Спасението за туризма - ваучери, а не връщане на пари

Ако се стигне до фалити, решението остава в застрахователите
33
Спасението за туризма - ваучери, а не връщане на пари
Снимка: Pixabay

Ваучери, вместо връщане на пари за вече капарирани екскурзии. Това може  да спаси туристическия бранш, след като кризата с разпространението на COVID-19 приключи, смята говорителят на Кризисния щаб в туризма Емил Абузов.

Още по темата
По думите му, когато клиент плати на туроператор, той се са разплаща с всички контрагенти – туроператори, хотели и др.

„В момента огромна част от тези пари са в нашите контрагенти. Авиокомпаниите и хотелите са в сходна ситуация и нямат парите, за да ги върнат. Вариантът с ваучерите е препоръчан от Европейската комисия“, уточни Абузов пред bTV.

Представителят на туристическия бранш обясни, че за по-голяма сигурност на клиентите, ваучерите ще се разпространяват от Министерството на туризма.

„Клиентите искат парите си, не защото не им се пътува, а защото ги е страх, че нас няма да ни има. Имаме и застраховки, намерили сме начин как да защитим тези пари. Ако се стигне до фалити, топката ще отиде при застрахователите, а не се знае те как ще реагират. Ако клиентите настояват за парите си, накрая може да се стигне до там нас да ни няма, а те да не получат парите си“, коментира Абузов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
34
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Ваучери може да вземем САМО ако са гарантирани от държавата. Иначе ето какво ще стане: Бай Х има фирма Слънчев ден и е събрал 20 000 лв капаро за екскурзии. Обаче сега криза, карантина, забранено пътуване и вместо пари връща на клиентите ваучери за 20к. После фирмата Слънчев ден фалира и никой не може да пипне Бай Х, защото наистина има криза в сектора. Догодина кризата минава Бай Х прави нова фирма Лятна нощ и на екскурзия се ходи с пари а с ваучерите излъганите хора могат да си изтрият Г..а!
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
kriminalnite direktni barzi razplastania ste se uvelichat togava s tesi lubezni pirati.
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не върнат парите на хората, ще са пътници. Никой няма да ги потърси за оферта в следващите 20 години. Може другото поколение да се излъже. 2020 ще влезе в историята, като годината, която промени света.
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една песничка "кръв повръщам, пари не връщам" и с тия е така.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да ходи се гръмне! Хората останаха без работа и ще разчитат на парите от екскурзията да оцелеят в близките месеци
1
0
 
16
 
! Отговори
Кво речи!? преди 4 години
ами така става след като всички живеят "на зелено"