За балотажа ще гласуваме на машини

В това увери Божидар Божанов
31 окт 2023 16:45, Стела Стоянова
24
За балотажа ще гласуваме на машини
Снимка БГНЕС, архив

Министерството на електронното управление коригира пропуска, който е установил ВАС, извършва процедурите и смятам, че ще се справим в срок, така че в неделя да има машини на балотажите. Това обясни пред медиите бившият електронен министър и депутат от ПП-ДБ Божидар Божанов. Той пристигна в парламента за заседание на временната комисия за безопасността на машинния вот, пише "24 часа".

ВАС констатира, че удостоверяването на машините от страна на МЕУ трябва да се прави от министъра на електронното управление, а не от негов заместник. Такава практика е имало и на предишни избори.

"Явно практиката, която в прилагана и в предишни случаи от министерството от служебния кабинет, в момента ВАС я поставя под въпрос", каза още той.

Божанов отрече твърденията за натиск върху министър Александър Йоловски за разпределяне на обществени поръчки на конкретни фирми на стойност 640 000 лева.               
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Василка Терзиева преди 5 месеца
Ротативките в изборното казино работят за мен! Каквото и да стане, едно е сигурно - от другата седмица София ще има нова кметица и това ще бъда аз!
20
0
 
3
 
! Отговори
Коко преди 5 месеца
На балотажа в неделя Ваня Григорова ще отнесе Васил Терзиев като бръмбър сламка Ваня Григорова 60 % - Васил Терзиев 40 % хахаха, ей Василе, всичките пари от куфарчето на вуйчо ти Петър Младенов дето махаше с Тодор Живков от мавзолея да ги налепиш по билбордовете отпадаш баце, Ваня Григорова ще е новия кмет на София
19
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 5 месеца
Да гласуваш в България е унижение. Днес едно , а утре друго. Правят ни на *** , тези управници. А до неделя може и да извикат араби , или всякакви други да ни учат на гласуване. Унизително и неприятно.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ваня Григорова е страшна мацка, искам тя да ми е кметицата, а не тоя ***, син, внук, лелинчо на комунисти Васил Терзиев ДС-то
17
0
 
1
 
! Отговори
Рустикално Барби преди 5 месеца
Цялото вкопчване в тази или онази технология ми идва неестествено. Ако се вложи криминален замисъл, буквално с всяка технология може да се извърши злоупотреба.Излишно се истеризира положението.Проблем не са % недействителни бюлетини знаем, често са народно творчество.Кризата на легитимността идва от ниската избирателна активност. Но тази тема по-рядко я говорим че с адски малък брой гласове се става управляващ. : )
16
1
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 5 месеца
Следващата неделя Терзийчето ще гледа като Хекимянчето миналата неделя, като нас рано дете майка си, Ваня Григорова ще е новия ни кмет на Софинци. казах! точка по въпроса.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С машини или без миналата неделя Ваня Григорова би един шут на Антончо Хекимян и го прати в нищото, с машини или без следващата неделя Ваня Григорова ще бие и един шут на вуйчовото комунистче Васко Терзийчето и ще то прати при Хекимянчо да си *** раните и дупките тея подалчета мазниДавай Ваня с теб сме! при избирателна активност 50% вместо 35% ще ги стоипш тея 10% като електронен снежинка Балотаж : Ваня Григорова 55% Васил Терзиев 45%
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И не само на балотажа, въобще ще гласувам само с машини!! Въведете и дистанционно гласуване, некадърници!! Стига с този изборен туризъм!! Никъде в ЕС няма изборен туризъм!!Долу Гер,б!!
13
5
 
6
 
! Отговори
Киро АлаБалата преди 5 месеца
Таман навреме да оправим нещата, че да не се излагаме пред посолоството!
12
1
 
9
 
! Отговори
Дали!? преди 5 месеца
Толкова сте некадърни, че надали ще справите с удостоверяването, съгласно решението на ВАС!
11
5
 
5
 
! Отговори
оФцете преди 5 месеца
Българина гласува кой да го краде!Бе-е-е!
10
0
 
10
 
! Отговори
късно е, чадо преди 5 месеца
До Joko Гласуваш не гласуваш ДС печелят!
9
5
 
5
 
! Отговори
Joko преди 5 месеца
Гласувайте с каквото искате ! Аз за БСП/БКП и издънките на Държавна сигурност НЯМА да гласувам !
8
3
 
7
 
! Отговори
Machine gun voting преди 5 месеца
Общинските съвети вече са нагласени, на балотажите няма значение как ще гласувате.
7
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За Григорова ще гласуват само мастики!
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А, не! Ще пропуснеме машинките.
5
4
 
13
 
! Отговори
Защо? преди 5 месеца
Идеята е Продължаваме Пералнята да спечели в София ли?
4
3
 
14
 
! Отговори
Майора преди 5 месеца
Както винаги Божанов подобно на просто Киро отрича! Но поне Киро си призна че с ала бала с машините са спечелили с фалшификации изборите! Може ли да се вярва на такива хора?
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лелките от ЦИК така ли мислят?
2
5
 
14
 
! Отговори
хе хе хе преди 5 месеца
Промянкаджиите пак в издънка. Тия хора така ще ги запомня - едно нещо не свършиха като хората. И мошенгиите им даже все са нещо недоизкусурени. Големи некадърници, половината от тях себе си не могат да командват. Но иначе със самочувствие да управляват държава:)