Желание за власт: Близо 1360 души искат кметски стол

Над 30 хил. са кандидатите за общински съветници
3 окт 2023 16:02, Росен Стойчев
14
Желание за власт: Близо 1360 души искат кметски стол
Снимка: БГНЕС

В Централната избирателна комисия (ЦИК) продължават проверките на кандидатите за общински съветници, кметове на общини, на кметства и на райони. Това заяви заместник-председателят на ЦИК Росица Матева, цитирана от БГНЕС.

Над 30 хил. са кандидатите за общински съветници, около 1360 са кандидатите за кметове на община, около 400 са кандидатите за кметове на район, които ще участват в предстоящите местни избори. 6600 са кандидатите за кметове на кметства.

Още по темата

Относно подбора и обучението на хората, които ще организират изборния процес, Матева каза: „Има доста кандидати, които, за съжаление, са назначени за членове на СИК, имаше и такива, които бяха членове на ОИК, но ги освободихме като членове на ОИК”.

Начинът на изписване на регистрираните партии, коалиции и местни коалиции ще бъде еднакъв за цялата страна. „Има на места местни коалиции, които са с много дълги имена и дори част от тях не могат да се съберат в бюлетината, така че ЦИК ще вземе решение и ще реши въпроса по най-добрия възможен начин за партиите и коалициите. За съжаление, изписването на цялото име на местната коалиция, което съдържа в себе си имената на всички съставни партии и коалиции, за да е изписано цялото върху бюлетината, в повечето случаите ще се наложи да бъде с много, много дребен шрифт“, каза тя. По думите й в Комисията търсят решение на въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: избориобщински
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защото там се краде безнаказано!!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Успех на добрите;
9
0
 
1
 
! Отговори
Бах мама му. преди 8 месеца
Ти да видиш..!
8
1
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 8 месеца
Алчните мераклии по тази територия нямат свършване! Кражби, кражби, кражби...!
7
1
 
1
 
! Отговори
да намалят броя на о преди 8 месеца
бщините . обезлюдените са с един кмет на 3-4 села или 1 кмет на 7-8 къщи . 256 бюджета . Само увеличаващи се . За едни все няма . Малко от проблемите .
6
0
 
3
 
! Отговори
Бай Чеп преди 8 месеца
"Па и мене нали ми се иска я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи..." (Алеко Константинов)
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това изобщо не са голяма бройка.. след като има общини които имат само по 1 кандидат.. Има 256 общини! Колко да са кандидатите за кмет? След като има 6 водещи партии.. Много от тези партии не са посочили изобщо представители за местната власт.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не е желание, а от няма и къде. Това племе вече е в насипно състояние. Явно не сме били за демокрация. Някой трябва да ни възседне за съжаление. Назад сме с материала.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това не е лъжица за всяка уста.
2
1
 
1
 
! Отговори
значи не е имало преди 8 месеца
ограничаване на желаещите . Многото е по голям избор . Те балотажите обявиха . Другите да не участват . Но от балотажите утре някой се утрепе . няма да е Балотажист . Социолозите са платени и са странна клика .
1
1
 
0
 
! Отговори
Пришълецът преди 8 месеца
Пробвай с воля за власт:)))