Пекин се похвали: Епидемията от коронавирус е овладяна

Китайският лидер посети Ухан - епицентъра на епидемията
10 мар 2020 19:40, Елка Василева
43
Пекин се похвали: Епидемията от коронавирус е овладяна
Снимка: БГНЕС

Епидемията на коронавируса е на практика овладяна, заяви китайският президент Си Цзинпин при посещението си в Ухан, предадоха Франс прес и ДПА.

"Налице са първите резултати по стабилизиране на ситуацията и обръщане на тенденцията в Ухан и Хубей", каза Си, цитиран от китайската информационна агенция Синхуа.

Още по темата

Китайският лидер посети град Ухан, който е епицентърът на епидемията от коронавирус, на фона на обнадеждаващото съобщение на здравното министерство, че през последните 24 часа новите случаи на заразяване са само 19.

Значителното намаляване на броя на новите заразявания е признак, че драстичните мерки, предприети от китайските власти за борба с коронавируса, дават резултат, отбелязва Франс прес.

Си Цзинпин, носещ хирургическа на маска, пристигна тази сутрин със самолет в Ухан, за да провери как се изпълняват мерките за овладяване и превенция на епидемията. Той се срещна с лекари, военни, социални работници, полицаи, доброволци, пациенти и обикновени жители, отбелязва ТАСС.

Хубей и Ухан са приоритетни и ключови места в битката с разпространението на коронавируса. Със сериозни усилия в борбата с коронавируса бяха постигнати положителни промени, изтъкна Си./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
1
 
! Отговори
11 преди 4 години
Дааа, бе да!
33
0
 
7
 
! Отговори
Лъжат... преди 4 години
...и не си мислете че у нас са малко. Просто всички със симптоми си ходят и се разкарват , докато не се почувстват наистина зле. Отделно , че и медицина в България от 25 години няма56746
32
0
 
10
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
Браво. Дисциплината на китайците е в успеха на борбата срещу болестта. Не ми се мисли за Европа.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"друг вирус който убива само коронавирус а не заразява другите. Китай трябва да бъдат съдени за геноцид върху човечеството!!!"---Обяснено като за психично здрави - един вирус не убива друг вирус. Вирусът не е клетка, а само нуклеинова киселина, няма цитоплазма, митохондрии и рибозоми, не може сам да обменя вещества и затова няма как да изяде друг вирус. Трябва му истинска клетка на гостоприемник, за да я накара да размножи генетичната му информация.
30
0
 
2
 
! Отговори
Вуйчо преди 4 години
Браво!
29
4
 
9
 
! Отговори
до31 преди 4 години
А не тръгна ли епидемията оттам,че живеещите там същества в условията на комунизма са яли прилепи , плухове и змии?Но не само комунизма е див.Диви са и лакомите корпорации които са си наблъскали заводите там за да изкарат евтина нискокачествена продукция с която затриват света.Ето-резултатът е налице-Китай все някак ще оцелее.За Европа-не е ясно!
28
5
 
8
 
! Отговори
споко преди 4 години
Епидемията у нас ще е овладяна до средата на април.Вие мислите ли,че нашите мафиоти дето държат курортите по морето ще позволят да се разчуе,че имаме такива случаи? То и епидемията в Китай едва ли е приключила,но щом като президентът е наредил никой в Китай не би посмял да каже обратното.
27
4
 
5
 
! Отговори
Ха сега.. преди 4 години
.. да видим ще може ли "развитият" капитализъм да подобри резултата постигнат от "примитивният" комунизъм!На това му викам истинската реална олимпиада и съревнование!Който строй победи за него до гроб ще гласувам!
26
1
 
3
 
! Отговори
бръмчо преди 4 години
До 28 Е явно се изгражда някакъв имунитет , защото като гледам данните - само 26 нови случая за ден , а в пика на епидемията стигаха по 3-4 хиляди . Веднъж даже бяха около15 000 Предполагам само богатите могат да си позволят някакъв лукс , и да си плащат за самостоятелна стая , и то ако няма епидемия .Както при нас десетина случая
25
2
 
16
 
! Отговори
аз преди 4 години
Каквото и да си говорим , никоя държава не би могла се справи с този вирус , както Китай . Пълно е с клипове в нета , освен медицинските работници ,сумати доброволци работят на терен . Кои готвят , кои разнасят консумативи по болници и т.н Затова дано при нас няма епидемия , че ще е някакъв ужас
24
6
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 4 години
В такъв случай ефекта от карантината е нулев, защото "излекуван" може да се инфектират отново от други заразени. За да се излекува напълно, заразеният не трябва да е в контакт с други заразени.
23
0
 
14
 
! Отговори
???? преди 4 години
До Истината 24А ти какво си представяш . Всеки болен в отделна стая , няма как да стане това . При условие ,че става дума за десетки хиляди . Преустройват се хотели , стадиони , кой където има празно място . Ухан е 15 млн души . Ти с колко легла мислиш ,че разполага една болница у нас примерно ? А утре , ако трябва да се хоспитализират 500 човека в БГ, мислиш че няма да ги наблъскат по коридори и където се намери място ли
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на китайците,те отделиха болните,а тук Господ знае как ще е !!
21
12
 
8
 
! Отговори
СерГей Станишев преди 4 години
....Пекин се похвали: Епидемията от коронавирус е овладяна...А защо дръпнатото око е със маска, говори на празна зала и чрез камерите?Аре у лево - червен лъжец. То така и комуноидите ни убеждаваха, че няма радиация от чернобил и да си ядем спокойно еднометровите мутирали марули, да си разхождаме децата под радиоактивните облаци а те плюскаха храна от Тунис и Мароко внесена само за тях и семействата им.
20
18
 
8
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Лъжат ви, наивници! Нищо не са овладели!!! Лъжат, защото икономическите загуби от наложената карантина са ОГРОМНИ. Няма кой да бачка. А болниците им са под всякаква критика - едно помещение, в което всички болни са натъпкани като сардини, условията са ужасни. СЗО са комунисти и покриват реалната цифра заболели и загинали.
19
4
 
12
 
! Отговори
!!! преди 4 години
А има ли гаранция, че от Китай не ни лъжат?
18
15
 
6
 
! Отговори
Don't fear baby преди 4 години
Китай зарази целия свят с биологично оръжие. Какво мислехте че има в тези препарати които пръскаха по улиците всеки ден? Това което другите държави нямат а то е друг вирус който убива само коронавирус а не заразява другите. Китай трябва да бъдат съдени за геноцид върху човечеството!!!
17
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то и у БГ нямаше корона вирус докато не обявиха, че се отпускат 50 милиарда за подпомагане на държави, в които има корона вирус. още на другия ден и у нас се появи вируса... той чакал на границата да обяват помощта от 50 милиарда... Лойко с личната си аура го спирал и накрая не успял. гербавите продължават да се гъбаркат с народа, осигурили са си маски за тях, за останалите няма. не виждате ли, че отново сме в 1980 година, бе 0вце заспали!!!
16
9
 
4
 
! Отговори
След като създадоха преди 4 години
Тоз вирус обявиха успех в борбата срещу него. Комунисти, Сър...
15
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следя данните на СЗО за болните в Китай. Преди няколко дни болните бяха около 40 000. Оттогава всеки ден оздравяват по над 2000, а се заразяват едва няколко десетки. Епидемията затихва и по днешни данни болните са около 20 000. Всичко беше постигнато с драконовски мерки и изолация на цели градове, но китайците показаха, че да се преборим с вируса е възможно, стига да се действа адекватно и дисциплинирано, което в Европа не се прави, а в България сме абсолютно неадекватни.