»зтече срокът за регистраци€ за изборите

22 партии и 14 коалиции са подали документи
24 апр 2024 17:37, —тела —то€нова
11
»зтече срокът за регистраци€ за изборите
—нимка Ѕ√Ќ≈—

¬ 17 ч. изтече срокът за регистраци€ на партиите за предсрочните парламентарни избори на 9 юни.

ƒо момента 22 партии и 14 коалиции подадоха документи за участие в изборите. ƒнес това направиха и главните действащи – √≈–Ѕ-—ƒ— и ѕѕ-ƒЅ.

“ова беше кампани€, предизвикана от нестихващо желание на колегите да узурпират ц€лата власт. Ќ€ма как н€колко човека да върт€т на пръста си страната, институциите и всички които живеем тук, каза √еорг √еоргиев от √≈–Ѕ, след като √≈–Ѕ-—ƒ— се регистрира в ÷» .

»зборите н€ма да се прав€т от служебни€ премиер и министри или чиновник, а от българите. √≈–Ѕ н€ма да разчита само на направеното добро през последните месеци, а и на 12-годишно добро име и репутаци€, добави √еоргиев. “омислав ƒончев от √≈–Ѕ-—ƒ— за€ви, че изборите са както предизвикателство, така и възможност. “Ќай-важно е друго. —лед три години политическо безвремие, без цел и посока, ћ— се бе превърнал в кръжок, курс по политика за начинаещи и сега е време Ѕългари€ да има нормално, подготвено правителство с €сна политическа подкрепа дори с €рки политически фигури”, см€та ƒончев.

ѕѕ-ƒЅ подаде необходимите подписи за регистраци€ в ÷»  за участие в предсто€щите национални и европейски избори също днес.

"Ќито ще се откажем, нито ще се предадем, нито ще дадем държавата да се управл€ва от ѕеевски или от ченгета в нереформирани служби", за€ви съпредседател€т на обединението  ирил ѕетков, след като ѕѕ-ƒЅ внесе сво€та регистраци€ в ÷ентрална избирателна комиси€. ћного хора биха се радвали ние да започнем да се разграничаваме от наши депутати. ¬ случа€, комиси€та, ко€то е създадена да хвърл€ поми€ върху наш депутат, е абсолютно инсценирана, за€ви още ѕетков във връзка с депутата Ѕойко –ашков и временната парламентарна комиси€ за митниците.

—ъпредседател€т на ƒЅ ’ристо »ванов за€ви, че са работили с √≈–Ѕ и ƒѕ— за реформи и са готови да продължат тази работа. "Ќие работихме в името на конкретни институционални реформи, които б€ха осуетени. »менно заради това се €в€ваме на избори и след това ще се борим за т€хното изпълнение", каза »ванов, след което уточни, че мнозинството, в което са готови да вл€зат след изборите, е само такова, което ще защитава реформите. "Ќие предложихме проект за споразумение и оставаме на тази позици€, на ко€то сме били", подчерта ’ристо »ванов.

«а изборите за ≈ѕ право на глас имат 6 157 220, а 6 639 439 избиратели за национални€ парламент. –азликата е, че за ≈ѕ има изискване за уседналост - насто€щ адрес в Ѕългари€ или държава-членка на ≈—.

Ѕ√Ќ≈— припомн€, че политическите формации, които се изправиха в официалната битка за гласовете на избирателите на 2 април 2023 г., б€ха общо 21 – 14 партии и 7 коалиции. Ќа изборите през октомври 2022 г., се €виха общо 29 политически формации.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


11
ќще от »збори 2024
ѕърван —имеонов: ѕѕ-ƒЅ ще са големите губещи на изборите
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
10
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
јко и то€ път изберете тези ,направо сте жив з€н !¬ън на това което беше до сега .
9
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
√ол€ма новина, благодарим.јман от хрантутници!
8
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
’ах 12-годишното добро име и репутаци€.. ¬се едно не се вдигна половината държава на протести 10 пъти през този период
7
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
Ќаселение на Ѕ√ според Ќ—»: 6447710 души.Ќад 18г. според Ќ—»: 5 437 189 души.÷» : ¬ Ѕ√ има 6 639 439 избиратели! ¬ервай ми!
6
0
 
3
 
! ќтговори
Ўенген през преди 4 седмици
3024 г., ако до тогава българинът успее да се вразуми и реши, че на площад се ходи с "то€га" !
5
0
 
0
 
! ќтговори
ƒо 4 гражданин преди 4 седмици
√ол€м "кахър" си имал бе глYпак, още не си разбрал, че си една от пречките за развитие на държавата щом н€маш разум да разбереш защо са топкова често изборите ?
4
0
 
1
 
! ќтговори
√ражданин преди 4 седмици
ƒано са последните избори за следващите 4 години . „е малко в повече ми идва да ход€ през н€колко месеца до урните , и накра€ пак едно и също .
3
0
 
0
 
! ќтговори
Ўибан€шки закони преди 4 седмици
в овча кошара! олко партии участват в изборите на —јў,јнгли€,‘ранци€,√ермани€,»тали€,Ѕразили€,»нди€,япони€ и т.н.?«ащо това римско правило"раздел€й и владей"съществува само в Ѕългари€,в ко€ епоха се живее в тази"пещера"?«ащо българинът е беден,сами€т той разбира ли това или и това му е трудно за разбиране! ак сред топкова много престъпни шайки е невъзможно да загуб€т ЅјЎ ѕ–≈—“ЏѕЌ»“≈ ќ“ √≈–Ѕ/ƒѕ—?«ащо —јў и ¬елокобритани€ ни предупредиха със списъци,толкова ло сме прости,че не разбираме ?
2
0
 
4
 
! ќтговори
анонимен преди 4 седмици
Ќ≈ са ли много кандидатите за "“Џ–“≈…“≈" Ќј ћјЋ ј българи€,н€ма ли кой да сложи ред на тази свинщина и да се ограничат до 4 или 5 партййници,наглеци,хранутненици на ƒЏ–∆ј¬Ќј“ј я—Ћј
1
0
 
3
 
! ќтговори
≈еее преди 4 седмици
јве ти€ кво са работили преди време?