Установени са 89 контактни лица с болните от COVID-19 в София

Хоспитализираната жена е в тежко състояние
10 мар 2020 22:15, Нели Христова
56
Установени са 89 контактни лица с болните от COVID-19 в София
Снимка: БГНЕС

89 лица, които са влезли в контакт с двамата заболели от коронавирус в София, са били установени. Започва процедура по тяхното изследване и карантиниране, съобщават от Министерството на здравеопазването.

74-годишният мъж, болен от COVID-19, е имал предишно белодробно страдание.

Още по темата

Жената, която е на 66 години, е хоспитализирана днес - в тежко състояние, което е наложило спешно интубиране.

В момента в УМБАЛСМ "Пирогов" е и директорът на Софийската регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев, който съвместно с директора на болницата проф. Асен Балтов въвеждат допълнителни мерки с оглед потвърдените два случая на COVID-19. Вътрешното отделение на лечебното заведение вече е изолирано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Само да питам преди 4 години
А този 89 души с колко други са имали контакт?
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А утре пускате децата на училище.Имате ли мозък? Даже и да не са застрашени, нали могат да заразят родителите си? Кой ще ги гледа тези деца после?
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тези 89, на които ще пратят нинджите, за да ги затворят, колко са политическите противници на ГЕРБ?
43
2
 
3
 
! Отговори
КопаКабана преди 4 години
Тези дядо и баба не знаят ли, че трябва да се обадят на 112 и да ги приберат "нинджите" както се изрази тази сутрин един разглезен младеж? Вместо това да съсипват потенциала на една от най-натоварените болници в София?
42
2
 
4
 
! Отговори
иво преди 4 години
Ако някой хванат с корона и го питат, къде е бил и какво е правил последните 14 дена, да каже че вчера е ходил и до Банкя да си налива в туби минерална вода.Вече като излизам си нахлузвам шапката на която пише ITALY.На пет метра от мен няма човеци
41
1
 
2
 
! Отговори
Кога ли... преди 4 години
Кога ли ще гръмне вирусната бомба?фитилчето и вече гори.
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данчето, каза че ще умуват, утре, дали да удължат ваканцията, но най- верояно ще я. Това би било разумно решение. Пазете се хора! За да спрат производства в Китай, за да се провеждат мачове без публика, за да затварят туристически обекти...не е случайно! Мислят за отлагане на Европейското и Олимпиадата, това е такава загуба на пари, никой не би се съгласил, ако беше "обикновен" грип. Бъдете отговорни, пазете себе си и близките си! Дори си мисля, че много се спестява, за да няма по-голяма паника.
39
0
 
1
 
! Отговори
33 преди 4 години
А колко хора можете да интубирате, за един приятел питам
38
0
 
2
 
! Отговори
Неа преди 4 години
Много неприятно ...но какво беше това твърдение че само възростни умират ... много нелепо ..каче ли нямаме близки ..
37
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При всичкото което се изприказва и изписа къде ли не последните дни и седмици, тези двамцата да вземат да идат в най-неподходящата болница, че и сами се замъкнали. Пирогов ще остане затоврен за неизвестно време, а колко ли хора ще имат спешна нужда от помощ поради инциденти и т.н. Абсолютна безотговорност и ако оцелеят трябва да си понесат отговорността. Да си бяха седяли в ломското село....
36
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Започнат ли да измират близките ни - голямо риване ни чака...
35
6
 
3
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
На село вече им печатат некролозите
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
89 контактували с тази възрастна двойка от ломско?!?!Доста активен социален живот кипял там.
33
3
 
8
 
! Отговори
Къде преди 4 години
Са сега всичките тези тесни специалисти, светиа и други известни личности ( като учиндолския) дето дрънкаха - че к'во толкова, каква истерия ?Сега да вземат да обяснят как никой два дни не може да го разпознае ? Струва ми се, че в Пирогов са вдигнали пара (поне там знаят какво правят) и от няма на къде си признаха..
32
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37....Човека има деца за разлика от тебЗатова е загрижен както и аз. Щото имам три деца и всички прекараха грипа и олекнах с 800 лв за лекарства. Затова няма да ги пусна на училище щото ми липсва само корона вируса да го лепнат и ще трябва да убивам наред такива като теб. Ясно ли ти е бе Сеяндур.
31
4
 
14
 
! Отговори
Д-р Йозеф МЕНГЕЛЕ преди 4 години
Драги софиянци, от 3 дни- ситен неспирен мартенски дъждец, придружен от лек ветрец...!? Каква по- благоприятна аерозолна среда за разпространение на covid-19? Та самият Бойко прозря самата истина- по въздушно капков път с вятъра се разнася..По мое мнение около 10 000 софрата вече си носят короната в белите дробове..Дано не да възрастни хора, че не ми се мисли..
30
1
 
6
 
! Отговори
PiPo преди 4 години
Значи вируса яко е напъплил и сега ще гледаме мача от вкъщи. Ни сЪ притисняяйтИ
29
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още преди 3ти март ми беше казал познат в ВМА, че имали 5 случая установени, но ги криели да ги обяват след празниците за да не създадат паника. Също така пак сме си взели най скъпите и бавни тестове. На запад теста се прави за 30-40мин и струва около 25?.
28
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
днес казаха че герб отменят ваканцията и искат да вкарат децата насила в училище. Това нормални хора ли са, децата ли искате да заразите бе *** гербаджийски?
27
0
 
5
 
! Отговори
До В. Узунов преди 4 години
Ти сигурно си семейната гордост? :-)