За границата на еротиката с порнографията в "Ориент SEXpress"

Сборникът на Анри Кулев - част от програмата на Аполония
4 сеп 2019 22:46, Петя Славова
4
За границата на еротиката с порнографията в "Ориент SEXpress"
Снимка: архив, Булфото

Хората са скрити мерзавци, според известния художник, аниматор и карикатурист Анри Кулев. Това каза той, в контекста на първата си книга-албум с еротични илюстрации - "Ориент SEXpress", която представи в Художествената галерия в Созопол, като част от "Аполония 2019".

Сборникът събира около 300 рисунки на автора с еротична тематика и е издаден от Университетското издателство на НБУ /Нов български университет/. Анри Кулев рисува еротични илюстрации от дълги години.

Според Кулев еротиката често прелива в натурализъм и границата с порнографията е много тънка. Той обясни, че за такъв тип художествена работа е нужен интелект и много добри графични умения, а това което прави неговите изображения лесни за възприемане от широката публика е акварелната техника, която е използвал, за да им придаде мекота.

Издаването на "Ориент SEXpress" съвпада със 70-годишнината на Анри Кулев, който е и преподавател по анимация в НБУ. Художникът, сподели че новата му корист е след като се изчерпа тиражът на албума, да издаде книга със социалните си картини.

Кулев изрази съжаление, че градът Созопол, е изгубил автентичния си облик от миналото и надежда, че скоро това ще се промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: АполонияАнри Кулев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи.Еротиката не може да е натуралистична.Еротиката е красива за окото!Има ли натурализъм, да си го кажем честно, си е чиста порнография!!!