Първан Симеонов: Битката за София е общополитическа, ще има балотаж

Хекимян е находчива кандидатура, издигната по не много находчив начин
Обновена: 29 сеп 2023 14:24 | 29 сеп 2023 14:24, Красимир Ангелов
30

Месец остана до местните избори, които ще се проведат на 29 октомври. Как ще се развие кампанията?

"Не си спомням толкова късно да са обявявани кандидати. Очаква се по-голяма активност на избирателите в сравнение с парламентарните избори. Винаги на местни избори всеки един кандидат за общински съветник или за кмет се бори максимално да оползотвори възможните гласове, бори се за всяка преференция". Това каза политологът и изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов в студиото на "България сутрин".

На въпроса дали ще продължи да съществува "сглобката", Симеонов отговори, че според него ПП-ДБ вече са изчислили всичко и едва ли чакат резултати, за да преговарят тепърва.

Още по темата
"Битката за София е общополитическа. Кметът на София отдавна е пост, който е трамплин. В София ще гледаме не просто състезание на тема как ще изглежда градът, а състезание в общополитическата страна на нещата", допълни Симеонов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"ГЕРБ е политическа сила, която е подчертано свързана с местната власт. Демократите трябва да доказват, че имат нещо по места, не само в София. "Възраждане" трябва да покажат, че растат. За ДПС също са много важни изборите, защото трябва да помиряват местни амбиции. Нямат номинация за София, защото не им е много силен район", коментира социологът.

По думите му Антон Хекимян е патриотично настроен човек и ще разчита да "отвори някакво ветрило за балотаж". "Това е находчива кандидатура, издигната по не много находчив начин", коментира социологът. Той подчерта, че при всички положения трябва да очакваме балотаж.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е ак няма да има балотаж! Балотаж имаше, когато ГЕРБ баяха къде-къде по-напред, срещу Мая Манолова, кяото имаше 3 пъти по-висока подкрепа от тази на ПП/ДБ в момента, а сега нямало да има ... моля ви се. А впрочем, нали я писахте "ОМбудсмая" или не ви се получи, като за "Копейкин"?
16
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 6 месеца
И какво значение има кой от кой бряг е? Той и Терзиев и Манолова и те...
15
0
 
1
 
! Отговори
Тост преди 6 месеца
Ми ще има балотаж, ми! Че как да няма! Един доказан препирач от Кимкооп, който досега не се поинтересувал от София и един журналист, който също не се е интересувал от града ни! Плюс една популистка, мани-мани. Изпадам в див ужас. Откъде ги изкопават тия?
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като ги оженят после Ал.Сорос ще им свети хаха.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Отпред Параван, а зад него дон Буци и Мата Хъкмъкян!
12
0
 
0
 
! Отговори
до 13-ти Не виждам преди 6 месеца
какво общо има "Маскве" с местните избори? Може би няма толкова много коментари, защото вече имаше 100 статии за местните избори, така да се каже, който е искал да коментира вече го е сторил. Пък и не се знае колко още такива статии ще се изпишат, сега като започнат да изплуват компромати, като започнат кандидатите да оплуват конкурентите си...
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хахах, Маскве не се интересува от местните избори, и под такива новини няма руски тpoляци! Ето, новината стои сигурно от два часа, а има само 12 коментара + 8 изтрити... Пуснете статия за Уркайна, да видите как налазват тpoляшките орди
10
0
 
1
 
! Отговори
Цветка преди 6 месеца
Готова съм, другосподинарю Борисов!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бойко както е тръгнал на следващите избори за президент ще помоли журналистката Цветанка Ризова.Всички го видяха колко му е акъла.
8
0
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 месеца
София не е България,който ще да си избират за кмет. След Фандъкова,дори ако сложат...марсианец,ще е удачен...вариант. ( платена...обява на НПО "Марсианци без граници")
7
4
 
6
 
! Отговори
Хекимян доведе зет преди 6 месеца
Хекимян е на левият тротоар. Жълтаците отдавна следят връзките му с мъже. В БГ такъв няма как да вземе много гласове.
6
1
 
9
 
! Отговори
ХХХ преди 6 месеца
За Бахмут не се води такава война като за София ...столицата на лапаницата !
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
проф. Вили Лилков = Истинската София
4
1
 
3
 
! Отговори
Одобрявам № 3 преди 6 месеца
До Предложение /3/ Знаеш ли, че даваш добро предложение? Вместо да има вечно недоволни, по-добре на ротационен принцип, пък да видим какво ще излезе. Дотам сме я докарали, едни теглят надясно, други наляво, трети били прайдовци, четвъртата мяза на бхаратка, други пък се опитват да минат за не-знам-какви, но са всъщност някакви измислени формации. И гласовете се разпиляват. Ако е ротация, никой гявол няма да успее да изиграе останалите или ще го прави само на дребно.
3
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ ПЕЧЕЛИ НА ПЪРВИ ТУР.
2
4
 
6
 
! Отговори
предложение преди 6 месеца
Да вземат да се ротират бе. Две месеца журналиста, два месеца оня от ДС-то и два месеца дъртия седесарин. А след шестия месец сигурно ще има нови избори, такава е "политическата ситуация". Нищо като мини сглобка.
1
6
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 месеца
ЩЕ ИМА БАЛОТАЖ И ЗА ДА ИМА НА ПЪРВИЯ ТУР ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА КМЕТ С ИЛИ НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО ИЛИ ЗА ПАРТИЯ МИР ДЕТО НЯМА И 1% ТАКА ЩЕ ИМА ВТОРИ ТУР! А ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ТАМ НЯМА ВТОРИ ТУР И ТАМ НЕ СЕ ГЛАСУВА НИКОГА С НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО А СЕ ИЗБИРА НЕЩО!