Китай утихна за 3 минути, почете жертвите от вируса

Около 3300 граждани са починали от вируса
4 апр 2020 13:03, Ния Христова
21
 Китай утихна за 3 минути, почете жертвите от вируса
Снимка: БГНЕС
Китай днес почете жертвите на коронавируса с 3 минути мълчание, предаде Би Би Си. Цялата страна буквално спря по време на тези 3 минути. 
 
Днес в страната официално е обявен ден в памет на починалите от COVID-19, които са около 3300 души. 
 
В 10 часа местно време китайците запазиха мълчание и останаха прави в продължение на 3 минути. След това атомобили, влакове и кораби, както и сирените за въздушна тревога отекнаха в цялата страна. Всички флагове в Китай са свалени наполовина. 
 
В края на миналата година бяха установени първите случаи на коронавирус в  Ухан, китайската провинция Хубей. 
 
Оттогава заразата не спира да се разпространява по цялото земно кълбо. Засегнатите до момента са над 1 милион души, а жертвите са близо 60 000. Заразата се е разпространила в 181 държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
Русия преди 4 години
До 15Кафявата чума винаги оправдава некадърността си и обвинява другити.От де ФАЩ имат данните за крематориуми,бюра мюра?От Козяк са им ги снесли.Добре,чи комунистите кааха на западналити наркоманци чи имат вирОс,който ЦЪРЪУТУ е създал иначи тия *** ощи 100 лита няаши да разберат.
8
1
 
2
 
! Отговори
Червената чума преди 4 години
Вицепрезидентът на Съединените щати обвини Китай в умишлено укриване на данни за Ковид-19. Според Майк Пенс реалните измерения на инфектираните и починалите от вируса са занижени, което е довело до сегашната тежка ситуация. В Китай са регистрирани 82 000 заразени, а над 3 хилади са починалите. Твърди се, че бройката е 40 пъти по-малко от реалната. Заключението идва след доклад на американското разузнаване. В него се разглеждат данни от погребални бюра и крематориуми в Китай.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тогава защо последите месеци само в Ухан са внесени над 40 000 погребални урни?? Населението се презапасява за всеки случай?? Както ние с тоалетна хартия?
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако приемем,че даните,които китайците дадоха са верни, има нещо много мътно при положение,че града където беше огнището е 11 млн толкова малко жертви. Ако са лъгали за жертвите, накараха света да подцени заразата. Сега правят спекула използвайки това,че произвеждат почти всичко.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква почит заразиха целият свят тези мишкояди . Не трябва да бъдат допускани тук .
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3300 били умрелите?На двумилиарден Китай?Много лъжат тия.Почти колкото ***.
3
1
 
14
 
! Отговори
Край преди 4 години
Китай нещо преиграва с тоя вирус. На 1.5 млрд население 3300 човека са нищо. От хемороиди са починали повече китайци през тази година.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вечна му памет и поклон пред д-р Ли Уънлян, офталмолог от болницата в Ухан, първи бил камбаната за новата китайска чумa!
1
3
 
19
 
! Отговори
34325346456 преди 4 години
Първо, че лъжат за реалния брой жертви и второ, че дължат обезщетения на останлия свят за причинените от тях вреди