СЗО: 3.4% от заразените с новия вирус са починали

Испания потвърди първи смъртен случай от Covid-19
70
СЗО: 3.4% от заразените с новия вирус са починали
Снимка: БГНЕС

Около 3,4 процента от заразените с новия коронавирус са починали, много повече от жертвите на сезонния грип, които са под 1 процент. Това заяви днес на пресконференция генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейсус, цитиран от Ройтерс.

"Covid-19 се разпространява по-неефикасно от грипа. Изглежда, че не се пренася от хора, които не са болни. Предизвиква по-тежка болест от грипа и все още няма ваксина или терапия срещу него. Но той може да бъде спрян", каза Гебрейсус.

Той призова хората по света да спрат да се презапасяват с маски и ръкавици, предаде Асошиейтед прес.
Гебрейсус изрази безпокойство, че новият коронавирус е довел до дефицит на предпазни средства, които са жизненоважни за медиците, борещи се срещу епидемията.

"Не можем да спрем Covid-19, без да защитим нашите здравни работници", добави той.

Броят на починалите от новия коронавирус в Италия достигна 79, предаде Ройтерс, като се позова на службата за гражданска защита.

Тя съобщи, че през последните 24 часа в страната са били регистрирани 27 смъртни случая.

Общият брой на заразените в Италия - най-тежко засегнатата от вируса държава в Европа - също е нараснал чувствително - до 2502 от 2036 вчера. 160 от заразените са напълно излекувани.

Първи смъртен случай от новия коронавирус бе потвърден в Испания, предадоха ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на здравните власти.

Мъжът е починал още на 13 февруари в източната автономна област Валенсия. Направени след смъртта му тестове са установили, че той е бил заразен с вируса.

Британски гост в поставения под карантина хотел на испанския остров Тенерифе е бил диагностициран с новия коронавирус, предаде Ройтерс, като се позова на местните здравни власти.

Британецът, който е дал положителна проба снощи, досега не е бил държан в изолация в стаята си, тъй като не е имал никакви симптоми на инфекцията. През изминалата седмица в хотела с вируса бяха диагностицирани 10 човека - всички те от една и съща италианска туристическа група.

Общият брой на заразените в Испания надхвърля 150. По-голямата част от тях са в автономна област Мадрид, отбелязва ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
12
 
1
 
! Отговори
до 43 преди 4 години
и аз така мисля, вирусите и бактериите не съществуват и са измислени от производителите на сaпун за да си продават продукта! а короната е слух пуснат от производителите на маски, за да си продадат залежалите артикули.
38
9
 
4
 
! Отговори
до 43 преди 4 години
И ХИВ, и хепатит, и грипът, въобще всичко е измислица. Вземаме антибиотици и вироцити прости ей така, да пълним нечии джобове. Вие някога виждали ли сте вирус да се разхожда по улицата? Сега викни чичковците с белите престилки, да ди дадат една с дълги ракави и да те почерпят малко халоперидол.
37
10
 
2
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Коронавируса е партенка. Лъжат ви! Като си слагате дамски памперси по лицата, еднинхируца доволно потриват ръчички! Това е най-обикновена настинка, просто Елита от социопати, управляващ света режисира целия този скеч в момент, когато е напълно естествено респираторните заболявания да скочат, заради сезона! #Corona_is_fake!!!
36
4
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
У Испания още не е почнала психозата
35
1
 
7
 
! Отговори
до 40 преди 4 години
ама те тия 3.4% ги получават с китайската статистика, в момента всички огнища извън китай са много над 3.4%, вземи сащ, които са поне 8% в момента смъртност.
34
0
 
8
 
! Отговори
До 36 преди 4 години
Това е доста притеснителна информация.
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГОТОВ СЪМ!
32
0
 
4
 
! Отговори
Последни Новини преди 4 години
нов случай в Румъния! пътувал в самолет от Италия!!
31
1
 
8
 
! Отговори
до 35 преди 4 години
в САЩ вече са идентифицирали 135 мутации на вируса, повечето са незначителни и се предполага, че не влият върху свойствата му, но вярват, че някой от тях го правят по-заразен и по-смъртоносен - иначе, ситуацията в Италия и Иран нямат обяснение. другият варият е Китай здраво лъжат за статистиката им. в САЩ специалистите казват, че едва ли не в Италия и Иран трябва да има 100-ци Хиляди Заразени, иначе няма как да отидеш турист и ако са 2000-3000 заразените точно на тях да се набиеш и заразиш.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако този вирус зарази 70% от хората, както се очаква да стане до една година, то сами можете да сметнете колко са 3.4% от 70% от човешката популация. Стотици милиони хора. Но това не е коректно изчисление. По-добре е да се гледа съотношението на излекувани с починали. Там смъртността скача. А да не говорим, че този вирус има свойството да мутира и да се адаптира към околната среда. Това е основната заплаха.
29
1
 
13
 
! Отговори
ГГ1989 преди 4 години
Тоя вирус, ако удари, както трябва САЩ, Япония, Китай и т.н. ще стане леш.Основно трепе хора с доказани респираторни проблеми или в напреднала възраст. И трите държави по-горе имат такива. Щатите особено излезе статиатика, че имат 40% свръхзатлъстели, които също ще гинат лесно.В България, яко удари като хората също ще загинат сума хора, както сме с много застаряло, болно население и имаме много закоравели пушачи.Проблема не е никак малък, въпроса е, че тук се неглижира, а не трябва.
28
2
 
5
 
! Отговори
лично мнение преди 4 години
мен, ако ме питате в САЩ смъртността е 50%, защото имат 9 излекували се и 9 умрели. в най-добрият случай е 9%, ако вземем 9 умрели към 100-те заразени. имат и щати като вашингтон с 30% смъртност. така, че което и число да се вземе е супер зле избирайте си 9%, 30%, 50%...
27
2
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 4 години
айде провери статистиката за Щата Вашингтон - 27 заразени, 9 мъртви, 30%!
26
3
 
6
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До АнонименСпрете системата 5G!!!!!!!!!!!!
25
2
 
4
 
! Отговори
световен заговор преди 4 години
много пенсии ще си спестят, много милиарди за банковият елит, няма нищо случайно!
24
2
 
8
 
! Отговори
убаво ли е преди 4 години
холивудски сценарии, ама в реалния живот?!
23
4
 
1
 
! Отговори
дете на демокрацията преди 4 години
правих к3кс като за последно, готов съм за смъртта!
22
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30% в САЩ е high score. Ха дано повече.
21
1
 
10
 
! Отговори
съвет преди 4 години
ако не обичате черен хумор, не четете форумите в интернет, вече не са подходящи за хора, със слаба психика!
20
8
 
5
 
! Отговори
споко преди 4 години
процента ще почне да расте - в САЩ в момента е 30% смъртноста, имат 27 заразени и вече 9 от тях се гътнаха. в Италия е над 33%, в Иран над 50%. Иран освободиха над 50 000 затворника, щото ги е страх да не пламне в затворите. Американската компания Амазон, спира да прави интервюта за работа, спира всякакви пътувания на служителите си със Самолет. Гугъл и Туитър от утре - всичките им служители трябва да работят от вкъщи и т.н. Апокалипсисът е Тук...