Книга за пакости стана хит в Англия

Книга, която учи малчуганите на всякакви старовремски хитрини стана хит в търговския портал amazon.co.uk
12 юни 2006 13:54,
Книга за пакости стана хит в Англия
Само за последната седмица повишението на продажбите на книгата е 700% Снимка: amazon.co.uk

Книга, която учи малчуганите на всякакви старовремски хитрини стана хит в търговския портал amazon.co.uk. Става дума за “Опасна книга за момчета” (“The Dangerous Book for Boys”) , която стана бестселър само за месец, след като бе издадена, и влезе в списъка със стоте най-продавани книги от сайта. Само за последната седмица повишението на продажбите е 700%.

Книгата е написана от бившия учител Конн Игулден и брат му Хал. От нея малчуганите могат да разберат как да си направят ракети от хартия, да се научат да се катерят по дървета, да ловят риба, да си направят катапулт. В книгата има и отделна глава за насекомите, както и такава за трикове с монети, игри с топчета и др.

Искахме да напишем нещо, което да е интересно на хлапетата и си припомнихме всички онези неща, които правехме като малки”, казва единият от създателите и. “А, то като се замислиш, най-интересните неща са и най-опасните, но пък иначе няма да са забавни, нали?”

Ние няма как да спрем хлапаците да не са любопитни. По-добре е да им дадем материали и инструкции и да насочим по някакъв начин тяхното любопитство.”

Освен това в книгата са поместени и много интересни истории, свързани с исторически личности.

Примера на тези личности е много важен. Никой от тях не е разбирал значението на това да се пазиш далеч от щуротиите. Ако се бяха пазили, хора като Робърт Скот никога не биха покорили полюса, а великия Дъглас Бадър едва ли щеше да загуби двата си крака, вместо да загуби битката за Британия”, допълва Конн Игулден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание