Една година без Милен Цветков, книга в негова памет

На 19 април се навършва година от нелепата катастрофа
19 апр 2021 14:53, Петя Славова
51
Една година без Милен Цветков, книга в негова памет
Снимка: Издателство "Книгомания"

На 19 април се навършва 1 година, откакто журналистът Милен Цветков загина в нелепа катастрофа в София. Книгата "379 дни с Милен Цветков. Историята на една очаквана любов" излиза в негова памет. Книгата е под редакцията на журналиста Георги Тошев.

Още по темата

Милена Иванова е човекът до Милен Цветков в последните няколко години. 379 дни е тяхното съжителство заедно, но историята на любовта им е започнала по-рано, когато Милена Иванова гостува за първи път в студиото на "Часът на Милен Цветков". И за двамата тази любов е чакана и мечтана, но минава през перипетии.

В книгата ще прочетете спомените, които Милен Цветков е разказвал на Милена Иванова за детството си, навиците и принципите в живота си, за работата си в различните телевизии, за колегите, от които е научил много за журналистиката (като Бригита Чолакова), и за други, от които се е разочаровал; за професионализма и колко е важно доверието, за топлата връзка с децата си, за планината, за пътуванията до Гърция.

Въпреки че Милена Иванова е нумеролог, 19 април не предвещава, че ще се случи нещо лошо – денят е Великден, Милен Цветков се е чувствал щастлив, успява да чуе за празника по телефона всички, които обича… но повече не се връща при любимата жена.

"379 дни с Милен Цветков" показва обичания журналист такъв, какъвто е – през погледа на Милена Иванова като партньор, както и през погледа на най-добрия приятел от детските години Марио Райчев, и колегите от Нова тв Ани Иванова, Тара Нури и Иво Тодоров, журналистите Георги Милков и Ники Кънчев.

Част от приходите ще бъдат дарени на фонд "За децата на Милен Цветков".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ще има "Убиец в затвора" в памет на Милен Цветков ? ... или то книгата е по важна , щото прави кинти за някои хора.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не смятам, че има човек който да не осъзнае стореното."Не. Младите шофьори не осъзнават колко опасно шофират и какво могат да причинят. Ако го осъзнаваха наистина, нямаше да шофират толкова безрасъдно.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който много критикува и разследва Бойко Мутрата, така свършва земния си път.
25
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Ако беше убито наркоманчето на Мама , със сигурност досега щеше да има наказан някой клошар !!!! Но понеже е Милен , Човекът , който не мълчеше - още дългооо ще си доказват "невинността " на маминото синче !!!! Нека им тежи на тяхната съвест, ако въобще имат такава !!!
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е мъчно за Милен. Защото често го гледах. Но щеше да ми бъде мъчно и за всеки друг, който въпросният убиец щеше да помете на негово място. Това момче, Кристиан, трябва да получи максимална присъда за умишлено убийство, защото е точно това, когато сядаш да караш пиян и друсан до козирката и не стига всичко, а и даваш газ до дупка преди светофар. Карал е със 100 на място където пресичат хора. Това не може да му бъде простено. Дано българският съд поне веднъж да си свърши работата.
23
1
 
6
 
! Отговори
Селянин с колело преди 2 години
Бог да прости Милен.Гледах неговия Час по телевизора и го харесвах.Разкрепостен,свободен човек беше.Вече не зная в какво се е превърнала правната система на държавата.Това ***,причинило смъртта на Милен,още на третия ден трябваше да е в затвора доживот при строги условия.Какво тук не е ясно на съдиите-на червен светофар,надрусан като животно,пиян,убива човек.Ще се мотат,докато майката милионерка раздава пачки.Плюя на такава държава и такъв съд.
22
2
 
5
 
! Отговори
РЕПТИЛ преди 2 години
Неговата смърт ми изглежда много, ама много съмнителна.Уволнен от предишната си работа заради даване на сведения срещу Тиквата.Дълго време без работа.Започна работа в една телевизия като нов проект. Първо предаване за КОВИД-19. второ предаване започна с политика и бам мъртъв в този нелеп инцидент.Май станаха много случайностите.Както и да а - Да почива в Мир!
21
1
 
6
 
! Отговори
аз преди 2 години
На последното заседание на съдът убиеца е представен като НЕ изпползващ наркотици, НЕ употребяващ алкохол и НЕ шофиращ като луд. Поне според брата и майката на убиеца. В същност доказателствата показват точно обратното но както всички знаят българския "независим" съд е снисходителен.Лека му пръст на Милен Цветков,
20
1
 
7
 
! Отговори
състудент преди 2 години
Бог да прости един от най-интеригентните хора, които имах честта да познавам!Вечна памет и дано да си на по-добро място.
19
2
 
5
 
! Отговори
Марвин преди 2 години
Силен и честен журналист, който отстояваше позицията си, а вероятно и добър човек, макар и особняк. Има нужда от повече такива личности.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяла година ейй тия съдий по делото милионери станаха
17
2
 
17
 
! Отговори
РИП ;( преди 2 години
Беше много готин пич.Наистина..
16
4
 
18
 
! Отговори
Лили Иванов преди 2 години
Въпрос на много голям късмет беше,че тоя не уби още 5 човека на пешеходната пътека.
15
3
 
8
 
! Отговори
Saki преди 2 години
На нелегално дрифт състезание в Саудитска Аеабия, един уби друг от публиката. После първия го осъдиха и игра сабята. Страшно е и нямат милост.
14
4
 
12
 
! Отговори
До Мери преди 2 години
Такъв въпрос може да зададе или напълно неграмотен човек или някой, чиято душа е доста загрубяла. Милен Цветков е един от най-изявените български журналисти от последните 25 години, който отказа да прави компромиси с професията си. Това се вижда от пътеката, прокарана от него в редица медии.
13
4
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 2 години
Милене Милене !!! един гаден наркоман -син на богаташка -те утрепа и спря твоят жизнен път!!!!--Ето искаше медиина история,,,,,- ами Тя е твоята кончина!!
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам улицата, на която бе убит Милен, да бъде кръстена на неговото име.
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убиецът се е разплакал в ареста, майка му дошла, избърсала му сълзите и му се скарала, а той обещал, че повече няма да прави така и го пуснали момчето. То е добро момче, наше момче заявили от съда и успокоили обществото. Няма повече да прави така.
10
3
 
17
 
! Отговори
11183 преди 2 години
Така, изтекоха 365 дни от *** на Милен Цветков, но още съдът не се осмелява да обяви виновника и да го осъди. Изтекоха 365 дни, а улицата на негово име все още чака дълбокомъдрото решене на Фандъкова и компания. Да е светло на душата му...
9
35
 
4
 
! Отговори
Мери преди 2 години
Кой беше тоя Цветков.