СЗО: 3.4% от заразените с новия вирус са починали

Испания потвърди първи смъртен случай от Covid-19
70
СЗО: 3.4% от заразените с новия вирус са починали
Снимка: БГНЕС

Около 3,4 процента от заразените с новия коронавирус са починали, много повече от жертвите на сезонния грип, които са под 1 процент. Това заяви днес на пресконференция генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейсус, цитиран от Ройтерс.

"Covid-19 се разпространява по-неефикасно от грипа. Изглежда, че не се пренася от хора, които не са болни. Предизвиква по-тежка болест от грипа и все още няма ваксина или терапия срещу него. Но той може да бъде спрян", каза Гебрейсус.

Той призова хората по света да спрат да се презапасяват с маски и ръкавици, предаде Асошиейтед прес.
Гебрейсус изрази безпокойство, че новият коронавирус е довел до дефицит на предпазни средства, които са жизненоважни за медиците, борещи се срещу епидемията.

"Не можем да спрем Covid-19, без да защитим нашите здравни работници", добави той.

Броят на починалите от новия коронавирус в Италия достигна 79, предаде Ройтерс, като се позова на службата за гражданска защита.

Тя съобщи, че през последните 24 часа в страната са били регистрирани 27 смъртни случая.

Общият брой на заразените в Италия - най-тежко засегнатата от вируса държава в Европа - също е нараснал чувствително - до 2502 от 2036 вчера. 160 от заразените са напълно излекувани.

Първи смъртен случай от новия коронавирус бе потвърден в Испания, предадоха ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на здравните власти.

Мъжът е починал още на 13 февруари в източната автономна област Валенсия. Направени след смъртта му тестове са установили, че той е бил заразен с вируса.

Британски гост в поставения под карантина хотел на испанския остров Тенерифе е бил диагностициран с новия коронавирус, предаде Ройтерс, като се позова на местните здравни власти.

Британецът, който е дал положителна проба снощи, досега не е бил държан в изолация в стаята си, тъй като не е имал никакви симптоми на инфекцията. През изминалата седмица в хотела с вируса бяха диагностицирани 10 човека - всички те от една и съща италианска туристическа група.

Общият брой на заразените в Испания надхвърля 150. По-голямата част от тях са в автономна област Мадрид, отбелязва ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
3
 
! Отговори
Зелен преди 4 години
Нямам нищо против, ако карантината в Китай стане постоянна и повсеместна.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мирна прикрита редукция на непълноценни индивиди.
17
6
 
12
 
! Отговори
Зелен преди 4 години
До сега са отменени над 250000 полета до и в Китай, а милиони китайци си в карантина и не излизат, това е намалило 100 кратно мьрсотията във въздуха там.Само за това си заслужаваха жертвите и стреса.
16
2
 
5
 
! Отговори
. преди 4 години
И ко??
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какги преброи болните толкова бързо??? Изобщо не са верни данните. Китайците не ходят на лекар, а се лекуват традиционно, освен това комунистите са фалшифицирали резултата.
14
8
 
6
 
! Отговори
ааа преди 4 години
Короната има смъртност 35 човека на 1000 болни. Обичайния грип има 1 на 1000 болни. Сега друг е въпроса колко хора се разболяват, защото за 2 месеща 100000 болни в китай е нищо. Грипа в българия има към 500000 болни на сезон.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЗОК предвижда 43 лв. на ден за болен от коронавирус. Пациентите ще бъдет приемани в болниците по съществуващата вече клинична пътека 104 - Диагностика и лечение на контагиозни вирусни и бактериални заболявания остро протичащи, с усложнения.Пътеката определя цена от 618 лв. за пациент за болничния престой, като продължителността на лечението е около 14 дни. Това означава, че на ден за пациент се заделят около 43 лева.
12
9
 
7
 
! Отговори
Оптимист преди 4 години
За умрелите - зле, за оживелите добре - ще плащат по-малко осигуровки и опашките и блъсканицата ще намалеят и СО2 ще се понижи в атмосферата. Като гледам, има павече плюсове отколкото минуси.
11
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3.4 % при драконовските мерки в Китай. При нас се гответе за поне 15-20%.
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакам вируса всяка вечер с вино, ракия и мезе, но не ще да идва пустият китайски бoкалyк.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слабо
8
4
 
10
 
! Отговори
Мира преди 4 години
3.4% това добре ли е или е некачествен показател?SARS 10%; MARS 50%
7
3
 
19
 
! Отговори
Щутгарт преди 4 години
3,4 процента от заразените ...изобщо не е вярно. Има поне 10 пъти повече заразени, които не са тествани. Немците гледат болните в къщи като при обикновен грип. С30 се праят на интересни. Аман от бюрократчици с тлъсти заплати. Да идва вируса по-скоро, че ми омръзна.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да видим процента на заразения старчески дом в Германия.
5
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но младите не ***.От 45 години нагоре е опасно.
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
навсякъде има, у нас дори не ги откриват - толкова са зле. опитват се да открият коронавирус с някакъв скъп тест, а има евтин - и от тук изкарват пари. За какво изобщо говорим...
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой кихнал и след две седмици се почва....
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не бях доста стар бих казал, че вирусът е хиената на обществото и също като нея се грижи за почистването от мършата.
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чета за този случай в Испания. Починал на 13 Февруари. Диагностициран вчера. Сигурно се е разболял около 01 Февруари. Което значи че навсякъде има много много много болни...