Съдът обяви избора на кмет на село Зидарово за недействителен

Решението може да се обжалва в 7-дневен срок
Обновена: 7 ное 2023 15:07 | 7 ное 2023 15:03, Красимир Ангелов
4
Съдът обяви избора на кмет на село Зидарово за недействителен
Снимка: БГНЕС

В свое решение Административният съд в Бургас е обявил избора на кмет на созополското село Зидарово от 29 октомври за недействителен. Това съобщава БТА, като се позовава на информация на председателя на Общинската избирателна комисия (ОИК) в крайморската община Виржиния Хайк.

До окончателното касиране на изборите в селото може да се стигне след изтичането на 7-дневния срок, в който решението на бургаските магистрати може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

При неговото потвърждаване, вотът ще бъде касиран, а Централната избирателна комисия ще трябва да насрочи дата за провеждането на нови избори в Зидарово.

Изборите за кмет в селото спечели Христо Бардуков, който получи 50,43 % подкрепа или 290 гласа. Той бе издигнат от „БСП за България“, а опонентът му Стойчо Петков от ГЕРБ получи с 10 гласа по-малко.

Дни след вота Петков внесе искане за касиране на вота пред Административния съд в Бургас, а бюлетините бяха преброени от съдия отново в присъствието на членове на Общинската избирателна комисия в Созопол и журналисти.

Пред БТА Христо Бардуков обяви, че ще обжалва решението на бургаския съд пред ВАС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 месеца
До Момо === Ами то си пише. Преброили са бюлетините :))) А защо статуетката на Темида е без превръзка на очите? Едно време са я изобразявали така. В днешно време е с превръзка
3
1
 
5
 
! Отговори
Момо преди 5 месеца
Какви са мотивите на съда?
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В София също е недействителен. Трябва да касират изборите. Внукът на ДС на който цялата му рода са били служители на ДС е нелигитимен, но с ала бала на машините всичко е точно. ОСТАВКА.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За село Зидарово с хартиените бюлетини може. Но за София с машините едва ли.