Весела книга за готвенето превръща любителите в кулинарни фурии

"Готварство за начинаещи" съдържа повече от двеста достъпни и лесно приложими готварски рецепти
12 юли 2005 17:32,
Весела книга за готвенето превръща любителите в кулинарни фурии

Във втората книга от серията "За начинаещи" на издателство "Гурме" с лекота и непретенциозен хумор е поднесена всеобхватна информация за основните кулинарни техники, за оптималното кухненско оборудване, съдове и инструменти. От нея читателите получават изчерпателни познания за произхода и приложението на подправки от цял свят.

"Готварство за начинаещи" съдържа повече от двеста достъпни и лесно приложими готварски рецепти, като предлага и менюта за най-различни случаи и житейски ситуации. Книгата дори съветва как да сготвим по най-икономичен начин истински вкусна храна.

Рецептите дават основна представа и за гастрономическите традиции на "големите световни кухни" като китайската, френската или италианската. Всички предложени ястия са леки и запазват ароматите и вкуса на изходните продукти.

Автори на "Готварство за начинаещи" са бившият кулинарен критик и журналист в "Ню Йорк таймс" Брайън Милър, носител на наградата James Beard Who's Who Food and Beverage Award, която се присъжда за изключителни постижения в областта на храната и виното и Мари Рама, независим консултант в областта на медиите и на храните и напитките, работила като професионален майстор-пекар и съставител на рецепти за различни компании и асоциации от хранително-вкусовата промишленост на САЩ.

Докато усвоявате класическия сос бешамел или разберете как най-лесно се счуква черен пипер, ще ви припомнят и мисълта на Марк Твен, че "арпаджикът е лук със средно образование". Ще научите разни хитрини за подобряване вкуса на леко сбъркани ястия, ще умеете да правите вкусни храни от остатъци и въобще ще сте наясно с всички важни моменти в готварството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание