Зуека открива първа изложба в Мадрид

Тя е наречена „Моят свят" (Mi Mundo)
26 май 2024 11:45, Петър Бойчев
92
Зуека открива първа изложба в Мадрид
Снимка БГНЕС

Васил Василев-Зуека открива първата си самостоятелна изложба в Мадрид, която носи името „Моят свят" (Mi Mundo). Картините на популярния в България нас актьор ще бъдат изложени на 30 май в културния център Lope de Vega.

Тя е посветена на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Не е успял обаче да я представи на празника и затова се е отказал тя да носи името, свързано с него.

„Моят свят се промени доста през последните години, защото не се занимавам с актьорство", каза в предаването „Тази събота" Зуека.

По думите му картините в изложбата „говорят" за важните неща в живота – приятелството, любовта, свободата.

„Моят свят изцяло е изграден върху тези най-ценни неща. А за тях ни пречи егоизма, егоцентризма, неспособността да приемаме другия такъв, какъвто е", коментира актьорът.
Експозицията в Мадрид ще бъде изложена само един ден. Очаква се да я посетят много българи от цяла Испания.

Васил Василев-Зуека преоткри рисуването в разгара на пандемията от COVID-19 през лятото на 2020 година. Тогава той реши да напусне България заедно със семейството си и замина за Испания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: мадридизложбазуека
Още от Избори 2024
Удостоверено е съответствието на машините за вота на 9 юни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
1
 
! Отговори
Испански гадове, преди 2 седмици
Сина ти, зет от Мароко да те доведе зуик , по испански, а честитито
83
1
 
2
 
! Отговори
Предалия род и преди 2 седмици
РОДИНА, МИШКОЕТ Зуек, не е никакъв художник, а некадърен драскач и печалбар, никой разбиращ от изкуство не би дал и 1 цент за халтурата му
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хахаха, много ме кефят мненията на хора които ще речеш че преди лягане четат научна литература в оригинал, и вицовете ако не са разказани от видни професори са под достойнството им.
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Рачков и комик хахахахаха пародия са тези двамата ОСВЕН да опростачват друго от тях НЯМА Добре че е онзи мастит Халвадян иначе са никой
80
2
 
3
 
! Отговори
До всички злобари преди 3 седмици
То и на Салвадор Дали много малко хора му разбират изкуството, но е признат гений.А Зуека не е никой,той е един от най-обичаните комици в страната.Заедно с Рачков бяха най-добрите шоумени.
79
2
 
1
 
! Отговори
Весо преди 3 седмици
Успех Зуек!
78
1
 
2
 
! Отговори
Ббб преди 3 седмици
Как му беше името, а не прякора, на този.. ВВ май.. Много реклами по дрешките му.. Кое му беше семейстсотл, че май имаше нюанси там.. Явно не ми е симпатичен..
77
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не ме интересува изобщо Зуека но незнам защо ме занимават със статии за неговият живот Кой е той че да пишат за Зуека Никой един от многото българи Картините му са едни и същи някак издаващи обърканост и лудост неестествени Нищо не виждам в неговите така наречени картини Реклама да си прави в Испания там живее
76
3
 
7
 
! Отговори
Глас от тъдява преди 3 седмици
Разгледах картините му из Интернет и много от тях ми допадат. Едни биха се вписали в модерните къщи и апартаменти,а други издават една фантазия която би била много на място като илюстратор на произведения за деца.
75
3
 
4
 
! Отговори
Observer преди 3 седмици
до 75. Абе приятел то рисуването и изобщо изкуствата са по скоро талант и умание да ги правиш, това да ли си учил или не в случая няма значение. Както няма никакво значение и твоето мнение къде е решил да живее и защо Зуека. Гледай си в собствения двор, и не се занимавай с живота на другите. Той като и много други са решили да живеят на място различно от България и това Теб лично засяга ли те?
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какви картини има този никакви едно и също някаква простотия нито е учил някога за художник нито нещо разбира от това но като има хора с пари нека правят този човек богат В България нищо не работеше и там същото
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този рисува нищо по меко казано едно и също нищо
72
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На всеки българин като гледа опропастяването тук, му иде да избяга в Испания. По-голяма по независима от ЕС държава в която бедарниците нямат таква власт ...
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Верно, парите от ЕС отиват за пълнене на дебели гуши и за нищо полезно! Верно че по тия проекти рибата в морето а ти тигана и парите за цял кит трябва да си разпределил. Допреди ЕС имаше малко пари които обаче се харчеха по ефективен начин Като изпълнител на проекта си пазаруваш с фактури, като нормален гражданин и после отчиташ какво си направил и колко си похарчил
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 70 Само посочих, че причината, която си посочил е пълна глупост. Останалите неща дори няма смисъл да ги коментирам. Пропаганда не ми се обсъжда.
69
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да си чул за европейски проект който не е корупционен и не е напълно откъснат от реалността. Аз лично съм писал такъв на някави близи милион евро. Бога ми беше много трудно да измислям за какво и по колко да се харчи, и на кой за какво и колко да се плаща. Тия законни корупционери от ЕК и ЕС така развращават българите че по-добре бегом надалеч .. ако ги критикуваш си против демокрацията и злепоставяш доброто име на институцията ..
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 67 Всъщност в едно интервю беше казал, че повечето му купувачи са чужденци от англоезичните държави.
67
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До български избирател Аз вече съм дал цените на зехтина, олиото, ягодите, сирена тип "кашкавал". Солта е 2 евро за килограм (при това далеч от хубавите видове, говорим за обикновената химично избелена дребна индустриална сол). Кашкавал от биволско мляко няма как да ти дам, защото такъв продукт не съществува, но моцарелата от биволско мляко е 1.70 евро за 125 грама топка., Козето сирене ширпотребата е 3 евро за 250 грама или 12 евро за килограм, хубавите са МНОГО нагоре.
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Световно известният български художник Васи Василев-зуека дебютира със своята първа изложба зад граница,за жалост обаче ще разчита основно на нашенци емигрирали в странство да им продава своите чалъми!
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Испания не тачат ЕК и по принцип отхвърлят всякакви европейски изгъзици!