Джон Малерман със злокобна история в "Денят на прасето"

Романът е в духа на книгите на Стивън Кинг
24 юни 2021 01:00, Петя Славова
1
Джон Малерман със злокобна история в "Денят на прасето"
Снимка: ИК"Сиела"

Преди екранизацията на хитовото продължение по "Кутия за птици" – "Малори", американският писател Джош Малерман ще зарадва феновете на добрия хорър с наистина зловещ, но съблазнителен роман, който няма да ви позволи да спите спокойно.

"Денят на прасето" е оригинална и кърваво-абсурдна история, която силно напомня на нещо, излязло изпод перото на Стивън Кинг, ако той беше написал "Фермата на животните" на Джордж Оруел. Злокобна фантастична епика, която тотално ще промени представите ви за жанра. "Пърл ме накара да го направя."

Така започва ужасът за Джеф и Арън Нютън, които заедно с майка си Шарън поемат към  фермата на дядо им, живеещ от години отдалечено от света.

Това, което не знаят, е, че фермата "Копъл" крие своите тайни и освен коне и кокошки там живее и едноокият Пърл – господарят на прасетата. И на хората.

Защото у Пърл няма нищо обикновено – седнал на трона си като истински човек, той наблюдава случващото се наоколо, раздава заповеди на своите събратя, кара ги да пеят за него и дори ги контролира. Има обаче една подробност, по-зловеща и по-странна от всичко останало. Пърл не контролира само животните от фермата. Пърл контролира и дядото на Джеф, както и всеки, озовал се на пътя му.

Джеф, цялото му семейство и неговите приятели Мич и Сюзан ще се превърнат в участници в кървав маскарад, пред който и най-страшните им кошмари изглеждат като приказка.

А за да оживеят, ще трябва да се научат да "променят размера и формата си". Или да останат завинаги пленници на Краля на прасетата. 

"Денят на прасето" е най-откаченият, провокативен и оригинален роман на Джош Малерман, в който се преплитат ужас, драма, психологически трилър и комични моменти.  Стига да посмеете да погледнете в лошото око на звяра.


1
Още по темата: романДжон Малерман
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
сдфсдф преди 1 месец
Я книга за Пеевски