"Зоологическа градина на земните удоволствия" открива Fluca

Куратор е Вълко Чобанов
5 май 2021 14:47, Петя Славова
10
"Зоологическа градина на земните удоволствия" открива Fluca
Снимка: FLUCA

С колективна изложбата "Зоологическа градина на земните удоволствия" на 7 май, ще бъде открит Австрийският културен павилион Fluca - най-демократичната платформа у нас за изкуство в градска среда.

Първата трансформация на огледалния контейнер тази година ще бъде зоопарк със свободен достъп. Анималистичното пространство ще покаже неопитомени аспекти на човешката психика, опитвайки се да ги трансформира и осмисли.

Изложбата "Зоологическа градина на земните удоволствия" е създадена от Роси Исор (Rosie Eisor), Алина Папазова и Александра Георгиева (sa6ettu). Поканени да представят съвместен проект за откриването на Fluca 2021, трите създават една "психеделична зоологическа градина - зона на бягство и спокоен пънк".

В желанието си да излязат от все по-тясната рамка на съвременния социален живот, художничките предлагат формула за трансформация с помощта на митологията и психоанализата, на животински и зооморфни образи, които затварят в абстрактна клетка. Съвместната им инсталация във Fluca представя ограничената й среда като място за бягство - метафора на съществуването ни днес.

Освен изложбата "Зоологическа градина на земните удоволствия", която ще оживи Fluca през месец май, през 2021 авторките й ще въвлекат в сюжета на огледалния контейнер и трите “енцита” - емблематичните градски мебели от двора на MuseumsQuartier във Виена, запазена марка на Fluca.

Тази година Fluca и нейният организатор фондация "Отворени Изкуства" канят за куратор визуалния артист Вълко Чобанов, който миналата година реализира изложбата "particular impulse/особен импулс".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък съм обикновен гей.
3
0
 
3
 
! Отговори
? преди 2 години
Изражението на паничката олицетворява чувствата, които човек изпитва, гледайки това "творение", плод на неопитомени аспекти на човешката психика...
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На рисунката малко по в дясно трябва да го дой... ХА ХА ХА ХА...
1
2
 
3
 
! Отговори
Селянин от Банкя преди 2 години
Аз обичам козата си...и козата на комшията ..