Кризата ще намали потенциала за покупки на имоти

Задълбочаването на кризата ще доведе до понижаването на цените
6 апр 2020 15:31, Ния Христова
60
 Кризата ще намали потенциала за покупки на имоти
Снимка: Pixabay
В случай, че настоящата криза се задълбочи във времето, е напълно възможно да се изчерпят ресурсите на всички и ще се намали потенциалът за покупки на имоти. Възможно е и да се понижат ценовите нива на жилищата. Това коментира Силвия Веселинова, собственик и управител на "Идея Билдингс", в предаването "ИмоТиТе" по Bloomberg TV Bulgaria.
 
"Ситуацията с коронавируса ни завари с финализирани продажби на стартираните обекти. Това ни даде глътка въздух. Говорейки с други колеги, имаше инерция на продажбите в началото на извънредното положение, която стихна. Тези обекти, които предстои да бъдат предадени на своите собственици, не са със замразено строителство, а тези на по-ранен етап спряхме за момента", обясни Веселинова.
 
"Ние трябва добре да преценим дали да стартира процесът в пълен обем след кризата, както е било, или всичко това няма да доведе до положителни резултати. Имаме натрупани резерви, които ни помагат. Но след това ще бъдат необходими ресурси и за възстановяването".
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз имам доста солидни месечни доходи, но в момента имот няма да купя. Имам вече 3, от които 2 давам под наем сумарно за 7500лв.. Не мисля и да ги продавам. Изплатени са, сега изплащам къщата си покрай чакащи да паднат цените. В момента влагам във всякакви фондове, доскоро- в криптовалути. За жалост, към днешен момент в нищо смислено не може да се влага. Последното, в което бих вложил, е имот. Просто с годините и кариерния растеж, натрупах 3. Има къде, къде по-смислени инвестиции.
29
3
 
2
 
! Отговори
28 преди 4 години
Ало, лийда, хаха, 298 тестера за 500 лв заплата, ти и ейчара белким вържете некой лев
28
3
 
8
 
! Отговори
27 преди 4 години
Вкусни ли са апартаментите, дедо, тухли на грил с пюре от вар?
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мразим брокер. Не им вярвайте на нищо. Щом е казала може с малко да паднат цените това означава, че направо ще се СРИНАТ!
26
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-обичам статии, под които се спори за заплати. Усмихвам се до ушите. Да кажа в нашата компания как е (немска, 300 човека, консултантска). На Junior човек му даваме около 3200лв. заплата, около 1200 от бюрото по труда по младежка заетост и останалите- от нас. Не знам долу човекът с този "gaming software" какви стотинки взима, но явно е без капка опит. Аз, лично, ръководя малък екип и съм с петцифрена заплата, какво и всички лийдове около мен. Не коментирам нищо за имотите, а за работа.
25
21
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Видях доста през живота си. Считам, че цените ще се задържат, може би доста време, а после направо ще хвърчат нагоре. Хора, не забравяйте, че ни чакат срив и инфлация, а недвижимите имоти са единствените оазиси на капитала. Който е млад, има малко спестени парици и сигурно работно място, да не се колебае повече и да купува. Много ви здраве от дедо Ташунко с 3 апартамента в Бавария и два в София, които са в момента мъртъв капитал. Моля нервните да не подскачат от стола.
24
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лично познавам поне 300 000 топ специалисти в Сф с по 10 бона заплата, карат 15 годишни беемвета и карат на банички и дюнери
23
5
 
18
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Ти днес пил ли си лекарствата??? Аз работя в голяма софтуерна компания за разработване на gaming software чисто заплата ми е 3140лв.Мислиш че ще дам 150-200хиляди евро за жилище в град където липсва нормална инфраструктура???? Къде ги видя тез 8000лв на месец и теяя 200 хиляди млади хора работещи такава работа??? Мислиш че парите се берът шо дърветата ли??ПОЖЕЛАВАМ НА БРОКЕРИТЕ МИНИМУМ 40%СПАД НА ЦЕНИТЕ, АКО ИСКАТ ДА ИМАТ РАБОТА!!!
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реалната цена е 200 евро строителство, плюс 50% печалба за строителя или 300 евро квадрата. за 30,000 евро 100 кв добра локация може и да се появи купувач
21
4
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Пич, ти какво работиш и за колко ? Май си пишеш ей така само.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хехехе, те цените вече паднаха 20%+ надолу, а тези от вас които си мислят че 200К млади специалисти ще продължават да купуват кутиики по време на и след кризата ... много се лъжат. По добре да се изчака 6м - 12м отколкото да се бърза с покупка на кутия с неясно качество
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Леле! 200 000 "топ платени' специалисти в София! Научих нещо в тоя форум.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще падат после ще се спрат после ще се вдигнат ... то си е рецепта
17
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цената на всяка стока или услуга на пазара се определя от производство и търсене. Например, при производство Х и рязко качване на търсенето, цената скача рязко (например- маски, дезинфектанти). Имотите и цените им ще паднат, но не много, защото хората, които ги купуват, няма да пострадат от кризата. Това са топ платени млади специалисти със заплати над 6-8-9000лв. (200000 от тях са в София). Всякакви празни приказки от люлинчани и провинциалисти, работещи в складове за по 2000лв. са излишни.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай Миле"Очаква се". Ами да се очаква. Нищо не пречи. Те и Годо го очакваха
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възможно е и да се понижат ценовите нива на жилищата...... С 50% НАДОЛУ И ДА СТАНАТ РЕАЛНИ...
14
13
 
6
 
! Отговори
Бай Миле преди 4 години
Хахахахах няма да има никъв спад, напротив, очаква се покачване!!
13
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май тия хора наистина не разбират за какво иде реч. Очаква ни криза съизмерима само с 2-та световна война. Ние си мислехме, че нашите поколения няма да преживеят нещо толкова ужасно, но човек рано или късно изпуска контрол върху събитията. не знам за какъв бизнес с апартаменти изобщо става дума. Не завиждам на хората, които са купили през последните година-две с кредит. не завиждам на строителите. Тоя бизнес ще е мъртъв за следващите 3-4 години.
12
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брокерката да не се притеснява, ще станем квартиранти като Горанов
11
3
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
балонът се спука надуваха цените като за световно хаиде сега яжте и пиите