Проф. Константинов разкри шашмите на местните кметове

Противоречат на закона
26 окт 2023 16:15, Росен Стойчев
11
Проф. Константинов разкри шашмите на местните кметове
Снимка: БГНЕС

„Една и съща шашма се прави от местните кметове, които търсят преизбиране. Те си внасят избиратели от други населени места, където тези гласове не са нужни”. Това заяви в Нова Нюз проф. Михаил Константинов, математик и бивш шеф на „Информационно обслужване”, по повод изнесената от ГРАО информация, че в 343 населени места е констатирана необичайно активна миграция преди местните избори на 29 октомври.

„Това нещо противоречи на закона, защото там има норматив. Ако на един човек се падат 10 кв. метра жилищна площ, допуска се тя да бъде 3, ако хората са роднини. Когато въпросният адрес е на голо поле, тогава става въпрос за очевидно нарушение на закона”, заяви Константинов. Той призова за увеличаване на наказанието, за да бъдат пресечени злоупотребите.

Константинов критикува гласуването с машини. „Вместо да се занимаваме с политики, се занимаваме с технологии”, каза професорът. Той даде пример с Ирландия, където са се наблюдавали същите скандали около машинното гласуване и властите са решили да го премахнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 5 месеца
Костадинов , кажи кой ще спечели местната власт и да не ходим на избори.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Шашмите ги правят само от ГЕПП!! Гласувайте срещу фашистката клика на тези избори и всичко ще бъде 6!
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
КОНСТАНТИНОВ НЕ СИ ОТ ЧЕСТНИТЕ А СИ ЦАР НА ШАШМИТЕ СПОРЕД ОЛИГАРСИТЕ, ЗАГРАБИЛИ БЪЛГАРИЯ ДЕМОКРАЦИЯТА Е МАНИПУЛАЦИИ, ШАШМИ, МАРИОНЕТНИ ПОЛИТИЦИ, КОРУПЦИЯ И ГАВРА С НАРОДА И С БЪДЕЩЕТО НА ДЪРЖАВАТА.Прочети още на: https://dnes.bg/izbori-2023/2023/10/26/alfa-risyrch-29-8-glasuvat-za-terziev-21-1-za-hekimian.587095#comment-newest
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Изборите трябва да се махнат и без това хората не виждат смисъл. По-евтино е ако се назначават от БКП както беше. И без това сички станаха сглопки на ГЕЙРБ.
2
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
1- влачи защото е умен- а ти като нас влачиш зарядното на лаптопа
1
9
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 месеца
Къде си тръгнал да се мериш с един професор по математика? Като гледам от писането какъв умствен багаж имаш да пази Господ от неуки хора! O, sancta simplicitas!( О, свещена простота са казали древните латини!