174 сигнала за изборни нарушения подадени в деня на балотажа

109 са издадените удостоверения за гласуване
5
174 сигнала за изборни нарушения подадени в деня на балотажа
Снимка: БГНЕС

От началото на предизборната кампания до 15:00 ч. днес в МВР са получени общо 2526 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите, а в деня на балотажа  - 174, съобщиха от МВР.

До момента са образувани 210 досъдебни производства, от тях 180 са за нарушаване на политическите права на гражданите и 30 - за други нарушения, свързани с изборния процес.

От МВР допълват, че за периода от 31 октомври до 14:00 ч. днес звената „Български документи за самоличност“ в МВР са издали 488 удостоверения за гласуване. Само в днешния ден те са 109.

Вътрешното министерство напомня, че сигнали за нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към дейността на МВР, може да бъдат подавани на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg, както и на специално отворените телефонни линии и електронни пощи по места в областни дирекции на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
пасарела преди 5 месеца
*** работа , не виждам подобро !! Държавата дава на партиите по осем лева на глас , те дават за купуване на гласове от тия пари , държавата в лицето на МВР ги преследва , арестува , затваря , съди и накрая нямаме честни избори , ама държавата ги спонсорира !! Никакви пари на партиите , който иска да вади пари от джоб и положението се успокоява ! Ха да видим дашни политици !!Обадете се , от мен по бира !!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сигнали много ,ни и софиянци си избраха ,бизместмен от БКП,тире милионер)
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
О неразумни българино, вече махалите решават кой да те управлява.