“Шифърът на Леонардо” за всички сетива

Освен, че можете да я прочетете и гледате на кино, скандалната история вече излезе и на аудиокнига, озвучена от един от най-известните актьори у нас - Андрей Баташов
1 юни 2006 12:33,
“Шифърът на Леонардо” за всички сетива
Андрей Баташов, Денис и Илиана Ризови представиха книгата в книжарница "Хеликон". Снимка: Harbour Island Records

Вчера в книжарница “Хеликон” бе представена първата българска аудио книга по бестселъра на Дан Браун “Шифърт на Леонардо”.

Аудиокнигата представлява 5 диска с времетраене около 400 минути и вече е на пазара. Издател е иначе музикалната компания Харбър Айлънд Рекърдс, а първите 20 броя от изданието бяха дарени на “Съюза на слепите”

Гласът зад първата българска аудиокнига е на един от най-популярните театрални актьори в страната - Андрей Баташов ( “Секс, наркотици, рокендрол” Театър 199). Книгата е предназначена за хората, които нямат време да четат, като домакини, шофьори, хора с проблеми със зрението.

Идеята за книгата дава майката на Денис Ризов (основно лице в компанията-издател, но далеч по-добре познат като басист на Ахат), Илиана Ризова, която забелязала, че очите й се уморяват докато чете и решила да направи нещо, за да реализира и в България “книгите за слушане”.

“Това не е първата аудиокнига, тъй като има много издадени детски приказки и книги за слепи, но е първата аудиокнига, пусната на пазара с комерсиална цел”, каза Илиана Ризова.

“Решихме да започнем с нещо по-силно, като за начало, и не смятаме да спираме дотук. Подготвили сме още много книги за издаване, но искаме да видим как ще потръгне една такава идея въобще”, бе коментарът на издателя Денис Ризов.

Следващата аудиокнига от поредицата най-вероятно ще е “Доколкото си спомням” на Георги Данаилов, а прочитът е на Марин Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание