Заради COVID-19: Къде и кога може да бъдем глобявани, ако сме навън?

"Витошка" не попада в забранените зони, наложени глоби обаче има и там
2 апр 2020 07:00, Анисия Иванова
59

Близо 800 са издадените актове на хора, които се разхождат в паркове и градини в цялата страна. Всеки един е на стойност 5000 лв. От МВР напомнят, че ще продължат с обиколките по парковете.

Някои актове обаче, може да се окажат незаконосъобразни.

Въпреки снежното време и малкото хора, излезли на улицата, полицейско присъствие не липсваше и вчера на бул. "Витоша". От 20 март преминаването през паркове, градски градини и спортни площадки е забранено.

"Витошка" не попада в забранените зони, наложени глоби обаче има и там. Въпросът е за какво?

"Има си заповед на министъра, с която той е ограничил събирането на повече от две лица. Тази заповед важи абсолютно навсякъде дали в парка, дали в градинката, пред блока – нямат право да се събират", коментира адвокатът Валентина Каменарска пред Bulgaria ON AIR.

Според експертите заповедите са хаотични, а голяма част от актовете може да се окажат незаконосъобразни. Има значение кой и къде е установил нарушението. Не всички паркове и градини са с официален статут на такива.

Повечето граждани твърдят, че са наясно какви точно са забраните. Но не оправдават огромните глоби за тях.

От Здравното министерство обявиха, че санкциите за различните нарушения ще бъдат разгледани поотделно и определени наново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
33
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Двадесет лева с фиш на място е напълно достатъчно.
29
5
 
47
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Изглежда събираемостта на тези сурови глоби ще се завърти около нулата. Но така е, когато престъпници се упражняват като законотворци.
28
1
 
44
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Ние сега ще ви глобим, а здравното министерство ще го разгледа, т.е. ще ви прегледа доходите и сметките, и ще реши дали и какво да плащате! Това може да се случи само и единствено в България!
27
8
 
3
 
! Отговори
Наков преди 4 години
Номер 2 , 4000 ,казваш ??? Това кога го сънува?Може би си пропуснал някое хапче ?
26
14
 
52
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
Стига мутромилиционелско извънредно положение!За статистиката, от 26 530 починали българи за 2020 г. само 10 са с коронавирус! Да, грип от който умират хора! От свинският грип преди десетина години, 4 хил., но тогава нямаше извънредно положение, хората си работеха и печелеха! Нямаше един плешив генерал да ни плаши всяка вечер! Другият плешив генерал още не се беше оял толкова!Оставете хората да работят!
25
25
 
13
 
! Отговори
До AUDI преди 4 години
Ако ти се умира,умирай! Но за съжаление ще загинат още много заради теб!Не бъди глупав! Стой в къщи и пази поне близките си!
24
16
 
23
 
! Отговори
AUDI преди 4 години
Народе...не се страхувай. тая глоба от 5 бона ада в съда като стой да гледай.само плашат хората........... излизайте си , аз си правя квото искам защото ми писна да ме правяят на ***! даже заведението си отворих!
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 22 Нещо повече, лекари казват ,че по- лесно е да се зарази здрав човек с маска отколкото ако не носи маска, защото той всичкото това от въздуха му полепва по маската и след това го диша, колкото и да е филтрирано то става голяма концентрация на *** от въздуха върху тази маска.
22
0
 
6
 
! Отговори
Руски мужик с водка преди 4 години
Добро утро
21
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко пъти вече ви се казва, че маската не ви спасява или предпазва.То бива неграмотност, но вече е прекалено.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за 18 Освен маски, във варненския транспорт раздават и дезинфектант на всеки качил се пътник- патронче водка.Не, сериозно- има до вратите и дезинфектант за пътниците.
19
15
 
8
 
! Отговори
симеонов преди 4 години
преди години в казармата , старшината питаше новобранците :-Кой свири на цигулка?И който се издадеше, че може, за негова изненада го пращаха да мие клозетите , за удоволствие на останалите , които не можеха да свирят на цигулка. Заповедите на по-старшите се изпълняват без да се обсъждат. Така беше в казармата , така стана и след датата 13. 03.2020 г. Така че , ако не искате да ви стане "тежка" службата , изпълнявайте заповедите. Не забравяйте , че винаги може да стане и по-лошо !
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
17, Запонаха да раздават маски във варненския транспорт, ама чак вчера се сетиха умниците.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 16 Ами ходя пеш, беее. Говоря за хората които са нагъчкани сутрин в автобуса, трамвая, тролейбуса. Каква дистанция можеш да спазваш, когато в един автобус има 30 човека? 50 сантиметра- това е дистанцията. И не всички в градския транспорт са с маски. Във варна започнаха да раздават безплатно маски като се качиш в градския транспорт.
16
11
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Ами ходи пеш бе пич. Аз не знам кой няма магазин в квартала, че трябва да пътува с метро или автобус за да напазарува . Тези, които ходят на работа си носят маски и спазват дистанция по мои наблюдения.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А не можеше ли още от самото начало да диференцирате санкциите според тежестта и обществената опасност на нарушенията?! Санкциите тябва да бъдат пропорционални, симетрични и, разбира се, законно рзписани. В момента те не са нито едно от трите и всеки съд ще ги отмени.
14
12
 
6
 
! Отговори
Буфон преди 4 години
Щом пак питаме кеде може и кеде не, значи изобщо не знаем за какво става въпрос. Кого лъжеш бе *** като излизаш да се разхожда без причина. Лъжеш себе си. Жалко то е, че заради такива "тарикати" могат да се заразят и хора, които спазват всичкооооо
13
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера дупетатите дадоха "чудесен" пример за неспазване на изискванията сврели се като *** пред вратите на болницата треперейки за безценния си животец, но никой не ги глоби. Това не е ли двоен аршин??? Да отидеш за хляб през градинката следва глоба, но за тия няма такава.
12
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ушевите масово не познават законите и не се съобразяват с тях.Използват униформата си за рекет или тормоз.Трябва да започнат да ги уволняват масово.
11
4
 
39
 
! Отговори
Гадовете преди 4 години
обърнаха карантината на откровен рекет !!!!