Случаите на COVID-19 у нас вече са 92, болни в Смолян и Велико Търново

От днес има още 11 случая на коронавирус
Обновена: 18 мар 2020 23:02 | 18 мар 2020 17:16, Красимир Ангелов
343
Случаите на COVID-19 у нас вече са 92, болни в Смолян и Велико Търново
Снимка: БГНЕС

Случаите на COVID-19 у нас вече са 92. От днес има още 11 случая, съобщи на редовния брифинг председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

В нови 2 областни града има регистрирани случаи на коронавирус – това са Смолян и Велико Търново.

Още по темата
В родопския град пациентът се е върнал от Великобритания преди 2 дни. Той е в сравнително добро състояние и е настанен в местната болница. Болният във Велико Търново също е в добро състояние и се лекува вкъщи.

По думите му на този етап няма установени нови случаи в Банско.

204 хиляди са случаите в света досега, като смъртните случаи са 8 232. "На Балканския полуостров Румъния - 29 повече, Сърбия с 11 повече, Гърция все още не обявила новите си случаи за деня, тя остава с 387 случая, Турция има 98 случая. Всъщност Турция затвори границата си преди малко", обясни шефът на ВМА.

Генерал Мутафчийски отново припомни, че гражданите които се връщат от чужбина трябва да отидат в домовете си в 14-дневна карантина и ще бъдат проверявани стриктно от органите на реда. По време на карантината, ако имат някакви оплаквания, те трябва да се обадят по телефона на личния си лекар, без да ходят до него и да се срещат с него.

От там по преценка на личния лекар може да бъде изпратена линейка, която да транспортира пациента до съответната болница.

Мутафчийски отново повтори, че при леко и среднотежко състояние се прилага лечение вкъщи. При тежко състояние болният се приема в болница, в лечебно заведение ще се лекуват и всички възрастни и хора с хронични заболявания.

Председателят на оперативния щаб посочи, че са активирани ромски медиатори, които трябва да изясняват в ромските общности в страната за коронавируса и карантината. Според него и полицията вече предупреждава, когато види повече хора, струпани на едно място.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
3
 
9
 
! Отговори
Pchelarq преди 4 години
Не се отпускайте, това събитие се е случвало и преди, Българите са го нарекли - "Затишие пред БУРЯ!"
199
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 200Абе шноркел тва че ти си заприличал на лоена топка не означава че аз и другите сме така. Не смеят да обявят военно положение , защото тогава президента Радев ще вземе властта. Политически ни изтрепват. Знаят че това е мярката която е правилно да се вземе, но заради тяхната гербераска политика, не го правят , за да не командва Радев ! Ама че си *** !
198
2
 
19
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
Как е възможно в рамките на една седмица дефицита в лв. на държавата да е толкова голям? Значи до 13 април държавата фалира, а? :)
197
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз предлагам Бойко да го пратим на обучение в Бергамо. Ако се върне върне. Ако не , на никой няма да липсва. Без тва заради него сега сме в патова ситуация . Да се стегне и да вземе меркииииии. От Мароко връщаме хора , от Италия , от Испания, кво очакваш бе? Да стоят утях и да няма заболели ли ? Че той да влезе в един магазин и да кихне върху продуктите всичко е заразено бе ! Нарочно не го прави Боко ,за да осигурява коридор на Турция . Затвори и да има Помещения за карантинана на границите -14д
196
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се пречисти света, страхливци и мижитурки не му трябват.
195
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАКВА ДРАМА КАКВО НЕЩО
194
2
 
22
 
! Отговори
Силата е в нас преди 4 години
И какво излиза, че случаите на заболелите у нас са само но чужденци и имигранти които са влезли у нас вече заразени. На локално ниво има контактни, но никой не е в критично състояние и вероятно ще го изкарат без много поражения. Въпреки усилията да ни затрият като нация, има нещо което ни пази.
193
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Обявявайте военно положение и спрете движението ! Извикайте ни запас да бием наглите дето се движат !"Военно положение се обявява ако имаш армия, каскет. При нас армията е по-малка от полицията, а половината е от жени. Четвъртина пък са офицерски състав, които са забравили от коя страна се държи пушката. Реално имаш около 10к състав, дето не може и една граница с Турция да затвори. Запсняците всички са изтрещели като теб - по-добре да не ги викат, че ще стане само по-зле.
192
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случаите на COVID-19 у нас вече са 92, болни в Смолян и Велико ТърновоМИ ДА ИДА ДА СЕ ГРЪМНА А
191
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо да ни запознавате със статистиката на всяка държава по- добре ни направете разбивка на нашите си случаи- кой от къде, как и кога го е хванал( поне последните)
190
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варненеца най-много ме кефи. Юрнал се към Бергамо, който е най-засегнатия регион в Европа и света. Имайте предвид, че дори Ислямска държава призова да не се ходи там! И за да е сигурен, че се е разболял после взел, че отишъл във втората най-засегната страна - Испания. След това се връща и минава през София да позарази който може и айде обратно в родната Варна да разкаже какъв е пич. Тоя трябва да го разследват за тероризъм и дали няма нещо умишлено срещу софианци.
189
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Ставри е направил една бакалска, но изключително вярна сметка. Вярвам, че и нашите управляващи са я направили. Уважаеми господа политици, уважаеми г-н Борисов, уважаеми г-н Радев, вие всички сте грамотни хора, които на база на отделни качества, знания и умения сте на тези позиции. Използвайте ги! Мислете трезво, положението ме е никак розово. Действайте с твърда ръка и бъдете решителни. Колото повече се бавите с решенията силкова по-сложно става взимането им. Ако трябва затваряте градовете.
188
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 190 Ами и там затягат мерките излизане за храна ,аптека , болница , до работа , банка Ако човек се грижи за болен на друг адрес
187
4
 
23
 
! Отговори
Delyan преди 4 години
В Бергамо нямат места в интензивното Болните лекари и санитари в цяла Италия скочиха на 2600 Всеки да се пази за да се забави малко вируса в България докато пуснат подходящи лекарства
186
2
 
17
 
! Отговори
92 преди 4 години
СТАНАХА БАРЕМ НЯМА ЛИ ПОНЕ 1 ИЗЛЕКУВАН...НЕСЕРИОЗНО Е ТОВА-КОЕТО СЕ ВИЖДА ПО УЛИЦИТЕ-ХОРА СИ ГОВОРЯТ НАЙ-ДРУЖЕЛЮБНО НА ГРУПИ-ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ РАБОТИ-ВЛИЗАТ СЕКАКВИ И БОЛНИ И ЗДРАВИ-БЕЗ МАСКИ-ТАКСИДЖИИ БЕЗ МАСКИ-И СТРАННО-НИКОЙ НЕ СЕ Е СЕТИЛ ДА ДРЪПНЕ ШАЛТЕРА НА ТЕЗИ ДРАЗНЕЩИ КАФЕАВТОМАТИ-ПИПНЕ ЗАРАЗЕН КОПЧЕТО-КАФЕНЦЕ-НАТИСНЕ ВТОРИ СЛЕД НЕГО-КАФЕ И ВИРУС...
185
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутафчийски много ни стресираш бе ! Оня ден едно говори , ся друго ! Марешки къде се скри бе ? Що не кажеш защо аптеките ти продават маски по 3 лева ? Маке ти и трън ! Обявявайте военно положение и спрете движението ! Извикайте ни запас да бием наглите дето се движат ! Уж сме в ЕС , а няма единни мерки 6 затваряне на всички граници едновременно ! 30 дневна забрана с коридор .... Алоо ...ЕС, да ви го напукам ! Изтрепахте народа неадекватни *** ! И нашите гербери прочути не могат да вземат реше
184
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е нов щам вирус, който поваля само лай.нapите срещу които друго средство няма. Който е истински такъв вирус го прекарва на крак, може дори и да не разбере.
183
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИспания ще затваря хотелите в цялата страна от 24.03Испанците до скоро си ходеха на работа. Не знам сега как е
182
3
 
12
 
! Отговори
стрес преди 4 години
Някой да му направи на този генерал чай от маточина, иначе ще стане първата жертва на стреса покрай коронавируса. Сериозно говоря! Чай от маточина! Погрижете се за него!
181
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Испания ще затваря хотелите в цялата страна от 24.03