Сорос дарява 1 млн. евро на Будапеща за борба с COVID-19

Милиардерът си припомни хилядите мъртви от испанския грип
30 мар 2020 13:56,
210
Сорос дарява 1 млн. евро на Будапеща за борба с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Джордж Сорос дарява 1 милион евро на град Будапеща в борбата срещу COVID-19. Това стана ясно от съобщение на фондацията му "Отворено общество".

Още по темата


„Пандемията COVID-19 не познава граници между държави, общности, религии или хора. Всеки може да се зарази, но някои от нас са по-уязвими от други“, казва Сорос в изявление.

Роден съм в Будапеща по време на Голямата депресия, едва десетилетие след като испанският грип остави хиляди мъртви в Будапеща“, каза той.

„Преживях Втората световна война, владението на кръстосаните стрели и обсадата в града. Спомням си какво е да живееш в екстремни обстоятелства", казва Сорос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плаща стотици милиони за ускорение на глобализма. Дава един милион за последиците от тази политика. Що рече ?
58
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКакво общо има коментара ми с БСП?Ти добре ли си?Писах,че coросоидите искат да съборят ГЕРБ от власт и писаха,че ако ГЕРБ падне,ще има голям терор над населението и ще ги горят живиЧерните балони,фланелки,знамена с които протестират срещу ГЕРБ,са на ислямска държава и тоя горе
57
7
 
4
 
! Отговори
Махало преди 4 години
Питах съседа Пешо - той знае много за футбола, политиката и икономиката - коя държава и как точно Сорос е ограбил. Пешо се затрудни и каза, че трябвало да помисли. Докато той се сети, някой тум може ли да ми обясни с две-три изречения?
56
2
 
13
 
! Отговори
1 преди 4 години
1 000 000 евро... Този се подиграва - 1 милисрд трябва, милион е като стотинки за него
55
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително гнусен *** ..
54
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Писаха,че ако съборят ГЕРБ и дойде на власт,ще ви горят живи,мислете за кого гласувате!"По добре да те изгорят жив отколкото да те управляват ненормалниците русофили от БСП.
53
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля не показвайте Сорос, защото така предизвиквате силен сърбеш на хaлкaта у русофилите което е предпоставка за предаване на коронавируса по полов път.
52
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СОРОС ДАВА ПОСЛЕДНИТЕ СИ ПАРИ, ЗА ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА БЪЛГАРИЯ -https://youtube/watch?v=g5p_ya49RskПисаха,че ако съборят ГЕРБ и дойде на власт,ще ви горят живи,мислете за кого гласувате!
51
7
 
27
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Този дърт измамник трябва да виси с главата надолу!Никой не е навредил на страната ми повече от този ...
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Активист на БКПЩото той не е бил в Освиенциум,а е работил за нацистите през ВСВ
49
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ми изтрихте коментара,това самата истина,хората на ей тоя горе, се опитват да свалят правителството на ГЕРБ!А неговите хора са хората с черните балони,знамена,фланелки на ислямска държава!И ако правителството на ГЕРБ падне,ще има голям терор в България срещу населението!
48
14
 
7
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
Орбан днес като вземе тотално цялата власт в Унгария...---*** си милее по тоталитаризма, след като видя, че не може да прокопса в едно свободно и отворено общество (pun intended).
47
2
 
17
 
! Отговори
питомници мършояди преди 4 години
Да не сме зли. Целия журналистически бранш храни човека.Защо бил дал само 1милион. Ами така се хранят крокодили : Хвърляш една мръвка между тях и се радваш на зрелището.
46
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Където се появи тоя,настъпват кражби,мизерия,насилие и глад
45
14
 
4
 
! Отговори
Истина и правда преди 4 години
Това е добро дело дори и да е само израз на човечност и будна съвест.а не здравословен страх и покорство на Божията заповед да се помага на хората в нужда за оцеляването им, за разлика от много корумпирани миионири диктатори които забогатяват беправомерно ограбвайки милиони бедни за да обогатятя само себес и и свързани с тях съуастници в престъпността като нацистки комунистически и исамски терористи които само ограбват с измама и терор, убиват за да ограбят като зверове които не се насищат.
44
4
 
19
 
! Отговори
ха преди 4 години
Тоя не е ли пукнал още?
43
6
 
17
 
! Отговори
Bond преди 4 години
Орбан днес като вземе тотално цялата власт в Унгария /за ужас на всички тoлepасти/ ще използва милиона за бодлива тел за лагерите, където ще набута всички НПО-та при тъмнокафявите.
42
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дьорд кърти мифки! Да живее Сорос!
41
4
 
15
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Хахх, 1 милион... А колко милиарда е спечелил незаконно ??
40
9
 
25
 
! Отговори
След като преди 4 години
с извратената си псевдодемократична политика,която привилегировамалцинствата,за сметка на издържащото ги мнозинство,Сорос нанесеогромни щети на обществото по света,за милиарди $, и ерозирасъзнанието му, с някакво милионче търси индулгенции от Унгария?Надали подкрепяния от мнозинството Орбан ще му върне НПО-тата иуниверситета в Будапеща.По-вероятно няма да вземе милиона и ще мукаже да си го навре на топло място,на сянка под корубата.А ние защотърпим още вредните НПО-та да се месят навред?