Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ и "Спаси София"

Той бе обявен на специална церемония
Обновена: 27 юни 2023 20:13 | 27 юни 2023 19:30, Красимир Ангелов
285

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София на Продължаваме промяната-Демократична България и "Спаси София". Това обявиха трите партии на специална пресконференция.

“Исках за начало да ви кажа в какво вярвам, защото това е причината да правя нещата, които правя в последните 15 години. Най-много вярвам в свободни, можещи и мислещи хора, хора, които вярват в мечтите и го реализират”, каза кандидатът за кмет Васил Терзийски.

“С успехът идва отговорността към обществото. Колкото по-успял си в своята сфера, толкова повече имаш отговорност да върнеш на своето общество, да работиш за него и всички заедно да вървим напред. Отговорността е една от причините да бъда тук. Причината да искам да го направя е, защото искам заедно да построим по-добро бъдеще. Заедно да построим град на бъдещето, но за тази цел ни трябват много хора, които го искат. С голямо задоволство мога да кажа, че тези хора ги има”, каза той и уточни, че са работили няколко месеца за подбор на кметове, за да може да гарантират създаване на по-добра и европейска столица.

“С този екип, който ние изграждаме, ще говорим на дълго и широко за нашите планове - от големите идеи до първите неща, които бихме направили”, отбеляза той, цитиран от БГНЕС.

По думите му има няколко неща, които са му присърце - първите две неща са свързани с образованието и детските градини, а трето е да се създаде по-чист град, но и уреден по кварталите.
”Това ще постигнем с добре работеща администрация за гражданите. Ще дадем повече правомощия на районните кметове, защото те са по-близки до хората по кварталите”, поясни Терзийски.

“Амбицията ни е след 4 години да се погледнем в очите и да няма големи разлики между това, което сме казали и това, което сме изпълнили. Всичко това започва с първия камък”, отбеляза той.

Борим се за три неща - ще се борим за убедителна победа на местните избори за спечелването на кметското място, ще се борим за мнозинство в Общински съвет, за да може всички тези добри идеи да не останат добри идеи, а да бъдат реализирани в добри политики, борим се качествено и достойно управление, което да превърне София в пример”, каза още Терзийски.

Васил Терзиев е роден на 9 юни 1978 г. Завършил е "Бизнес администрация" в  Американския университет в Благоевград.

През 2002 г. заедно със Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев основават софтуерната компания "Телерик". През 2014 г. "Телерик" е продадена на американската софтуерна компания "Прогрес" за над 260 млн. долара.

След продажбата на "Телерик" Васил Терзиев започва да инвестира в стартиращи компании. От 2017 г. до 2023 г. той е част от управлението на фонда за рискови инвестиции "Илевън".

Васил Терзиев е съосновател на "Телерик Академия" през 2010 г., в която се обучават програмисти, както и на бизнес инкубатора "Кампус Екс", чиято цел е да създава благоприятна среда за стартиращи компании.

Васил Терзиев е бил член на управителните съвети на образователната организация “Заедно в час” и на Американския университет в България.

На този етап от ГЕРБ все още не са обявили своя кандидат за кмет на София. Настоящият кмет - Йорданка Фандъкова, обяви в началото на тази година, че няма да се бори отново за поста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 8 месеца
Чилииците живнаха след като генерал Пиночет изтреби червените крадци. Румънците живнахаслед като убиха Чаушеску. А тук хвалят внуците на нашите чаушесковци и алиендовци. Много добри били,много червени.Докато нямаме наш Пиночет няма да мръднем и нанометър напред! Пиночет ни трябва ,никой друг!
229
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма ли някой дето родата му не е ДС агентура?! Нещо лустрация, това онова? ;))
228
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Некви нормални не мога ли да намерат, все ДС чемгета, синковци, унуковци, назначени за милионерчета с наши пари.
227
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 9 месеца
Васил Терзиев е умен ,можещ ,перспективен ,интелигентен и в същото време напълно "земен" млад мъж .Прекалено възпитан е ,което е пречка за борбата с най- голямата мафия в държавата ,за което се иска смелост ,устойчивост, "биткаджийска воля" ,което считам ,че не са му най- силните качества в тази мафиотизирана държава и столица.Борис Бонев ,за мен беше по - добрият кандидат за кмет ,доказал се с делата си през годините и енергията ,която продължава да има в този труден процес за промяната .
226
0
 
0
 
! Отговори
Киев преди 10 месеца
Наистина изглежда като фалиралия Кмет на Община Свищов. Нечува невижда и невдява само заповеди по телефона. На печелившите честито!!! Дано го изберат, че упойката да прекрати достъпа до американското посолство на любовника си. Демократично ли е?
225
0
 
0
 
! Отговори
Киев преди 10 месеца
Наистина изглежда като фалиралия Кет на Община Свищов. Нечува невижда и невдява само заповеди по телефона. На печелившите честито!!!
224
0
 
0
 
! Отговори
Финансист преди 10 месеца
До Анонимен- кой, кога и как точно е загубил парите си на борсата?
223
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Подкрепа и успехи,работете за просперитета на клетият ни съсипан Народ!
222
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този Терзиев не беше ли спонсора на простото Киро и ПП?
221
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Апостола по делата на дядо му ли го съдите бре?по Делата!!!Бог съди по Делата...българите по руски...позор!!!
220
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Спечелили...Свободата и Бог винаги печелят!САЩ са Свободата...служещи на Бог!!!чета не.н.ерталци не прочели книга...издават присъди...вменяват вини!!!объркали сте рейса!Път на младите и образованите!Света ни и Живота ...Бъдещето принадлежи на тези млади хора!
219
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
кгб-дс подхвърлят тезите...чий син си,съдят те за делата на предците ти?Бог съди по Делата!!!кгб-дс по руски,не чух журналист да попита какво и как ще направите за да живеят добри софиянци?дреме им за софиянци,опорката на митрованова!не чух журналист да попита,ок няма правителство няма парламент,няма Бюджет...и как ще я караме?няма Политики и Дела...жълтини и руски опорки!Бог да пази САЩ и Свободният!!!
218
1
 
1
 
! Отговори
Идеалист преди 10 месеца
А кандидатът за кмет на София на ДБ арх. Борислав Игнатов от 2019 г. Кой си спомня скандала с неговата годеница? Сеага отново скандал. Тези от ДБ изглежда не могат да преценяваст нещата. Мислят се за много умни, а правят само глупости. Както се казва: " Умните се учат от греките на другите, средно интелигантните - пот собствените си грешки, глупавите не се поучават от никого." Този човек да не продължава да се опозорява. Да се оттегли и да не се занимава с Атанас Атанасов и Христо Иванов.
217
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този комунистически наследник никога не е харчил свои пари, а парите от куфарчето на Луканов. Ще управлява София както старт-ъпите, които от 100 броя 101 фалират.
216
1
 
2
 
! Отговори
тато преди 10 месеца
Идват моите наследници на власт. Ха-Ха-Ха. Като нямаш пари не можеш да решаваш ....
215
0
 
1
 
! Отговори
Добре преди 10 месеца
Копайките и кусопищовниците са се активизирали. Пичове, и да лустросате, и да изтребите, и да опандизите всичко и всички, това няма да ви помогне да станете по-умни, по-добри, по-богати. Погледнете първо себе си - какво направих и какво научих днес? На кого помогнах? Пък тогава тръгвайте да търсите под вола теле. Ама вие знаете само да едете, да пиете и тия три неща.
214
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Козар 221. И какво е управлявал Академията и онази другата компания, която щеше да строи офис, но нещо не успя, продаде едната фирма на някакви американци и ги забатачи и двете. Хората му избягаха. Загуби парите на борсата и сега влиза в политиката за да пилее пак. Такива политици и кметове с потенциал за рушене и източване и с обещания за някакво имагенерно бъдеще са сбъркали и времето и мястото.
213
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тая кандидатура играе за да спечели пак ГЕРБ.
212
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че хване стотина гласа от захарна фабрика )
211
12
 
4
 
! Отговори
Козар преди 10 месеца
Абе вие 90% не можете да си управлявате личните финанси и сте затънали бързи кредити, пък ламтите срещу човек дето доказано е управлявал успешно и без чужда помощ (на световните пазари на никой не му пука кой е дядо ти). Естествено, че е много вероятно техните да са били на високи постове, то не това се учи с поколения и не върви баща ти да е бачкатор в завод, пък ти да си роден талант за някакъв изкусен управник.