Непознатото минало на Доналд Тръмп в "Твърде много, никога достатъчно"

Излезе невиждан портрет на 45-ия президент на САЩ
19 фев 2021 16:52, Петя Славова
14
Непознатото минало на Доналд Тръмп в "Твърде много, никога достатъчно"
Снимка: ИК"Сиела"

По книжарниците можете да намерите "Твърде много, никога достатъчно: Как семейството ми създаде най-опасния човек на света" от Мери Тръмп.

Книгата е разказ от първа ръка за миналото и настоящето на една от най-широко обсъжданите фигури в съвременната история, заемал в продължение на четири години мястото на най-могъщия човек в света – Доналд Тръмп.

Правени са многобройни опити за характеризиране на 45-ия президент на САЩ от журналисти, психолози, експерти и политически коментатори. „Нарцисистично личностно разстройство“ и "зловреден нарцисизъм" са някои от термините, срещани в медиите. Но тези етикети не ни водят далеч в опитите ни да повдигнем завесите към истината за Доналд Тръмп.

Мери Тръмп, племенница на Доналд и дъщеря на брат му Фреди, поставя началото на разговор, в който досега членове на семейството му не са участвали. Тя ни отвежда далеч в миналото в първите години на Доналд и детството му в сянката на доминиращия му баща със социопатични наклонности и физическото и емоционално отсъствие на майка му.

От ранните детски години и адаптацията към прекомерните изисквания на богатото семейство, през проблемното му юношество във Военната академия на Ню Йорк, книгата разкрива в неочакван детайл механизмите, чрез които Доналд натрупва репутацията си на успешен бизнесмен, както и първите му стъпки в политиката.

Специално внимание Мери обръща на последната година от управлението на Доналд и кризата от COVID-19 – своеобразен синтез на токсичната среда на семейство Тръмп.

"Твърде много, никога достатъчно" е жив, дишащ портрет на човек, който е оставил дълбока резка в американската политика, в обществото и дори разклатил самите устои на демокрацията. Портрет, който показва не само резултатите, но и причините, не само публичната персона, но и стаените, непреодолими страхове, които диктуват действията.

Мери Тръмп отправя стряскащи предупреждения за бъдещето и показва невиждана досега картина на миналото на човек, чийто политически път може би все още не е приключил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Доналд ТръмпМери Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
6
 
! Отговори
Ясно преди 3 години
Племенницата му помни и разказва за неговото детство...
11
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм виждал човек с по-зловеща физиономия от бащата на Доналд Тръмп. Нищо чудно ,че го е стресирал тотално....
10
17
 
11
 
! Отговори
ТРЪМП ЛИ! преди 3 години
За Тръмп има само едно определение: кремълски шпионин, който никога повече няма да бъде политик.
9
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек и без да го познава вижда, че е един ***.
8
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либерастичната мъка е непоносима и безкрайна. Дори и след като Тръмп не е никакъв вече в американската политика, продължава да им е прът в ***.
7
10
 
15
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
"... или как да изкарам пари, на гърба на чичо ми" като опиша една две пикантни клюки, които съм чула от някъде, и ги разпъна на 500 стр.
6
7
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Бай Дончо 2024
5
9
 
14
 
! Отговори
ира преди 3 години
Радвайте се, вече го няма. Много важно какви книги ще издадат племенницата и приятелката на дъщеря му. Малко съмнителна е цялата офанзива, и перфидна. Да не би да е режисирана?
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със сигурност само Костов приключи с политиката.
3
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добър, лош-Бай Дончо Трътката е политически труп. За радост на цялото прогресивно човечество....
2
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е направил много за Сащ още преди да стане президент
1
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не беше лош, не започна войни..