеждавам,че болшинството сме с ЕКЗОТИЧНО/НАЛУДНО/ МИСЛЕНЕ.Не осъзнавате ли,че от 15 г. се заформи и изгради мафиотско образование от най-нисък калибър-разбойнически организации,крадяща от държавния бюджет,със силно зависима прокуратура.Какъвто и сигнал да дадеш,всичко срещу герберастите не хваща дикиш.Огромния проблем са банкянския крадлив шебек,и дръндарския хидроинжинер.И все още има безумни мозъци,които поддържат тези типове.
105
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ББ (115, 116), ТИ КАЗВАШ ИСТИНАТА, макар и с малко объркан словоред...но думите ти са точно в целта! Жалко, че сякаш болшинството от народа не осъзнава, че целият този политически трус е предизвикан от огромната обвързаност на бълг. държавни институции с руските интереси, толкова купени и зависими от Кремъл политици и медии има тук, че целта на Русия винаги е била да ни изкара от ЕС.
104
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гешев да каже, защо не върнаха и не осъдиха спонсорите на ПП? Единият се крие в Дубай, а другият в Белград.
103
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гешев не повдигна обвинение срещу президента за изнасяне на квалифицирана информация към чужда държава, срещу Кирил Петков за лъжа в декларацията за гражданство и за предоставяне на квалифицирана информация от цялата ни енергетика към офшорка с руско участие "Джеймкорп", както и за незаконния арест на Борисов. Срещу Лена Бориславова за изнасяне на секретна информация към "Бивол", срещу Демерджиев за подновените лични документи на Цветан Василев.
102
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хубаво е да се изяснят доста факти освен около делата им в последния кабинет на коалиция NEXO -Кирил Петков и Христо Иванов и компания. Например врътките с МЕТ за внос на газ, например Български пощи, например финансирането по линия на НЕКСО, например 9-те милиарда, които офукаха за няколко седмици края на 2021 година, например завода за електромобили, например стотиците милиони евро за украинските бежанци, например ББР и още и още. Това са все важни въпроси, на които българското общество очаква отговори.
101
6
 
11
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
от къде са парите на копейкин-къс.пишков за мини замъка на брега на Варненското?опитва да надмине гАспАдаря си доган ли???САЩ ви имат и...да си враг на САЩ и Свободният Свят...да си враг на...Бог...справка хитлер...бин Ладен...Кадафи...садам!!!Бог да пази САЩ и Свободният Свят!
100
4
 
8
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
До Въпрос до ГешеВот къде са парите на пожарникаря от Банкя за къща и магазин в Барселона за милиони евра на любовница на възрастта на дъщеря му???севда тв има къща за милиони...томата...само джипа му вижте...том круз би му завидял,дпс-гроб са руска мафия ограбваща ЕК средства и данъците на Българите...финансиращи путин