Вяла предизборна кампания, колко българи ще отидат да гласуват?

На избори най-много се лъже, коментира пиар експертът Даниел Киряков
Обновена: 27 окт 2023 10:02 | 27 окт 2023 10:02, Красимир Ангелов
20

Последен ден от предизборната кампания, кои успяха да спечелят доверието на избирателя?

"За да бъде изграден добър публичен образ, не трябва да се лъже, да си със стабилна ценностна система, хубава биография без пукнатини. На избори най-много се лъже, нещата които казваш, да можеш да ги изпълниш. Ако обещаеш нещо, а то е нереалистично, ще бъдеш лесно хванат. В 2023 г. виждаме популизмът да избуява", коментира пиар експертът Даниел Киряков в студиото на "България сутрин".

Той подчерта, че през кампанията атаките основно са личностни, има фиксиране върху кандидата и историята на партията, която го излъчва.

Пиар експертът доц. Александър Христов определи предизборната кампания като вяла и добави, че в нея се чуват повече констатации на проблеми, отколкото решения.

"Станаха по-лични дебатите, причината в София е, че основните кандидати нямат нищо кметско в себе си и продължават да нямат. Естествено е дискусиите да се концентрират върху техните личности, трудно при такъв тип кандидати можеш да се фокусираш върху политики", каза доц. Христов.

Даниел Киряков подчерта пред Bulgaria ON AIR, че успешен човек в една област не е гаранция, че ще бъде успешен и в кметския стол. Той припомни, че с не по-малка тежест от избора на кмет е този за общински съветници.

"При оранжев кмет и розов общински съвет няма да могат да мелят брашно. Ние като жители ще страдаме. Местните избори са не просто атестат за продължаване на политическото управление, затова виждаме напрежение за теми, по които не трябва да има такова за кметски избори", каза Киряков.

Доц. Александър Христов очаква избирателната активност на местния вот да бъде по-голяма от тази на парламентарните избори.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Избор е като се чудя с пастърмица или луканка да замезя довечера, а когато имам 5 крадеца насреща ми е все тая, така че няма да им доставя това удоволствие да си губя времето.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вяли кандидати, вяли избори!
17
0
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 6 месеца
Отвратителна сглобка, никаква кампания, псевдо диспути със заучени клишета, бъкаща простащина от дълбините на съзнанието. Стремеж към властта с цел лесно осигуряане на лични доходи на разни видове некадърници и мързеливци, които смятат политиката за лесно нещо - лъжи и подлезурство. Как да гласуваме, за кого и заюо да ги легитимираме?!
16
0
 
2
 
! Отговори
ми хубуу преди 6 месеца
До Мхм И за кого ще гласуваш МАСОВО!?
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мисля, че ще отбележим рекорд от слаб интерес към тези избори. Колкото повече кандидат-крадци, толкова по-малко желаещи да им помогнат да бъдат яхнати и яздени от недорасляци.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
САЩ-спец в интервю :Няма никъде по света , честни избори !Преди години имаше шедьовър , в една държава с население от 400 000 , на избори са гласували 2 милиона !?
13
0
 
2
 
! Отговори
За пъстармата преди 6 месеца
3 супени лъжици червен пипер, 1 супена лъжица пушен червен пипер, 2 супени лъжици сминдух, 2 супени лъжици Балканска, бахнеща чубрица, чимен 2 супени лъжици, 1 чаена лъжица бял пипер и 1/3 чаена лъжица черен пипер, чаена лъжичка чесън на прах ...(не е задължителен). Като загуби 1/3 от теглото си е готово. Суши се на хладно ...
12
6
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 месеца
До Public enemiesВас в София ви знаем. Само джендъризъм и лиготий. Живеете на гърба на цяла България. Цяла България се изгърбва от работа, за да можете вие на София да висите по цял ден в заведенията и моловете.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да бе точно в почивния ми ден в неделя да ходя да им гласувам. Що не ги направят изборите през седмицата и да обявят изборния ден за не работен, както е в САЩ. Тогава бих отишъл да гласувам. Но да си губя почивния ден заради амбициите на политиците... не благодаря
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е то целта е по-малко да отидат, за да може с купуването на гласове и с машинките да стане работата. Затова трябва всички да отидем да гласуваме, ако не за друго, поне да ги прецакаме и да ги накараме да се охарчат с купуването на гласове!
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В неделя времето ще е хубаво, в гората ще е пълно с гъби...
8
2
 
6
 
! Отговори
МИ ВЯЛА ЩЕ Е преди 6 месеца
ЗАЩОТО Е ЯСНО : Гласуваш за ПП-ДБ - получаваш Лукойл и Газпром. Гласуваш за ГЕРБ пак получаваш Лукойл и Газпром. Така е като струваш 73 ст. 3 кюфтета или екскурзия до съседния град от селски тип драги избирателю! Евтин труд, евтин човешки живот - следва евтин глас срещу евтини номера на скъпите ни "политици". Та такава и евтината им вяла кампания.
7
2
 
16
 
! Отговори
има надежда преди 6 месеца
Реално в България изборите са преброяване на ахмаците!На всеки следващи избори обаче те намаляват!А това дава надежда за бъдещето на страната!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
за българи е ясно колко (точно 0), но за онези дето са като печки ще са всичките!
5
0
 
11
 
! Отговори
Полския тръмбеж преди 6 месеца
В тукашния ромски район се наредили ром до рома...АЗ за неграмотни роми не гласувам!
4
6
 
5
 
! Отговори
Public enemies преди 6 месеца
Не много, основно партиен вот, това предвещава и победата в София на Терзиев. Аз ще гласувам за Григорова, няма да е разлика 10 %, а би трябвало да е близко до Терзиев първи тур, на втори тур обаче гласовете на Хекимян няма да отидат в кандидат на БСП, така че Терзиев е най-вероятния нов кмет на София.
3
1
 
11
 
! Отговори
Вижте ги преди 6 месеца
ГЕРБ масово купуват роми в Област Кюстендил и Перник, къде е МВР няма ги нали!? В РПУ БОБОВ ДОЛ чак и десетина вещици са приютили по незнайна причина, а това не са полицайки!
2
5
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
от години не гласувам няма за кого на никого не вярвам
1
2
 
21
 
! Отговори
История преди 6 месеца
Хората се умориха и обезвериха,...само да ходят до урните а резултат.....никакъв...