САЩ: Китай укрива информация за коронавируса

Това поставя в риск живота на хората в световен мащаб, заяви Помпео
25 мар 2020 07:00, Елка Василева
244
САЩ: Китай укрива информация за коронавируса
Майк Помпео. Снимка: архив, БГНЕС

Китай укрива информация за коронавируса. Това заяви американският държавен секретар Майк Помпео в интервю за Washington Watch radio program, предаде  Ройтерс.

По думите му Пекин споделя със закъснение информацията за COVID-19, което поставя в риск живота на хората в световен мащаб.

„Моето притеснение е, че с това укриване, с тази дезинформация, с която се занимава Китайската комунистическа партия се пречи на света да се сдобие с информацията, необходима за предотвратяването на по-нататъшното разпространение на коронавируса или на това текущата ситуация да се повтори“, каза Майк Помпео, както и призова за по-голяма прозрачност по отношение на COVID-19.

Към момента броят на заразените с коронавирус по света е над 404 020, а смъртните случай са над 18 хиляди, предаде Франс прес, цитирана от БНР.

Още по темата

Страните, в които бяха регистрирани най-много смъртни случаи през последните 24 часа, са Италия - със 743 нови смъртни случая, Испания - с 514 и Франция - с 240.

От Франс прес уточняват, че в Италия, в която коронавируса взе първата си жертва през февруари, към момента са починали повече хора отколкото в Китай. 

А от понеделник насам в Китай са регистрирани 78 новозаразени с COVID-19, както и 7 смъртни случая следствие на боледуване. Третата най-силно засегната страна от коронавируса е Испания, следвана от Иран и от Франция.

И Съединените щати се превръщат в основно огнище за разпространението на COVID-19 като в страната също се увеличават и случаите на новозаразени, и смъртните случаи.

Нови 100 случая на заразени с коронавирус бяха регистрирани в Южна Корея, предаде Ройтерс. От южнокорейския център за контрол и превенция на заболяванията уточниха, че с новозаразените общият брой на заболелите в страната достига 9 137.

Увеличение има и при случаите в Мексико - 367 на 405. От мексиканското министерство на здравеопазването допълват, че към момента смъртните случаи в страната са четири.

За нови 47 потвърдени случая на заразяване, както и за три предполагаеми случая на заразяване с коронавирус съобщи и Нова Зеландия. Страната, в която от днес е в сила национална карантина.

От полунощ Румъния е под пълна блокада. В страната вече е обявено извънредно положение и важи нощен полицейски час. Вече е забранено на хората над 65 години - най-застрашените от усложнения от вируса, да напускат домовете си. Останалите румънци ще могат да излизат само през деня, за да отидат на работа или да пазаруват хранителни и други стоки от първа необходимост.

Забраната засяга и българските граждани, пътуващи за Румъния - те подлежат на задължителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес. Ограничението не се отнася за водачи на товарни автомобили и транзитно преминаващите. Румънските власти са определили коридори за преминаване през територията на Румъния на ТИР-ове, пътуващи транзитно през страната към Молдова и Украйна. Такива автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през съвместния ГКПП Русе - Гюргево.

От днес Йордания намалява ограниченията, свързани с полицейския час, който беше въведен заради коронавируса. Това предаде ДПА, като се позова на изявление на йорданския премиер Омар Разаз. Властите ще позволят на малките магазини да отворят, за да може гражданите да се сдобият със стоки от първа необходимост. Ограниченията, въведени заради коронавируса, създадоха хаос, като домакинствата в някои райони останаха без хляб, отбелязва ДПА.

Междувременно стана ясно, че Олимпийските игри в Токио се отлагат за догодина заради пандемията с коронавируса - за първи път в 124-годишната модерна история на олимпийското движение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: КитайСАЩкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
6
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Китайски специалисти и руснаците се отзоваха на молбите за помощ от поканилите ги държави. Китайски специалисти отидоха на мяясто в Белград и доста помогнаха. Рашъните пък транспортираха в Италия необходими маски, ръкавици, дезифенктанти, лекарства с 12 военнотранспортни самолети ИЛ18. След 2 дни италианците свалиха знамето на ЕС от пилоните,издигнаха руския трибагреник и цял ден в Рим се носеше песента, ако не ме лъже паметта,"Катюша". През. Тръмп да си оправи проблема с щата Масачузетс.
149
16
 
2
 
! Отговори
китайци бол преди 4 години
САЩ нямат проблем, а сами си го създават. Китай криуе инфото за лечението от коронавирус. ОК. САЩ ппреспокойно мотгат да си тестват лечението върху наличните китайци, а такива има предостатъчно - чайна тауните са препълнени. Проба - грешка. Върху китайци. Така поне ще има полза от китайците, които заразиха целия свят.
148
5
 
2
 
! Отговори
путен преди 4 години
Пийте квас, новичок и боярищник
147
4
 
17
 
! Отговори
мнение преди 4 години
Не е много сигурно кой укрива информация за корона вируса. Много е странно как китайците се мъчат да изолират вируса и създадат ваксина при толкова случаи на заболяването в Китай, а в САЩ вече експериментират с ваксина без да е имало епидемия (появи се много по-късно в САЩ).... Да не излизе крадеца да вика дръжте крадеца??? САЩ май искат да натрупат пачки на гърба на нещастието на целия свят...
146
1
 
1
 
! Отговори
да преди 4 години
Се забрани изхвърлянето на органични отпадъци в открити кофи както правят някои хора освен че оставят след себе си миризми на лук и вкиснато и на домашна ракия. И *** торби за смет. Китайците са сортирали и обеззаразявали дори и ***...
145
3
 
23
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Пумпал,света помни вашата демократска война срещу Виетнам!Помни ръсенето на ОРАНЖЕВИЯ АГЕНТ от юначните ви престъпни летци над мирното население,обезлистяването на джунглата!Все престъпления срещу човечеството,за които не сте наказа!Иде Видов ден Пумпал!Кенефната античовешка империя трябва да загине-това е спасението за човечеството!Между другото виетнамчетата ще ви се смеят над гроба!
144
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кашерните крави трябва да са благодарни,че Китай не казва цялата истина за тая зараза,защото излезе ли всичко на бял свят хората по света къде видят пиндостанец и юдеин ще ги линчуват направо на улицата с камъни и колове и ще се люлеят *** по стълбовете американчета и хазарчета
143
2
 
5
 
! Отговори
ВГЗ преди 4 години
супер несериозно изказване ! Това няма как да се случи толкова бързо. Дори и да се мери потреблението пак не е обективно. След години ще разберем истината всичко друго сега е прах в очите
142
1
 
18
 
! Отговори
811 преди 4 години
САЩ са прави.И трябва да са благодарни на Китай,че все още укриват истината за това кой пусна КОВИД19.Надявам се намека ми е ясен.И има една поговорка,която перфектно пасва за САЩ в момента - каквото посееш.такова ще ожънеш!
141
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До П ДА ...А ти си смрадлив гербераст.Готов съм на бас!!!От онези ,които правят паметници на краварите хвърляли бомби над София.Най-гнусната част от милиционерската партия.
140
1
 
9
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 4 години
България и ЕС не даде и един лев на химиците и на софтуерните инж. във сферата на ДНК секвенирането и лабораторни резултати.Хайде, сега софтуерите за счетоводство да Ви излекуват.Бас си тъ%$пия ЕС.Позволихме на контролирани от МАФИОТИ структори да си сложат техни хора във Брюксел и сега сърбаме попарата. Още преди 10 год., когато видях 4PL уравнение разбрах, че няма да ни бъде, защото държавата не подкрепя важните ИТ сектори, а някакви псевдо надути фирми, правещи ***.
139
2
 
10
 
! Отговори
Енгелс преди 4 години
вижда се краят на капитализма :)
138
3
 
33
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Егати наглия кравар.Не стига че ги заразиха с тази страховита болест ,ами сега се изкарват жертви.Още преди месец китайците казаха че вируса е краварски и е употребен от военните ,защото до 3-4 години се очертава Китай да стане първа икономическа сила.Е сега Китай ще ги изпревари до края на тази година."Който гроб копае ,сам пада в него" ,"Който нож вади , от нож умира","Волът рие ,но пръстта пада на гърба му"-българския народ ги знае тези поговорки.Време е да ги научат и краварите.
137
3
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
значи... разликата между укрива и споделя със закъснение е голяма.
136
20
 
6
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 4 години
ТРЪМП БЕШЕ ПРАВ.Бавно китайците искат да унищожат християнския Свят. Ако Америка и ЕС не се събудят и не направят много тежки мерки срещу КИТАЙ няма да ни бъде.Русия наблюдава отстрани, но те са християни. Заразате не тръгна от там, нали? Свинския грип от къде дойде? Пак от Китай.Време е да се разделим с китайци, гейове и болните от СПИН.
135
12
 
0
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 4 години
Ние европейците векове храним китайци и техните измислени богове. Нашите християнски деца са гладни, но ние приемаме китайци. Защо???Що за империя на толерастните гейове сме изградили? Във Брюксел е време да започнат борба срещу гейовете и сега да ги накарат да работят навън и да видим ДАЛИ ЩЕ НАМЕРИТЕ ЕДИН ГЕЙ, КОЙТО ДА РАБОТИ , ЗА ДА МОЖЕ НИЕ ХРИСТИЯНИТЕ ДА СЕ ХРАНИМ ОТ ТЕХНИЯ ТРУД.ЕДИН МИ НАМЕРЕТЕ, КОЙТО Е ГОТОВ ДА СИ ЖЕРТВА ЖИВОТА И С РИСК ДА СЕ ЗАРАЗИ ОТ КОРОНА ДА РАБОТИ СЕГА.ТРЪМП
134
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЯРНО БЕ,те точно Китай ПРИТИСКАХА компании като CureVac за Абсолютните Права за разработка и производството на тяхната Ваксина срещу COVID-19!!! Няма такива наглеци като тия б'оклуци!!!
133
8
 
1
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 4 години
Защо Брюксел не изхвърли от системата всички гейове, болни от СПИН?Нима ЕС ще се бори с БОГ? Нима ще жертваме нашата велика империя и децата си, за да храним гейовете, които ни докараха КОРОНА.Защо не кажете истината за нулевия пациент - австрийски гей, болен от СПИН? Защо не кажете за 40те мутации открити от учените? Защо не кажете, за следата от ДНК на човек болен от СПИН?Без мерки ЕС умира. Тръмп беше прав.ЕС да върне всички китайци и азиатци на страните им!!! Защо ЕС трябва да храни к
132
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко са действителните жертви на коронавирус в страни като Китай, Русия и Иран ще се разбере след години, но и сега се прокрадват в мрежата някои косвени сведения. Например че китайските клетъчни оператори са изгубили 20 милиона абонати през последните месеци.
131
10
 
0
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 4 години
Време е да се чуе глас във Брюксел, защото Тръмп беше прав.Системата да изхвърли гейовете и болните от СПИН. През следващите месеци деца и майки няма да имат храна. Ще фалира икономиката.Защо, ние европейците да храним от нашите данъци гей обществото и болните от СПИН? Нима ще оставим децата си заради тях. ДНК учените казаха. Има следи от СПИН. Какво повече да коментираме. Тръмп беше прав. Трябват закони и спешни мерки срещу СПИН билните и всички гейове. Трябва Брюксел да ги изхвърли от систе