Пусти плажове, есенни ята и счупен чадър

Изложбата "Между два сезона" проследява какво се случва на морето след края на лятото
Обновена: 26 мар 2011 08:32 | 25 мар 2011 16:43,
2

Снимка: Деница Русева
12

На 28 март от 19,30 часа в Музикален център "Борис Христов" ще бъде открита фотографската изложба "Между два сезона" на Деница Русева.

Тя се състои от серия документални фотографии, с които авторката проследява в рамките на няколко месеца какво се случва на морето, когато свърши летният сезон.

Идеята се ражда през септември 2010 г. в Гърция, когато все още е слънчево и топло, но плажовете са пусти. По-късно авторката я развива, пътувайки по Българското Черноморие.

Част от снимките са от Варна и от околните любими плажове, които с настъпването на зимата се превръщат в призрачни места с разпилените навсякъде чадъри и изоставени дървени конструкции на заведения.

Фотографиите се представят за трети път, след като изложбата вече е показвана в Градската художествена галерия във Варна и във фоайето на Доходното здание в Русе, през февруари.

Деница Русева е родена на 19 април 1980 г.

Завършила е История в Софийски Университет, а „Между два сезона“ е нейният дебют и дипломна й работа в специалност Фотография в НАТФИЗ Кръсьо Сарафов.

Вълнува се от кино, фотография, приложни изкуства и природосъобразен начин на живот. Според нея фотографията е лично усещане, което не може да бъде сложено в рамки.

"Между два сезона" ще продължи до 8 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
ококорен преди 13 години
В моите мечти е подобен летния отдих,само дето по плажа тук-таме има и няколко красиви нудистки...
1
0
 
2
 
! Отговори
от Варна преди 13 години
"Част от снимките са от Варна и от околните любими плажове,".......околните любими плажове.........И къде останаха плажове ????