Цветанов: Нелогично е ротационно правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Това ще доведе до вътрешни трусове във всяка една от политическите сили, смята
22 май 2023 19:21, Йоана Цонева
42
Цветанов: Нелогично е ротационно правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

Ротационното правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е нелогично. Разбира се, че пред обществото ще бъде представено в интерес на България, но аз смятам, че това e нездрава конструкция на нездрава основа. Това каза в студиото на Euronews Bulgaria бившият вътрешен министър и председател на Републиканци за България Цветан Цветанов.

„Това ще доведе до вътрешни трусове във всяка една от политическите сили, които участват в този формат.

„Промяната“ се появиха като промяна срещу статуквото на ГЕРБ и модела „Борисов“. В един момент наблюдаваме съвсем различна теза - сядаме да бъдем партньори с тези, които до вчера си казвал, че трябва да бъдат разследвани. Как ще обясниш на хората защо правиш това съвместно управление и то на ротационен принцип. При положение, че идват местни избори. Как ще обясниш на кандидатите за кметове - ние сме политически различни субекти, борим се против модела на местна власт, защото това беше повтаряно многократно“, попита Цветанов.

„Ако приемем всичко това, което се случваше през последните две години с невъзможност за съставяне на редовно правителство, за Борисов беше важно всички да влязат под общия знаменател „всички сме маскари“. Виждате, че последните две кампании бяха на взаимни нападки кой какво е откраднал“, добави политикът.

„Промяната“ в момента са в по-неизгодната ситуация, защото за ГЕРБ е важно това, което се случва в момента да може да отидат на местните избори и тогава ако могат да преповторят резултат, сходен с този от 2019 г. Защото знаем, че гръбнакът на една партия и едно бъдещо управление минава през местната власт“, подчерта Цветанов.

„Промяната“ легитимираха Борисов в този политически процес и той започна да лидира процеса. ПП много по-лесно щяха да го обяснят на избирателите си, ако екипите, които участват в тези преговори, ако имаше съдържание преди да се проведе тази лидерска среща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
9
 
! Отговори
та така преди 11 месеца
цветанов , не е хубаво да говориш срещу човека който те създаде и те опази ! сам си си виновен , издъни се публично , няма защо да се оплакваш , недоволстваш или да разсъждаваш за каквото и да е свързано с ГЕРБ .
16
4
 
6
 
! Отговори
Бай Танас преди 11 месеца
Няма да има ротации. Бойко отпусна малко време на ПП-ДБ да се саморазпаднат. След местните избори са аут. Ама докато временно са се разбрали трябва да изритат Радев. Той е основният виновник за ситуацията
15
1
 
9
 
! Отговори
Катя преди 11 месеца
Ти ако имаше малко повече акъл щеше само да си траеш Но явно нямаш
14
1
 
11
 
! Отговори
Пп избирател преди 11 месеца
Даже цецко ми стана по симпатичен от киро ментата
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Що да е нелогично, те са като клонинги - имат обща цел да изпълнят заповедите на Козяк, и в двете партии кадрите са или мошеници, или са някакви калинки, даже предложените премиери Марийка и Денков (както им викат вече съкратено "***-Де") са като две капки вода - еднакво нефелни, безхарактерни, но амбициозни и с много съмнителни моменти в образованието и кариерите им. И в двете партии основната политика е краденето. Толкова си приличат тези две партии, че сливането им е напълно естествен процес.
12
1
 
4
 
! Отговори
Хаха ха преди 11 месеца
Оркестър Кукубенд парламент ви поздравява с химна на Чалгария Пирамиди, фараони и калинки за милиони! Пипона взе парите, каза чакай малко, състави кабинета, дръжте му петите!
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Напротив. Всичко друго щеше да е нелогично. Две про-западни партии с общо 60% в парламента да оставят някакви проруски зеленочорапници да управляват страната - ето това щеше да е нелогично.
10
1
 
9
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Цецо сега е момента да се включиш и ти в клалиция магнитскиПетков вече е заедно с ристъо чакаме теб
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не виждам как може да стане това с ротационен премиер. Ако премиера подаде оставка би следвало да има нови избори, а не президента да връчва нов мандат на същата партия. Освен това какви са тия 6 месечни ротации. Мандатът е 4 годишен. Абсурдно е да променяме управлението всяка година.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Калта става все по-рядка и лепкава- мирише лошо!!!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма такава опция в конституцията за ротация.
6
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 11 месеца
Цецо - ухото беше изоставен дори от спонсорът си от Доспат - оня дебелия пoмak.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хайде махайте ги всичките тезиБоклуци, съсипаха ви цялата държава! Това не е ротация, това е революция!
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всички тези критикуващи ,щяха да си глътнат граматиката ако трябваше да отидем на 6 избори.
3
4
 
3
 
! Отговори
Пп избирател преди 11 месеца
Цецо премиер
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
тоя що е на свобода
1
2
 
9
 
! Отговори
тъй де.... преди 11 месеца
Нелогично е, но явно има някаква договорка която тепърва ще ни се стовари като гръм от ясно небе!