Коронавирусът взе първата си жертва и в Чехия

95-годишният пациент е имал и други здравни проблеми
Обновена: 23 мар 2020 07:46 | 23 мар 2020 07:40, Камелия Цветанова
7
Коронавирусът взе първата си жертва и в Чехия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Чехия отбеляза първи смъртен случай, дължащ се на коронавируса, предаде Франс прес, цитирайки публикувано вчера съобщение в Туитър на здравния министър Адам Войтех.

"Засегнат от коронавируса пациент почина в Чехия" за първи път, съобщи министърът. Той уточни, че 95-годишният пациент е бил приет в болница на 18 март и е имал и други здравни проблеми.

Досега в Чехия, която има население от 10,7 милиона души, са регистрирани 1120 случая на Ковид-19. Шестима пациенти са излекувани. По-рано вчера Войтех съобщи, че 74 заразени с коронавируса са били приети в болница. От тях 19 са постъпили в интензивно отделение.

Към 21 март по света бяха регистрирани 292 142 случая на заразяване с коронавируса и 12 784 смъртни случая, предаде снощи Световната здравна организация, цитирана от ТАСС. За последното денонощие броят на заразените е нараснал с над 26 хиляди.

По данни на СЗО най-голям е броят на заразените и умрелите в Европа, като десетте най-засегнати страни са Италия, Испания, Германия, Франция, Швейцария, Великобритания, Нидерландия, Австрия, Белгия и Норвегия. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Чехиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради този кАшмарен вирус ще мрем от глад, престъпност и болести още 10 години. Я бързо да излезе генералската униформичка и да каже, как 95-годишните се гордеят с нас. А така, иначе не е директорче на държавната хранилка.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей опасен е този вирус . Да продължава карантината , умират даже 95 годишните младежи.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави впечатление ,че ,,пропадналото"здравеопазване в източноевропейските страни се справя много по-добре с короновируса от ,,напредналата" западна медицина.Чехия при 1200 заразени ,1починала95годишнабаба!В Полша 400-500 заразени без смърт,както и в Унгария,Словакия.Сърбия ,България,Румъния,Словения по няколко починали!Единствено Германия е с много по-добри показатели от Нас ,при над 23хил.заразени 93 починали или 0,38%.Италия 10% смърт!Испания-5%
3
1
 
4
 
! Отговори
Бг преди 4 години
Може да е починал от куршума на гневният съпруг.....
2
1
 
9
 
! Отговори
Свиня преди 4 години
Не бих се учудил ако този млад здрав човек е получил сърдечен удар по време на секс например и това да е причината за смъртта му а не корона вируса.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, прекалявате с психозата. Умрял човек на 95 години. Наживял се и умрял. Зор да му припишем коронавирус. Можеше и от друг вирус да е. Бог да го прости!