Как да си подсигурим достоен живот в пенсионна възраст?

Дългосрочната спестовна програма е добър избор
11 ное 2017 09:57, Екип на Dnes.bg
29
Как да си подсигурим достоен живот в пенсионна възраст?
Снимка: Pixabay

Финансовата обезпеченост и подсигуряването на достоен начин на живот в пенсионна възраст може да бъде постигнато посредством започването на дългосрочна спестовна програма. Поддържането на финансова дисциплина и търпение се отплащат с добри спестявания в бъдеще, дори при малки регулярни вноски.

Спестовните продукти, свързани с инвестиционен фонд например, имат редица предимства – те са гъвкави и способни да се адаптират към променящите се обстоятелства в живота на клиента чрез възможности за увеличаване, намаляване, или дори пропускане на вноски, а в още по-трудни ситуации - теглене на цялата или част от акумилираната сума. Модерните спестовни продукти предоставят още стимулиращи бонуси и специални функции за подсилване на спестовната сметка.

Добрите продукти имат специални характеристики, които да подсигурят създаването на своеобразен резерв за спешни случаи. Към това ни насочва и серията от образователни материали на MetLife България в Dnes.bg, които представят визията за този бурно развиващ се сегмент от пазара.

Въпреки това спестовните продукти не следва да се разглеждат като краткосрочни спестовни инструменти за покриване на ежедневни финансови нужди, за да бъде избегнат негативен ефект върху доходността на спестовната сметка.

В серия от образователни материали MetLife България и Dnes.bg ви запознават с възжмоностите на застрахователните и спестовните инструменти, които могат да ви бъдат от полза за вашата финансова култура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
9
 
! Отговори
Ущипан яко. преди 6 години
Години наред внасях по 70 лв. месечно към алианс. Отделно и работодателя внасяше дори по-големи суми там.Виждах се щастлив пенсионер.😁Но уви, парите изчезнаха.И получих под 1% от това, което Алианс Бг получиха от мен😈.Внимавайте с тези мошеници-кървопийци!
27
1
 
1
 
! Отговори
Куха лейка преди 6 години
До 16, явно имаш чичо владика от герб....незнам на колко години си и неми пука.....!!!! Аз съм на 45, готвач съм... В Б.г. главен... Там на готвачите предлагат договор на минимална ???? Ако щеш работи ,ако не стои гладен.... Много неща искам да Ти кажа но изстриха статията.... Да не сядаш на тоя на който аз съм сядал, че да ме разбереш.... Дърт отворко....
26
1
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: художника (номер 25)Напротив, и смъртта не е сигурна. Тоест, физически, смъртта е сигурна разбира се.Не е сигурно дали и как ще те погребат. Щото чувам вече че и свещениците бягали извън България да си търсят по-добра работа.За копачите не коментирам. Сигурно и тези дето копат гробовете ще си намерят работа като изкопчии за повече пари в други държави от Европейския Съюз.Стига да са само здрави физически.Говоря за християните. Освен да станем мюсюлмани? Или евреи?
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да избягаме в чужбина?
24
1
 
9
 
! Отговори
художника преди 6 години
За да имаш достоен живот, трябва да живееш в достойна ДЪРЖАВА! Тук в България нищо не е сигурно освен смъртта.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19Докато можем да дишаме и да шаваме.Никой не го е грижа дали ще ходим на работа с памперси и с бастуни и дали някой ще иска да наеме работници и служители на такава възраст.Важното е да започнат да ти дават пенсията колкото е възможно по-късно, за да я взимаш по-малко време.
22
1
 
9
 
! Отговори
До Спестяването (22) преди 6 години
Това всъщност е принципът на евреите - 1/3 от онова, което притежават, е обърнато в злато; 1/3 е вложена в недвижими имоти; 1/3 е в пари.Бедата е там, че след големи обществени катаклизими, последвани от бежански вълни, цената дори на уникалните бижута рязко спада. Така е било в Западна Европа в периода 1920-1925 г. - дошли са огромни маси белоемигранти, а също и част от хайлайфа на Турция, избягала от реформите на Ататюрк. Повечето от тези хора са дошли с много бижута - това се пренася лесно.
21
1
 
10
 
! Отговори
Спестяването не е преди 6 години
начинът! И фондовете не са начинът! Всяка една криза може да ги отвее! Доколкото знам сигаанте обръщат една трета от приходите си в злато, а те знаят как да намерят и вземат на баницата мекото.
20
0
 
8
 
! Отговори
крадат НАГЛО преди 6 години
НАд 10 000 000 000 са ограбени от народа и препрани през Вили и палати хотели и къщи з а гости с яхти,джипове,басейни на избрабници на власта по списъци в министерство на земеделието оперативна програма "Развитие на селските региони"..Бързат да узаконят предвидените десетки милиарди за нагло корупционни обекти през 2018 с бюджета ..
19
0
 
4
 
! Отговори
в София крадат яко преди 6 години
Teroristie na vlast В София от заплати пенсии и помощи за оцеляване не могат да крадат нито милиард живи лева годишно затова са раздали куфарчета с милиони на политиците да вкарат България с десетки милиарди годишно вътре насочени само към корупционни ненужни обекти по оперативни програми..От оня гоьл до Белене се надат да ограбят поне още 20 000 000 000 живи кървави лева от БЪлгарския народ
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо да кажете за пенсионната възраст?!До колко години ще работим???
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До нов пенсионерРадвай се на старините си и не раздавай грешни съвети- след 10г няма да има кой да ги изкарва пенсиите, а след 20г изобщо и държава няма да има
16
1
 
4
 
! Отговори
ДО 11-СМЕТКА преди 6 години
Ти вярваш ли си,или някой мислиш ли че ще повярва на такъв невеж човек ,че това което си написал е истина.Тези с 2-3 хиляди лева нямат време за ,,творчество" пред клавиатурата ,драги ми смехурко.
15
6
 
3
 
! Отговори
Ей млада КУХА ЛЕЙКА преди 6 години
Какво точно работиш там?Какво е нивото ти ?Ако си читав,конкурентен и образова ти трябвасамо време за адаптация.Но ти би ли назначил тук сириец с лош език,фалшива диплома,никакви препоръки и работещ по сирийски.Който тук е мияч и копач на запад вероятноста за нещо е нулева.Но щом искаш и на 60 да миеш чинии заради повече пари значи нямаш никакви стремежи.А и ако имаш грешна самооценка за себе си,както сте повечето,знай че на света не му пука за твоето самочувствие.Стани човек тук и света е твой
14
11
 
8
 
! Отговори
,,Нов пенсионер" преди 6 години
Внасяйте си осигуровките и ще имате добра пенсия.Започнах с 83 лв заплата през 1970 ,пенсионирах сепрез 2012 с 1400/Бруто/.Взимам максималната пенсия.При вас младите пенсиите ще са още много,много по високи ,ако работите нормална работа ине криете осигуровки.Пенсиите ще се увеличават през годинитеРазликата м/у пенсионер от 87ги пенсионер от днешно време е огромна. Така че малки сте още за да обяснявате неща които яма как да знаете а само сте чули-недочули ,или прочели от някоя ваш набор журналис
13
1
 
15
 
! Отговори
Куха лейка преди 6 години
Работиш 5-7 години в Германия. После Австрия,Швейцария. И може би имаш шанс да се сдобиеш с три минимални... За старини....
12
0
 
10
 
! Отговори
Калкулатор преди 6 години
До СМЕТКАВзимаш хубава заплата а не можеш да смяташ:2274/3597 = 63.2% (за теб)1320/3597 = 35.6% (данъци и осигуровки)
11
1
 
6
 
! Отговори
желязно правило преди 6 години
До Как да си подсигурим"Никога не дръж яйцата в една кошница!"
10
7
 
7
 
! Отговори
СМЕТКА преди 6 години
Направих си сметка на заплатата - миналия месец взех чиста заплата 2274 лева .Работник съм в частна фирма . Каклулатора на Баланс ми показа че съм заработил 3597 лева . Разликата е 1320 лева във вид на Данъци и Осигуровки . Това са близо 60% Данъци , няма го никъде в Света , дори в Най - богатите Държави Данъците са ограничени на 50% .
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като изберете Терминал 2 до като сте още млади