Президентът на ЕЦБ: Голям икономически шок заради Covid-19

Въздействието на коронавируса ще е като финансовата криза 2008 г.
11 мар 2020 16:52, Елка Василева
20
Президентът на ЕЦБ: Голям икономически шок заради Covid-19
Кристин Лагард. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард предупреди европейските лидери за предстоящ голям икономически шок, отбелязвайки, че въздействието, което новият коронавирус COVID-19 може да нанесе на икономиката на континента, ще бъде подобно на това от световната финансова криза през 2008 година.

Според информация на агенция Блумбърг Лагард е провела телеконферентен разговор с европейските лидери, по време на който тя ги е информирала, че е необходим бърз отговор на ситуацията.

Още по темата

Тя също така е настояла за действия от отделните правителства, като те трябва да наложат всички мерки, които са на тяхно разположение, предаде БНР.

В същото време шефът на ЕЦБ е подчертала, че банката ще разгледа всички инструменти на паричната си политика за осигуряване на "суперевтино финансиране" и ще гарантира, че ликвидността няма да пресъхне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
11
 
! Отговори
Ужус преди 4 години
Тая на снимката верно е по-страшна и от коронавируса.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бяха сложели скелет на снимката, по-добре щеше да изглежда.Голямо шубе за кинтите - печалбите, макар че не виждам кво толкоз се кОси.Бедните ще го д-хат както винаги.
16
0
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ще бъде много по-лошо. 2008 удари финансовите пазари. Короната удря Производството.
15
1
 
7
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
"Аз съм IT,взимам 15000 заплата,криза не ме плаши." А аз съм ръководител полети. Взимам 18000. В сравнение с мен си много низша каста. Нещо като хорахаец или цоцоманин. Пенджабец. И като прибавим че не можеш да изпиеш и една четвърт от количеството което аз мога, значи направо те виждам Панталей пътник и ще ти дойда на панахидата на 40. С бутилка безалкохолна ракия за сдухани IT циклофреници и с MS OFFICE пакет бонбони.
14
0
 
7
 
! Отговори
До 10-IT извънземен преди 4 години
Така и не мога да разбера хората, които постват колко изкарват.Наскоро имаше новина за един доктор-хируг от Пазарджик с 57К на месец.Отделно: като се срине пазара, и IT-то няма да го отмине, ама това е друга тема.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
още една причина за пускане на вируса, освен намаляване на световното население и то на уязвимите групи,тежащи на икономиката,и това е така необходимата финансова криза,която стопява наполовина спестяванията на хората и рестартира икономиката.Бе той много полезен вирус се оказа
12
2
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Супер удобно да се оправдае системната криза на Запада с коронавирус ! Само дето този път номерът няма да мине !
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отроних една сълза за горките милиардери и милионери , че кризата ще им стопи имането заграбено от бедните.
10
10
 
4
 
! Отговори
Ще измрът преди 4 години
само бедняци,голяма работа.Аз съм IT,взимам 15000 заплата,криза не ме плаши.В последните години,все повече се убеждавам, че ние IT-тата,сме една по-висша каста.Пък, който е *** и некадърен,и не е IT,много му здраве.
9
4
 
13
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Е нали уж беше много силен тоя ЕС. Некакво мижаво китайско вирусче и настъпи Армагедон за евроатлантическите структури и либерастките хунвейбини.
8
2
 
15
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Глупости на търкалета. Кризата от 2008 година беше от раздадени лоши кредити, които бяха изпозлвани за купуване на имоти с надути цени. Като не можаха да си върнат лошите кредити банките спряха да ги отпускат, надутите цени на имотите се сринаха и парите от взетите лоши кредити отидоха у продалите навреме имотите си хора.Докато сега просто намалява както потреблението, така и производството но само на дълготрайни стоки (дали има или няма епидемия, все трябва да ядеш).
7
1
 
9
 
! Отговори
младен преди 4 години
"....предупреди европейските лидери за предстоящ голям икономически шок, отбелязвайки, че въздействието, което новият коронавирус COVID-19 може да нанесе на икономиката на континента, ще бъде подобно на това от световната финансова криза през 2008 година."Оправдания. От поне година и половина ЕУ, а и целият свят върви към бездната.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кризата не е от коронавирусът . Въпросът е има ли вече някакви патрони ЕЦБ ?
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2008...АХАХАХА... в пъти по-зле ще е положението. Тухла върху тухла няма да остане от финансовата система до 2-3 месеца.
4
2
 
17
 
! Отговори
некой преди 4 години
Въпроса е - кой има полза от всичко това? И тогава ще разберем кой го е пуснал и още повече кой раздува паниката за него!Защото макар и под благовидната форма на 'карантина' - дефакто се налага Военно Положение! В много страни по света. Реално без санкция от Парламентите и Правителствата. МВР затвори днес Пирогов! От кога МВР има такива функции?Или има нещо наистина 'голямо' за което не ни казват - или просто е удобен повод да посмачкат обикновенните хора по света за да не обръщат внимание
3
3
 
6
 
! Отговори
Bg izmet преди 4 години
АЛЧНОСТА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЯВОЛИ БЕШЕ ДО ТУК.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много по-тежка ще е кризата от тази през 2008, но още нямат представа. туризъм, авиокомпании, автомобилна промишленост, говорим за десетки трилиони преки и косвени щети. стойте и гледайте.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-накрая си признаха, защо е целият този ШУМ в ушите...