Човешките достижения стигат до "Алтамира"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
24 окт 2020 12:47, Петя Славова
0
Човешките достижения стигат до "Алтамира"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Близък поглед към скалните рисунки на пещерата Алтамира в Кантабрия, Испания ни показва режисьорът Хю Хъдсън в едноименния филм. Вдъхновение за историята му е реално откритие, което е едно от най-любопитните следи от времето на палеолита.

Сюжетът ни запознава с човекът, открил находките -  археолог-любител Марселино де Саутуола, в чийто образ влиза Антонио Бандерас.

Времето е 1879 г.Саутуола е стигнал до едно от най-важните открития на 19-ти век, което по-късно влиза в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Заедно с дъщеря си Мария, главният герой откриват древни рисунки на животни, но естествено в началото не осъзнават до какво са се докоснали.

Хъдсън поставя като контрапункт човешкото любопиството, което движи света и консервативното отношение на католическата църква, противопоставяща се на всяко подобно постижение.

В останалите роли ще видим Голшифте Фарахани, Никълъс Фарел, Хенри Гудман, Пиер Нини, Клеман Сибони, Алегра Алън и Рупърт Еверет. Гледайте филма на 25 октомври от 00.15 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари