Поетите Live ще отпразнува Коледа в зала 1 на НДК

Проектът, който върна поезията на мода с нова среща на 21 декември
18 окт 2022 14:51, Петя Славова
2
Поетите Live ще отпразнува Коледа в зала 1 на НДК
Снимка: Поетите

Поетите стартира като видео проект с рецитал на "Да се завърнеш в бащината къща" (Димчо Дебелянов) преди пет години. Тогава бе изпълнен на Терминал 2 (София) от Владо Пенев.

Следват още видеа, изпълнени от различни актьори и на различни локации, а на 9 октомври в залата на Sofia Live Club всички тези актьори се събират, за да представят любимите си стихотворения. Следват десетки участия и разпродадени зали в София, Варна, Бургас, Пловдив, Копривщица, Созопол, Лондон и Рим.

Поетите Live излъчва няколко от събитията си онлайн по време на пандемията и става най-продаваното събитие в историята на Стриймър БГ.

Проектът не само връща поезията отново на мода, но вдъхновява десетки други актьори  и обикновени хора да записват и излъчват рецитали онлайн, както и на сцена.

За да отбележат за пореден път любовта си към поезията, на сцената на НДК на 21 декември излизат едни от най-обичаните български актьори:  Владо Пенев, Бойко Кръстанов, Весела Бабинова, Захари Бахаров, Иван Бърнев, Луиза Григорова - Макариев, Малин Кръстев, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова и маестро Антони Дончев.
 


2
Още по темата: НДКактьориПоетите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Похвална инициатива Славимир Генчев, не Цанков.
1
0
 
0
 
! Отговори
Похвална инициатива преди 3 месеца
Бог да прости поетите Славимир Цанков и Светлозар Жеков, които не много отдавна си отидоха без време. Дано се сетят да ги споменат, ако освен рецитации се говори и за творците, създаващи поезия.