След новите мерки – как ще се движим из страната

Според депутатът Красимир Ципов, мерките са необходими
20 мар 2020 23:00, Нели Христова
203

Драконовски мерки за борба с коронавируса налага правителството. Сред тях е забрана за пътуване между областните градове, освен ако не е с декларация от работодателя, по медицински причини или по постоянен адрес.

"В заповедта на министъра са разписани основните причини - най-вече човек да се придвижи до работното си място. На такива мерки са подложени и хората във Виена. Тези мерки са необходими, не трябва да допуснем разпространението на тази зараза", каза пред Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

Според него при нас заразата не се разпространява така бързо и няма такива последици като в други държави.
"Законът за извънредното положение предвижда възможните най-спешни мерки. Ще се спрат определени действия като продажба на различни имоти и вещи. Целта е да се създадат такива условия, че след приключване на извънредните мерки, държавата да функционира нормално", обясни Ципов.

Той добави, че се регламентира възможност работодателите да могат да осигуряват надомна работа на своите служители.

"С предложенията между първо и второ гласуване правителството доказа, че желае да направи всичко възможно да ограничи тази зараза и да няма изключително негативни последици за икономиката на страната", категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

По думите му някои от предложенията на БСП са заслужавали подкрепа.

"БСП не предложиха мораториум върху битовите сметки, а да се спре плащането им. Ние имаме текст, в който пише, че се отлага това плащане и да не се трупат лихви. Разходите за едни са приходи за други. Бизнесът е този, който ще бъде най-сериозно засегнат", отбеляза Красимир Ципов.

Българската армия ще може да участва в прилагането на мерките срещу разпространението на коронавируса, решиха още депутатите.

"Идеята е съвместно всички компетентни органи да участват пълноценно за ограничаването на последиците от заразата. Въоръжените сили ще подпомагат другите органи, да се проверява самоличността на лицата, които не спазват наложените противоепидемични мерки, да проверяват МПС-та и да използват физическа сила, когато е абсолютно необходимо. Става въпрос най-вече за проверки", разясни Ципов. 

Депутатът от ГЕРБ добави, че не става дума лицата да бъдат задържани, а полицаите ще им оказват, че те не могат да посещават паркове.

"В този момент трябва да сме изключително отговорни и към себе си, и към близките си, трябва стриктно да спазваме правилата за дистанция", апелира Ципов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДоколкото знам англичаните не могат да летят до България,я си провери информацията отново или лъжеш?
90
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНищо не разбрах за забраната за пътуване......................................Влез в новините на "ПИК",там има и текст и видео какво точно трябва да се прави или да не се прави.
89
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Активист на БСПДокажи с документи,че Бойко някога е крал пари,а не да подхвърляш неверни неща и да вменяваш вина на хора!
88
16
 
11
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
Не може да се отрече ,че Бойко постъпи добре ! Само да не беше откраднал пет милиарда и половина...
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 109 Българите се прибират в България имали са шанса да се приберат дали са вирусоносители това времето ще покаже.....Прибрали са се при семействата при децата си,защото ако бяха изчакали още седмица може би никога повече нямаше да ги видят.....
86
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами заминавай.при путин и без това предвижда масово самуобиство на 9 май на червения ...
85
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро и пяна ще ни пуснат...за по-хуманно.
84
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не разбрах за забраната за пътуване.
83
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От коронавирусът май най-много ще пострадат младите. Уврежданията от него ще си ги влачат доживот. Те сега не разбират, че трябва да се пазят, въобразяват си, че е опасен само за възрастните и на един разболял се възрастен колко млади ще има? Вярно е, че възрастните много повече умират от вируса, но не е само умирането. Има и последици от разболяването.
82
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 109Мдаа, наблюдавам ги от известно време с любопитсво тези полети.Работата е там че ако псрат и самолетите по-добре всеки да вземе някакво огнестрелно оръжие и да се самоекзекутира.Схващаш ли?П.П. Хубаво си поживях а сега се забавлявам с мъката която ви очаква.
81
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Драконите ще се придвижват с повишено внимание. Да живее международното положение! Да живее извънредното положение!
80
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди минути кацна самолет от Германия вероятно пълен с вирусоносители. Следващият такъв самолет от Германия ще кацне до пет минути. След час каца подобен самолет и от Великобритания. Кацат нощно време, когато на летището хората са малко и едва ли ги проверяват за вируса.
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или ти при бабата или тя при теб Се за веднъж ще те пуснат ...ама тарикатско щъкане забрай
78
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Куреца 102ЗаминавайтИ си при бабите откъдето сте и виЙ !!Марш на село.
77
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 96Не важно кой какво мисли а какво ще стане.Казвам ти какво ще стане.Земята замръзна.икономиката ще колабира заради няколко стотин хиляди пенционери и недъгави.Тези военовременни мерки ще съсипят живота на човечеството за десетилетия напред.Нямате си идея какво ви чака.Който е на 20 години сега по-добре направо да се гръмне.Няма смисъл.
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 99 ...Неможеш почти всичко е затворено ..Ще си стойш в къщи
75
3
 
10
 
! Отговори
Куреца преди 4 години
А тези които имат баби извън града на тях кой ще помага като е забранено да се излиза?
74
0
 
18
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 4 години
Предлагам да се движим на прибежки и припълзявания.
73
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да излизам и влизам в областни градове. Обаче от Италия, Испания, Великобритания, Германия, развъдници на коронавируса в момента мога свободно да влизам ?!! Колко полета на ден кацат от тези държави??? Колко автобуса на ден пристигат??? А автомобили??? Какъв е смисъла ??!! Докато не се затворят границите и не спрем да внасяме зараза от вън нищо не правим!!!! А иначе никакво излизане по градинките и парковете, ай стига бе!!!
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в Англия и Холандия тъй мислеха преболедуване ..ама кат стана дебелия бягат да правят като нас Ба,,си не вярвах че ще го видя