БСП пусна първите си кандидати за кметове

Социалистите утвърдиха играчите си в 47 общини
Обновена: 10 авг 2011 15:50 | 24 юни 2011 17:26,
51
БСП пусна първите си кандидати за кметове
Снимка: БСП

Навлизаме в решаващата фаза на кампанията. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на заседанието на Националния съвет на партията.

Ръководството на БСП утвърди в петък първата група от 47 номинирани кандидати на БСП за кметове на общини. Сред тях са Бургас, Пазарджик, Перник, Благоевград, Горна Оряховица и Созопол. 

Кметът на Перник Росица Янакиева е номинирана за втори мандат начело на града. В Белене и Гоце Делчев също са номинирани досегашните кметове – съответно Петър Дулев и Владимир Москов. 

Социалистите издигат Емил Костадинов за кмет на Благоевград, в момента работещ в частния сектор. Кандидатът на БСП за кмет на Бургас е Павел Маринов, в момента общински съветник и директор на Проекта "Супер Бургас".

В Горна Оряховица е издигнат Георги Рачев, който е директор на транспортна фирма, в Созопол – Тихомир Янакиев, директор на банков клон, а в Пазарджик – Румен Петков,  адвокат.

Станишев изтъкна, че номинациите са направени на основата на решенията на конференциите след достатъчно вътрешнопартийни дискусии по места. Според лидера на БСП кандидатите на левицата имат възможност максимално рано да стартират кампанията си. По думите му в това отношение БСП изпреварва ГЕРБ, които са доста по-назад в номинациите си.

След одобряването на първата група кандидати за градоначалници част от членовете на НС на БСП напуснаха залата.

Секретарят на НС на БСП Евгений Узунов обяви, че на 9 и на 16 юли предстои да бъдат утвърдени останалите кандидатури за кметове в българските общини. На 23 юли предстои заседание на Конгреса на партията, а на 30 юли социалистите ще се съберат на Бузлуджа.   

Иначе в управленския си икономически проект социалистите си поставят три основни цели до 2020г. Първата е увеличаване и поддържане на икономически растеж не по- малко от 6% от БВП годишно.

На второ място е увеличението на БВП минимално с 80%. Трета цел за БСП е да се увеличи двойно стандартът и качеството на живот на хората, като средните доходи достигнат 75% от средните за ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
5
 
! Отговори
Sin преди 12 години
Гербери и бесепари-сите са от едно комунистическо котило и една майка кърмилница-БКП. Комунист кожата мени си-но нрава-никога. Стига комунизъм-все пак 21 век сме
30
10
 
4
 
! Отговори
ДПС преди 12 години
Гербавите *** си правят сметката без кръчмар-каквото каже Доган-това ще стане-елементарна аритметика е, но не е за милиционери.
29
3
 
11
 
! Отговори
ДА БРЕ преди 12 години
БСП ,ПУСНА ПЪРВИТЕ СИ КАНДИДАТИ...,ТОВА ЗАПЛАХА ЛИ Е ...?
28
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 12 години
до26,вашия батман щеше да ги спаси,всепак са съпартийци.
27
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко може и да е имал партийна книжка, но интересното е друго - никой досега не е казал и дума че е бил агент на ДС. Защото не е бил. За разлика от 80% от политиците. А партийна книжка тогава имаше всеки.
26
2
 
8
 
! Отговори
студентссс преди 12 години
Надявам се, да са ги пуснали от някоя висока сграда...
25
7
 
6
 
! Отговори
Deko преди 12 години
Усеща се краят на разсипническото комунистическо гербаво управление.
24
5
 
5
 
! Отговори
Sedesar преди 12 години
До 10/Герб- Нещо си объркал аритметиката-то комунистите и милиционерите са само при гербавите, там не зная други да има. За твое сведение Станишев никога не е бил комунист и милиционер-това е факт
23
1
 
8
 
! Отговори
an преди 12 години
А НЯКОЙ ПИТАЛИ НАРОДА ДА ЛИ ИЗОБЩО ЩЕ ХОДИ ДА ГЛАСУВА? КАКТО ВЪРВЯТ НЕЩАТА С МИЗЕРИЯТА В МУТРЕСТАНИЯ. НЕ ВИЖДАМ ЕНТУСИАСТИ ДА ХОДЯТ ДА КАЧВАТ НА ВЛАСТ МУТРО-КОМУНИСТИ.
22
4
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Първите червени...*** са снесени;ако се множат като колорадския ...бръмбър,яко...рупане ще пада.
21
1
 
6
 
! Отговори
az преди 12 години
Да ги беше пуснал поне от 10-я етаж!
20
4
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
ЧЕРВЕНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ НЕЩАСТНИЦИ! НА КАКВО ЛИ СЕ НАДЯВАТ?
19
2
 
3
 
! Отговори
истината преди 12 години
БСП ,няма да управлява ,поне 20 г, щото ГЕРБ и ДПС ,ще направят непоклатимо мнозинство !Няма място за други ,а другите ,освен БСП са .... със стандартните,скандалните -----2%...все пак си е ...РЕЗИЛ !
18
8
 
3
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
До електоратът на ГЕРБ: Благодарение на вас България за 2 години спечели 20 километра магистрала. И това е. Всичко останало дръпна назад. Включително и двете пропиляни години от животите ни.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тежко на градовете с червени кметове и моите съболезнования на Пазарджик,ако Румбата бъде избран.Да подготвят фонтаните.
16
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Време е за обединение между ГЕРБ и БСП за да се махнат АТАКА!
15
2
 
7
 
! Отговори
ИДЕЯ преди 12 години
Хора , имам идея !!! при това за всички от БСП-то, ако го смените този СЪСЕЛ и останала ,сгав с млади хора ,може и да направите нещо,НЯКОГА
14
5
 
8
 
! Отговори
Николай преди 12 години
*** гнусния руски комунист нагъл...
13
6
 
3
 
! Отговори
имааа, преди 12 години
има още футболисти ,а най-големия ще е ...Президент, бате ви Ицо ..!
12
0
 
2
 
! Отговори
а...? преди 12 години
Нали беше пуснала...порции ?