Арести в Бургаско, тече акция срещу купуването на гласове

Поне 14 души са задържани
16 окт 2023 09:32, Александър Попов
14
Арести в Бургаско, тече акция срещу купуването на гласове
Снимка: БГНЕС

Акцията срещу купуването на гласове за предстоящите местни избори тече тази сутрин на територията на Бургас, Сунгурларе и Руен.

До този момент има арестувани 14 души и са образувани 7 досъдебни производства, посочи директорът на „Охранителна полиция” – Бургас комисар Марин Димитров, цитиран от Нова тв.

В ромската махала на "Горно Езерово" задържаните са четирима.

"Най-честите схеми е даване на кредити и продажба на вересия. Така се ангажират хора към изборите. Операцията ще продължи до деня на изборите", обясни Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: купуване на гласове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
видинлиика преди 6 месеца
Тези, които си продават гласовете, за пари, които няма да им решат кардиналните проблеми казват " дай тука да си купим 5-6 гласа от различни партии , па после на изборите ще видим за кой ще гласуваме". Ха,ха
12
0
 
0
 
! Отговори
Греб-ДъПъСъ : преди 6 месеца
"Това не е демократично! Това е дискриминация към нашия електорат! Това е против евроатлантическите ни ценности! Трябва да продължим да крадем... Ъъъъ да управляваме де... с нашия интимен партньор ППЛГДБТИ+ и да служим на Урсулю и Посолството!"
11
0
 
0
 
! Отговори
Фитьо преди 6 месеца
"Бобе' и по-фрапантни случаи има.Четирима от едно село на местните избори 2012 или 2015 бе се оплакали в полицията,че един кандидат за кмет им обещал по 40,а им дал по 20. Били притеснени интелигентните,че като не станал кмет няма да ги видят - бил ги измамил.Накрая ги събраха с кандидата в съда да им даде заслуженото.А отвън над 30 техни роднини силно възмутени от правосъдието - вместо плюс 20,глоби от по хиляда за всеки от продавачите.
10
0
 
1
 
! Отговори
оракул на боб преди 6 месеца
Продажбата на вересия води до яки глоби от НАП за всяка една.Преди повече от десетина години една давала на вересия,а трима от над двадесет от клиентите и на вересия я бяха обвинили в лихварство,защото и давали картите си като получат пари да тегли от сметките им в града.Оказа се,че това са банковите такси и го прекратиха,но естествено го препратиха на НАП.След глобите си закри магазина с годишен оборот десет пъти по-малък от глобите.Няма ненаказано добро,казано е - "направи добро,изяж .....".
9
0
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 6 месеца
Как беше лафа купуването и продаването на гласове е задължително
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Арестувани 14 бр . То цели села трябва . Като се почне от кметовете та до охраната от най долното ниво
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази статия се обезсмисля след като няма упоменато никакво име на партия, за марсианци ли се купуват гласове ? Въпреки това народа знае, че се купува за ДПС и ГЕРБ в Бургас и околията !
6
0
 
2
 
! Отговори
браво , поне преди 6 месеца
акции има . правосъдие няма . малко като с мигрантите . бла бла бла бла
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Слабо писане за коментари . Нещо публиката е няма. Да не е в ареста
4
0
 
5
 
! Отговори
ЕДИН ПЪТ ИЗПИШЕТЕ преди 6 месеца
ИМЕТО НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ШАЙКА КОЯТО КУПУВА ГЛАСОВЕ КАКВО ТОЛКОВА ТАЙНО ИМА КОЕТО ДА СБЪРКА РАЗСЛЕДВАНЕТО ? ПРЕМЪЛЧАВАНЕТО НА ИМЕТО Е УМИШЛЕНО ПРИКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪНОСТТА ИЗВЪРШВАНА ОТ ПОЛИТИЦИТЕЫ А С ТОВА И СТИМУЛ ТОВА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ? КАК СТАВА ТАКА ЧЕ ГИ ХВАЩАТЕ, А ТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ОТНОВО НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ????? ПРАХ В ОЧИТЕ ЛИ НИ "МЯТАТЕ" ???
3
0
 
6
 
! Отговори
Полския тръмбеж преди 6 месеца
А в тукашния ромски район кога?
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Един гербав професор на име Мишо,преди години ви каза:Вземайте парите и гласувайте за когото си искате.Но вече е сменил мнението си и е станал суфльор на когото трябва.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Един от най криминалните градове. Лукойл създаде цели поколение да живее с измама и корупция. Самата рафинерия съществуваше тридесет години в сенчестия бизнес. През 1993 се очакваше да се отвори офис на Texaco и да се създаде лоялна конкуренция на свободния пазар за горива. Но взрив в офиса отказа американската фирма да е на пазара