Асен Василев: Машината за гласуване е просто принтер, нищо не заплашва изборите

Брои се на ръка
Обновена: 27 окт 2023 22:09 | 27 окт 2023 18:00, Стела Стоянова
228
Асен Василев: Машината за гласуване е просто принтер, нищо не заплашва изборите
Снимка БГНЕС

Да снимаш с телефон как работи машината не виждам как може да заплаши изборния процес. Машината в момента разпечатва бюлетина, която после се брои на ръка, отделно тя нищо не брои в момента, така че тя в момента е един принтер, няма как да ви излъжат, каза пред бТВ финансовият министър Асен Василев.

Машините след гласуване никой не прави нищо с тях, след това се събират и после се ползват за втори тур, уточни той. Хартиеният вот винаги е бил проблематичен. МВР бяха активни на тези избори, ние от ПП подадохме доста сигнали за организирано купуване на гласове. В 20 области на страната имаше 30 населени места може би където имаше информация за купуване на гласове. Този път министърът каза, че са разследвани повече сигнали от миналия път, посочи Василев. ГРАО за първи път публикуваха съмнителни регистрации, отбеляза Василев.

Още по темата

За таксата газ на Русия, Василев каза, че е такса, която има характера на акциз. Тя не е нещо ново за нашата енергетика. Всички производители на електроенергия внасят подобна такса във фонд сигурност, това съществува от 2013, 2014 г. това не е иновация. Това наложихме на вноса на транзита на руски газ през България, в случая, каза Василев
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
6
 
! Отговори
АСЕНЧО преди 6 месеца
ИСКАМ ДА СЪМ УРНА.
129
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Че що тогаа са натресохме с толкоз милиони левчета щом е просто принтер ? Такиа принтерчета ги носят у джеба куриерите бе. Веднага следствие, съд и затвор за разхищаване на държавна пара.
128
1
 
3
 
! Отговори
Ала бала преди 6 месеца
Иначе няма да имаме повече от 7 процента. Факт е от предизборно събрание, на което министрите и службите били спети с посолствата. Цитат на хора от БСП "Абе вие си трайте, а ние ще ви дадем кодовете". Също факт. Народеее....кьорав ли си?
127
2
 
7
 
! Отговори
Кой преди 6 месеца
Кой изобщо ще гласува за ПП и ДБ ако махнем тези със странните наклонности + агентите от ДС ? Ако ще е жена кметът на София нека да е жена !
126
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Министър Василев, хайде да не говорите глупости! Машината за гласуване е една ЕИМ, пригодена за гласуване. Това ли са ви учили в Харвардския университет? Не е добре да се изказвате в област, която ви е непозната. Нерде финанси, нерде устройство, създадено на принципа на ЕИМ! Вие може да се излагате, все пак сте българин, но не излагайте университета, в който сте учили. С какъв успех завършихте?
125
1
 
11
 
! Отговори
. преди 6 месеца
Един *** въпрос към зам министъра що не му дадат:За къв..*** му е да снима машините?Чакаме харвардски отговор.Като не могат да се манипулират,може би с тези действия саботират изборите,защото манипулиране на вот е много чувствителна тема.Не съм завършил Харвард и искам да го обяснят.Що не снима изгрева на слънцето например?Тази снимка ,май ще е техният залез.
124
1
 
11
 
! Отговори
Ха преди 6 месеца
Цялото тъпо ИТ се втурна да обяснява. Ама, като нема значение, защо тоя използва служебно положение, за да го прави. И...ако толкоз няма значение искам и мен да ме пуснат, а и всички като оня. Защо хората нямат достъп тогаз. Пък ще си намерим ИТ за манипулация.
123
1
 
8
 
! Отговори
Лъжци ! преди 6 месеца
Пак искат от ПП и ДБ с АЛА-БАЛА да заметат скандала. Това е като мъжът хванал на калъп жена си и тя му вика ти на мен ли ще вярваш или на очите си . ПП И ДБ са тотални лъжци и мошеници и това ще се види в резултатите от гласуването на 29.10.
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма система която да не може да се хакне. Било хартиена, било елекронна... Трябва да се мисли, какви са залозите и кои са играчите, и тогава човек може да си изгради реалистична представа за вероятността за хакване. Ако има висока вероятност, шансовете са, че ще се хакне, и обратното.
121
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
A защо не използвате просто принтери, поне са евтини, ами купихте толкова скъпи машини..
120
1
 
6
 
! Отговори
Рубладжия преди 6 месеца
Ако 'демократите' бяха направили един стрес тест когато Цанов отиде в комисията и всички медии го бяха заглушили сега щях да съм съгласен с тях. Но не би. Умните и красивите много си надценяват капацитета...
119
1
 
3
 
! Отговори
Да, 124 е прав! преди 6 месеца
Затова е снимал заместник-министъра! Трябвали са им, за да осъществят контрола върху гласуването на служителите на фирми, чиито шефове са обвързани с ПП-ДБ!
118
2
 
16
 
! Отговори
Софиянци, гласувайте преди 6 месеца
Жители на София гласувайте масово, това е единственият начин да им развалите сметките! Гласувайте над 60% и прагматично в свой интерес! Не за красиви приказки, а за свършена работа!
117
11
 
4
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 6 месеца
О прости народе ! Как лесно те манипулират само! Кой иска да махне машините? Кой купува най-много гласове?Машините просто печатът бележка която всеки си проверява и пуска в урната! После се броят на ръка!
116
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе, бедни ми русофили бачкери, който и да ви управлява, ще сте бедняци. Какво толкова лаете?!
115
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никакви мишини ,да се гласува с хартия
114
1
 
4
 
! Отговори
Асен Василев, както преди 6 месеца
винаги ***! Въпросът не в манипулацията на резултата, а в жизнено важната проверка на ПП-ДБ за корпоративния вот! Няма машини, няма контрол върху него!
113
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На тия пп не им вярвам,откакто станаха партия и вкараха тук украинците
112
1
 
12
 
! Отговори
Virtuozzo преди 6 месеца
В централният софийски там да се кокорат с кирчо !
111
2
 
15
 
! Отговори
117 преди 6 месеца
Много IT специалисти на територията бе. Затова сме на този хал, всеки втори академик или инфлуенсър, никой не работа, само дребни измами. Затова от посолството ви сложиха тези от ПП+ДБ=ДПС+ГЕРБ=Широко разтворени бузки.