11 областни града за ГЕРБ, за ПП-ДБ 4, БСП е начело в 3

ИТН и "Левицата!" също се "нанесоха" на картата
Обновена: 6 ное 2023 08:10 | 6 ное 2023 08:03, Александър Попов
118
11 областни града за ГЕРБ, за ПП-ДБ 4, БСП е начело в 3
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

11 областни града за ГЕРБ, за ПП-ДБ 4, БСП е начело в 3

ИТН и "Левицата!" също се "нанесоха" на картата

Според 100% от обработените протоколи ГЕРБ печели изборите в 11 областни града, а коалицията ПП-ДБ - в четири, докато БСП ще има кметове в три града.

ГЕРБ спечели кметската надпревара в Бургас, Велико Търново, Враца, Габрово, Перник, Плевен, Пловдив, Сливен, Смолян, Стара Загора и Хасково.

Коалицията ПП-ДБ печели кметските избори в София, Благоевград, Варна и Пазарджик.

БСП за България печели кметската надпревара в Монтана, Русе и Шумен.

Кои спечелиха в другите областни градове?

ИТН и "Левицата" също се нанесоха на картата на България.

Ловеч ще има нов кмет в лицето на Страцимир Петков, подкрепен от партиите "Има такъв народ" и "Български възход". За кмет на Търговище е избран пък Васил Николов, подкрепен от "Левицата!".

Кмет на Видин за още един мандат остава Цвета Ценков, подкрепен от СДС, НДСВ и Новото време.

В Добрич печели Йордан Йорданов, подкрепен от МК ДБГ (ДБГ, ИТН, НДСВ, ССД, ГН и ВМРО-БНД).

В Кюстендил спечели Огнян Атанасов, подкрепен от Партия на ЗЕЛЕНИТЕ.

В Разград за кмет е избран независимият кандидат Добрин Добрев, макар лидерът на БСП Корнелия Нинова да приписа победата на БСП.

В Силистра изборите за кмет печели независимият кандидат Александър Сабанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Антинатовец преди 5 месеца
За хората с повече от три грама мозък в кратуните си е ясно че тези победи на Герб и ПП са от купените гласове на ромите в тези области . Едните с парите от Козяк 16 другите от 20 години мафиотско управление и кражби на поразия. БСП и Възраждане нямат пари за покупка на ромите и това е резултата . Когато видиш в съседната секция опашки от 100 роми за гласуване а в твоята има само двама пред теб работа е ясна като бял ден. Ромите един ден ще заблажат добре после ще търсят Михаля.
97
0
 
2
 
! Отговори
АЙ ЧЕСТИТО!!! преди 5 месеца
ГЕРБ пак ни го нашмулиха яко при това- на два ката. Дано да сте си намазали дупцетата с вазелинец от рано. Честити поредни 4 години. Не разбрахте ли, че са се заклещили в политиката като надървено куче в хралупка на разгонена ***? Само с кофа студена вода няма да стане...
96
0
 
0
 
! Отговори
Влака с критиката преди 5 месеца
Това не е статия като за след крайни резултати .Прилича не нещо писано по телефона, на крак в метрото. Мега мъка е да се чете .
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Излиза по ТВ някакъв ***(не си спомням името му), който се явява за кмет на София и първото нещо, което започва да дрънка е, да внесе разделение и омраза и обясни как софиянци били три вида, трето поколение и родени в София, пришълци от провинцията за работа и богати хайлази провинциалисти умрели от мерак да живеят в София(студентите ги изпусна) и чака някой да гласува за него, съвсем е изпушил, трябва ви една психиатрия да ги прибере такива или просто не допускайте подобни екземпляри в ефир!
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Успокоително ми действаше тая шумова среда с ектремните си децибели! Ходех със слушалки в ушите, за да не изпусна нито една евроатлантическа ценност, която лееха устите на Настимир, Божанката и Манол Пейков, а нощем препрочитах евроатлантическите напътствия на кака Мара от село Хаджидимово, Неврокопско. Както би казала адв. Елена Гунчева беше ми евроатлантическо бе, хора! И изведнъж баммм! Тишина.
93
1
 
1
 
! Отговори
Диана преди 5 месеца
Много им е на БСП и тези 3 града! Сигурно там са гласували само с машинките, значи...Но...не очаквам нищо хубаво от това..БСП трябва да се саморазпусне, да прояви малко гражданска доблест за лошия Преход с който руши държавата и съсипва живота на милиони българи - да покажат малко уважение към страна и народ, ***.мка му, значи..Че и ние да започнем да се уважаваме, а не да се чувстваме като опитни зайчета, стреляни от всякъде...
92
1
 
1
 
! Отговори
Диана преди 5 месеца
До ЛЪЖА Не е лъжа, уважаеми! Владимиров сам потвърди, че се явява на изборите с подкрепата на Герб, което ознчава точно, че той я приема и й се радва..Никъде не казва, че отново е независим кандидат, а каза, че работел добре с Герб и се радва да продължи да работи с тях..Стига си гледал толкова черно на Герб! те просто се опитваха да покажат на БСП, че мястото им не е в политиката доста грубо, но ако си помислиш, БСП дори много по-грубо изхвърлиха половин България зад граница с прехода си...
91
2
 
3
 
! Отговори
ЛЪЖА преди 5 месеца
ЛЪЖА-герб НЕ са печелили в Перник! Там ПОДКРЕПИХА (а не издигнаха) Станислав Владимиров, който спечели с 80% още на Първи тур със собствена партия след като се махна от БСП заради нинова. Кадърен, честен и деен човек и в града си го подкрепят. Бойко знаеше, че ще паднат иначе, за това го подкрепи. Владимиров каза "който иска да ме подкрепя", но това не е победа за герб! Аз мога да кажа, че подкрепям шампиона на Шампионска лига, аз ли съм я спечелил?! Нещо всички партии се обявиха за победители!
90
1
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 месеца
С нетърпение очаквам какво ще каже Нинова за голямата победа на БСП.
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
герп не знаеха до скоро, че съществува и северна България, какво очакват, че с ремонт на международен път, който е еднолентов между другото, +колони от тирове, ще спечелите гласоподавателите ли?...
88
5
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 5 месеца
Нормално е Граждани за Европейско Развитие на България е да спечелят най много градове.Европейците са повече от Евразийците и слава на Бога.
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
значи тези градове, които са гласували за новото старо са доволни от развитието на градовете си, тогава държавните субсидии да се насочат към останалите, та да настигнем Враца, В.Търново и т.н. гербаджийски градове!
86
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ППДБ печелят в София, Варна, Благоевград и Пазарджик. Като население и бюджети, това е половин България.
85
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тая част от България, която гласува за ГЕРБ, ни дърпа назад.
84
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 87 - Точно така е, баш комунистите са в ППДБ и Герб, в БСП са социалистите.
83
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Терзиев спечели изборите през нощта!
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 84 - И аз не вярвам София да е на Терзиев, снощи нямаше никакви протоколи на сайта на ЦИК, както друг път, кой знае какви ги вършиха цяла нощ, че да излезе макар и с малко, ама над Григорова.
81
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
БСП е в по-малка степен наследник на БКП и ДС, отколкото всички "демократи" и "евроатлантици". Комунистите са повече в ППДБ и ГЕРБ, отколкото в БСП!
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
БСП за България печели кметската надпревара в Монтана, Русе и Шумен. ------------- в 21-ви век разни потници и общаци си избрали *** за кмет :)
79
1
 
8
 
! Отговори
Търговище преди 5 месеца
кмета на търговище е от герб,а не от бсп