Вероятно Асен Василев няма да гласува и на втория тур

Тече прокурорска проверка по казуса
45
Вероятно Асен Василев няма да гласува и на втория тур
Снимка: БГНЕС

Тече прокурорска проверка по казуса с недопускането на министър Асен Василев до вота в Хасково на първия тур на изборите. Това потвърди на брифинг председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Добромир Якимов. Тогава комисията в 28-ма секция в Хасково отказа на Василев да упражни правото си на глас заради липса на уседналост.

Бях много учуден миналия петък, когато ми се обадиха да даваме обяснения. Защо от нас искат да обясняваме защо сме спазили закона, попита Якимов. На въпроса ми на какво основание е образувана тази преписка, инспекторът от полицията ми отговори, че тя е образувана с прокурорско постановление, поясни Якимов.

Не знам какво точно се разследва, в случая дори няма изборно нарушение, а още по-малко данни за престъпление. Изискаха доста документи, разбрахме се на 7 ноември да предоставим всичко. Написал съм мотивирано обяснение до прокуратурата, допълни Якимов. Той припомни, че писмото от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което визира дебат за обсъждане на пропуски в законодателството именно в посока пречки за упражняването на глас, е изтеглено. Централната избирателна комисия освен това указа стриктно да спазваме правилата по отношение на уседналостта, отбеляза Якимов.

На въпрос дали евентуално министър Василев ще може да гласува на втория тур Якимов отговори, че няма данни ситуацията да се е променила от първия тур./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
негласуващ преди 6 месеца
За истанбулците от дъпъсъ може а за кокорчо не може!А?
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Той ревнува и затова няма да гласува.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Прявилно е, че подчертвате ЧУЖДОСТТА на Асен Василев към България. Добре е обаче да обърненте внимания, че досега няма никаква реакция от членовете на правитеството по повод бедствията и щетите от тях в страната. Когато имаше наводненив по плажовете, се счете за национална трагедия, когато цели села остават без читава къща - никаква реакция.
9
1
 
10
 
! Отговори
Теле зрител преди 6 месеца
Ах каква поредна телевизионна драма драги зрители!Ах каква драма!Поредния тъжен ден за българската демокрация щото чужденецът кокорчо нямало да гласува!
8
2
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 6 месеца
"Умнико", стига незапознати като теб ръсиха мозък. На парламентарни и президентски избори няма разпоредба за уседналост именно защото са за национални органи и тогава има избори и в чужбина. За това е гласувал. На местни има принцип на уседналост поне 6 месеца и това е за да не идват хора от други градове с купен вот. Асенчо няма регистрация в Хасково и няма как да гласува.
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защо има министър който официално постоянно живее в щатите? Чий министър е всъщност?
6
1
 
15
 
! Отговори
Въпросче преди 6 месеца
В документите на г-н Василев, какъв постоянен адрес е посочен?
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ококорения лъже! Проверете го за всичко!
4
1
 
19
 
! Отговори
Петров преди 6 месеца
асен василев е американец защо да гласува на бг избори. той си е част от американската колониална администрация у нас, онези да си го хранят.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това е театро ,ще бъдат предложени законодателни промени за гласуване за това се прави .Уж за да реши проблема че не е можел да гласува
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
а как гласуваше за депутат?! или за това не трябва да си с българско поданство..
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А какво ни интересува това нас нормалните хора?