Шест партии влизат в Столичния общински съвет

Фандъкова взима с 40 000 гласа повече от Борисов през 2007 г.
25 окт 2011 17:00, Красимир Ангелов
58
Шест партии влизат в Столичния общински съвет
Снимка: Булфото

Шест партии ще има в Столичния общински съвет (СОС) за следващия мандат, сочат данни на ОИК при напълно обработени 98,9% от подадените секционни протоколи.

Според предоставените данни от гласуването това са ГЕРБ, БСП, "Синята коалиция", НДСВ, "Атака" и ВМРО-БНД.

Разпределението на съветниците според обработените до момента протоколи ще осигури мнозинство от 33 от общо 61 места в съвета на ГЕРБ.

За БСП на този етап остават 15 места. "Синята коалиция" ще има 8 старейшини,"Атака" – двама, НДСВ – също двама, а ВМРО-БНД - един.

Няма съществена промяна в резултатите при кметската надпревара. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова е спечелила 53,27 процента от гласовете в обработените до момента резултати от секционните протоколи.

Този резултат много близък до този на Бойко Борисов като кандидат за кмет в изборите през 2007 година, който тогава е 53,58 процента. Разлика обаче има в броя на подадените гласове, които сега са над 40 хиляди повече.

Според обработените до момента данни за кандидата за кмет Георги Кадиев и за листата общински съветници от БСП са гласували приблизително един и същи брой избиратели.

Не така обаче стоят нещата при кандидата за кмет на "Синята коалиция" Прошко Прошков, за когото са гласували близо 4 хиляди повече избиратели, отколкото за листата с общински съветници.

Избирателите, гласували за кандидата за кмет на "Атака" Николай Пехливанов са с две хиляди по-малко от тези, които са подкрепили листата съветници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
4
 
! Отговори
Мила преди 12 години
За жалост си много прав. Повечето тука понятие си нямат какви мародери отново влязоха в СОС. Хора които оставиха общински дружества във финансов хаос породен от корупция източвания и некадърно управление. Човека на старшина Ц. Цветанов - А. Иванов е пак начело на глутницата. Нали трябва да има кой да печели обществените поръчки в общинските фирми и да назначава протежетата си в ръководните им постове . Какъвто народа такива и управниците му само че не само народа ги избира но им плаща зулумите.
57
0
 
5
 
! Отговори
Мила преди 12 години
Да ги видим сега милиционерите начело с фелдфебела Андрей Иванов как ще се оправят. Вкара своите купои в общинските фирми и ги източи, а сега да ми каже от тук на татък как ще оцелеят. Това което направи с Топлофикация София ще се обърне като бумеранг върху мандата на ГЕРБ в столична община. Дъното се стигна и нещата са необратими. С голям интерес ще следя кой ще им поеме вината и как ще се оправят с предстоящия банкрут на дружеството, който доста умело го прикриваха за да го доизточат.Амин....
56
2
 
1
 
! Отговори
Лина преди 12 години
На БСП са им много местата!
55
3
 
1
 
! Отговори
Veni преди 12 години
Не виждам никакъв смисъл БСП, "Синята коалиция" и НДСВ изобщо да са в Общински съвет!
54
2
 
1
 
! Отговори
NAK преди 12 години
БСП пак са взели много тези ако могат по 1,2-*** максимум, само се пречкат и крадат.
53
2
 
1
 
! Отговори
neron преди 12 години
БСП и "Синята коалиция" не трябва да участват в управлението на държавата!
52
1
 
1
 
! Отговори
попа преди 12 години
Ей, браво че Джамбазки е влязъл съветник! Ама тоя мандат да се вземе нашия педя човек-лакът воевода, и да направи нещо наистина важно и запомнящо се, че от тия листовки дето ги раздаваше с "успехите си" от последния мандат, много послъгани неща имаше. Има акъл момчето, ама винаги го ползва в грешна насока - не остана младо женско недоклатено в неговата централа ей!!! Чак започвам да се притеснявам че му сипват виагра в кафето на това очилато момче....
51
2
 
1
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
И аз дадох гласа си за ВМРО, но не мисля ,че Джамбаски ще е съветника. Ако е той искренно ще се радвам,че има един отговорен човек там!
50
0
 
5
 
! Отговори
Гладнио преди 12 години
А кои бяха тия НДСВ и СДС ?
49
1
 
3
 
! Отговори
До № 46 преди 12 години
Ти си Джамбаски, нали? Щом ще черпиш. *** много се нервиш, много крайно се хвърлях... И ти си от котилото! Кога стана ***, кога ти почерне гъ-о.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези 40 хил. в повече, са от такива като мен и жената които от 20 години, не бяхма ходили да гласуваме. А ком.., извитете, БСП са си едни и същи ***.
47
3
 
5
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
Когато един народ , държава , са опрели до МУТРИТЕ , до помаците комсомолци от гоцеделчевско и до учителките по руски от Самоков - да са му НАЧЕЛО и да го "УПРАВЛЯВАТ "!!??Пиши ги бегАл , този народ ...)))Е, поне около 40 % от 40 % гласували или около 16 % от ТОЗИ народ- избрал управляващите ...)))
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз не знам Джамбазки да влиза откъде са взели тези данни ако е така във ВМРО ще се леее Водка Столична. Джамбазки само такава пие.
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В страната на ***, столицата зае заслуженото си място...
44
4
 
2
 
! Отговори
УЖАС преди 12 години
Виж в Гугъл : Един ден детето ми ще е съдник и на моя и на бащиния си животСтефчо Данаилов има извънбрачно и единствено дете, което не иска да признае пред обществото, от Актрисата Ирен Кривошиева.
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** народ секс го чака!ЧЕСТИТО ***!
42
2
 
5
 
! Отговори
Баро преди 12 години
Хестествено- и брокерите пак са там...кой иначе ще захранва партийната каса?....
41
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яката са фалшифицирали, та чак са се оляли.
40
4
 
25
 
! Отговори
Хора преди 12 години
Хора,това е пълен абсурд!Да спечели повече гласове от бб!Това е грандиозна фалшификация!
39
8
 
11
 
! Отговори
Изчислено в проценти преди 12 години
1. Сред гласувалите,малко повече от половината са глупавички - почти всеки в Сф мрънка,че е недоволен от общинската политика,а над 50% от гласувалите подкрепят досегашната общинска управа.2. Една четвърт от гласувалите са червени баби и добре почерпени ***.3. Една осма са"твърдото синьо ядро" на София.4. В главите на около 3% расизмът надделява над критичното мислене /БСП натресе Волен,та недоволството от ромите да не избие в правилна посока/5. НДСВ и ВМРО=малко наивници+внедрени ченгета