"Как да остана жив" – съветите на Беър Грилс

Наръчникът излиза за първи път у нас
Обновена: 29 май 2020 12:56 | 29 май 2020 12:56, Петя Славова
16
"Как да остана жив" – съветите на Беър Грилс
Снимка: ИК "Сиела"

Наръчникът "Как да остана жив" на Беър Грилс излиза за първи път у нас. Световноизвестният британски пътешественик и експерт по оцеляване издава редица от най-важните си съвети как да оцелеем в опасни или животозастрашаващи ситуации, като предпазим себе си и другите около нас. От малко вероятни обстоятелства като затъване в плаващи пясъци, до на практика всекидневни заплахи като атака от куче на улицата – "Как да остана жив" ни учи да посрещнем всеки риск.

Знаете ли как да разпознавате отровните растения в природата? А да накладете огън, който може да ви опази живи в студена нощ? От "Как да остана жив" можем да научим как да окажем първа помощ, ако наоколо няма болница, как да се спасим от наводнение, земетресение или торнадо и дори как да оцелеем при атака на мечка.

Телевизионният водещ Беър Грилс, добил популярност с шоуто си, в което се поставя в разнородни застрашаващи живота ситуации, за да разкрие на зрителите умни техники за оцеляване, споделя някои от любимите си и изпитани съвети през годините в новата си книга.

Като военен от Британската армия, медик и командос от Специалните части, Грилс се е сблъсквал с всякакви ситуации, поставяли живота му в опасност. Той е и най-младият британец, изкачил Еверест.

Стъпвайки на дългогодишния си опит, в „Как да остана жив” Грилс споделя как можем да приземим самолет в случай на авария и как можем да скочим с парашут, ако нещата съвсем се объркат. Но също така ни учи как да реагираме и в далеч по-близки до ежедневието ни ситуации – като например ако спирачките на колата ни откажат или спукаме гума, докато караме с висока скорост.

Опасностите дебнат навсякъде около нас – били те токов удар, пожар или внезапно избухнала свада в бар – правилните реакции могат да бъдат от животоспасяващо значение. С гарантирани и лесни за запомняне съвети, разделени на ясни стъпки, Беър Грилс ни превежда през всички опасности, които биха могли да ни застрашат.

 


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
.... и сега като се юрнат 1000 идиo-та из планините, стиснали книжката под ръка...
15
1
 
5
 
! Отговори
заинтересован преди 2 месеца
А, пише ли как се оцелява след 500г. турско робство, с любезната подкрепа на британската корона, 45г. комунизъм и 30г. демонокрация? А?
14
0
 
4
 
! Отговори
отегчен преди 2 месеца
Абе, на краставичар краставици и на българите номера за оцеляване.
13
0
 
6
 
! Отговори
Български турист преди 2 месеца
Там където Беър оцелява, ние българите ходим на туристически преходи. Хахахахахах.
А да си палим огън с магнезиево огниво знаем отдавна. Тия серийки да ги пуска на свръх тлъстите и затъпели американци дето по цял ден гледат телевизия и тъпчат джънк фуудс, а после звънят по телефоните като изкукуригали да си поръчват аксесоарите му-ножчета, брадвета, и тем подобни глупости. Намерил си е нишата, но тя не е сред българите. Ние оцеляваме откак сме се родили, особено в Събота сутрин.
12
0
 
10
 
! Отговори
Clep преди 2 месеца
Добре, че го пуснаха тоя наръчник, че ми писна да умирам по два-три пъти в седмицата
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз съм Беър, ходя навсякъде, ям всичко, подражавайте ми, но ако стане нещо виновни са китайците.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Как се оцелява след съкращаване от работа, заради коронавируса"
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как се оцелява след 10 години партия ГЕРБ?

Наръчник на младия пенсионер
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Беър Грилс е велик, той оцелява в трудни места в невъзможни условия. Има само 1 по могъщ от него, това е човекът койтп минава и оцелява в невъзможните условия с камера.
7
0
 
9
 
! Отговори
Топ Съвет :) преди 2 месеца
Най-добре да си вземете телевизионен екип със хеликоптер и пълно оборудване, който постоянно да е с въс във бедстващата обстановка.
Още по-добре е снек барът на телевизионния екип да добре зареден със всичко което ви дотрябва, за да можете да похапвате и пийвате чай във почивките между заснемането на различните сцени на оцелаване!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този не яде ли защитени от закона жаби в народен парк Рила?
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Беар е най- обикновен театрал. Актьор. Снимат си измислиците и отиват да си спят в хотела с 5 *.
4
1
 
10
 
! Отговори
глухар преди 2 месеца
Бира с Грил и пуканки. Приказки за пубери с пъпки и ежедневно онаниране.
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да заповяда да оцелява с пенсията на баба ми тоя супергерой на хонорар!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поданиците на Бойко ефенди са по-добри в оцеляването.
1
6
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Беър е пич.